SAĞ TUŞ ÖZELLİKLER

HPQ-User
02-09-2009, 18:53   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

erkanant sormuş:
KISACA DÜN BİLGİ ŞLEM YÖNETİCİSİ Ş....... BİLGİSAYARIMDA BAZI ŞEYLERİ SİLDİĞİNİ SÖYLEDİ.KM PLAYER,REVO UNİSTALER VS...BU GÜN BİLGİSAYARIMA FARE İLE SAĞ TUŞ YAPTIĞIM ZAMAN ÖZELLİKLERE TIKLADIĞIM AN ALDIĞIM İLETİ ŞU ŞEKİLDE:
KISITLAMALAR EKRANI İÇERİSİNDE
BİLGİSAYARINIZI ETKİLEYEN KISITLAMALAR NEDENİYLE BU İŞLEM İPTAL EDİLDİ.LÜTFEN SİSTEM YÖNETİCİNİZE BAŞVURUN.

GERÇEKTEN SİSTEM YÖNETİCİME ÖYLE BİR BAŞ VURMAYI DÜŞÜNÜYORUMKİ ÖYLECE UZANIP KALSIN YERDE KAŞI GÖZÜ PATLASIN İSTİYORUM :)

KISACA SORUNUM BU.BU SORUNU BEN NASIL ÇÖZEBİLİRİM.SİSTEM YÖNETİCİME BAŞVURMADAN :)))

VE BUNU YAPMASINDAKİ NEDEN ACABA N OLABİLİR.YANİ ÖZELLİKLERİ KULLANMAMAMDAN BİLGİSAYARIMIN HANGİ ÖZELLİKLERİNİ KISITLAMIŞ OLDU.
SADECE MASA ÜSTÜ RESMİMİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM.BUNU BAŞKA NASIL YAPABİLİRİM ACABA.
RESİM DOSYAMIN İÇİNDEKİ BİR RESME SAĞ TIKLAYIP MASA ÜSTÜ RESMİ YAP DEDİĞİM ZAMAN OLMUYOR.
ACİL YARDIM.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
3 GB RAM
300 GB HARD DİSK

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729)

teknohat
02-09-2009, 21:32   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,494 mesaj

bak admin hesabına erişirsen herşeyi yaparsın bunun için bilgisayarı güvenli modda açarak(sistem açılmadan önce f8 tuşuna basıcan) admin hesabına girebilirsin. olmazsa başlat > çalıştır a şunu yaz:
Net user Administrator /active:yes
yeniden başlattıktan sonra karşına admin hesabı gelecektir.
eğer admin hesabının şifresi varsa şifreyi değiştirebilmek için şu linkte anlatılanları uygula: http://www.utkusoft.com/blog/win ... ifresini-kirma.html

umarım tüm bu anlattıklarım işine yarar.

OnlyMann
02-09-2009, 21:58   |  #3  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

makinanızda (ağda) bir domain varsa işiniz zor. çünkü bu tür kısıtlamalar Policylerle yapılır ve bu yetki yetkili kullanıcılarda olur. kimi zaman administrator kullanıcısı tamamen silinir/şifresi bozulur bunun için ciddi bir araştırma gerekebilir.