arkadaşlar flashta animasyon içerisinde mausu istediğimiz yere götürdüğümüzde sahne içerisinde gezinmek için ne yapmam gerek bo konuda bilgisi yada örnek verebilecek varsa şimdiden teşekkürler...
sahne içerisinde gezinmek ?
sorununu açıklayıcı bir şekilde anlatsan yardımcı olucam da ne demek istediğini tan anlayamadım fare yi tıklayıncamı yoksa sadece hareketlemi olucak ya da gizli buton tarzında bir şey mi istiyorsun ?
biraz daha açıklayıcı olursan belki yardımcı olabiliriz..şimdi şööle bişey mesela biz bi karikatürlü animasyon yaptık ve karikatürün arkasında bir dağ sekli var diyelim mesela ben mausla sağ tarafa gidince dağın sağ tarafını sola gidince sol tarafını gösteren bi animasyon buunu anlatmak istemiştim inş anlatabilmişimdir...
şimdi şööle bişey mesela biz bi karikatürlü animasyon yaptık ve karikatürün arkasında bir dağ sekli var diyelim mesela ben mausla sağ tarafa gidince dağın sağ tarafını sola gidince sol tarafını gösteren bi animasyon buunu anlatmak istemiştim inş anlatabilmişimdir...Öncelikle flashta başarılar diliyorum ve hemen sana uygun olan cevabı vermeye çalışıyorum.Basit şekilde anlatıyorum.1.Flasha ilk olarak dağ resmini import ediyorsun.
2.Bu resmi bir movie clip içine yerleştiriyorsun.(x ve y 0 a 0 olsn)
3.Yaptıgın movie clipi ana sayneye taşıyorsun.(x ve ye 0 a 0 olsun)
4.Bu ana sahneye taşıdıgın movie clipin instance name yazan kısmına resim adını veriyorsun.
5.layerin o bölümde ki action kısmına şu kodu yazıyorsunonEnterFrame = function(){
resim._x += (_xmouse/Stage.width*-(resim._width-Stage.width) - resim._x)/12;
}Burada 12 yazan değeri kendine göre değiştirebilirsin ki hızını ayarlarsın.
Öncelikle flashta başarılar diliyorum ve hemen sana uygun olan cevabı vermeye çalışıyorum.Basit şekilde anlatıyorum.şimdi dediklerini yaptım ama resimde hiç bir hareket göremedim kod hata veriyo yenide bi bakabilirmsin
1.Flasha ilk olarak dağ resmini import ediyorsun.2.Bu resmi bir movie clip içine yerleştiriyorsun.(x ve y 0 a 0 olsn)
3.Yaptıgın movie clipi ana sayneye taşıyorsun.(x ve ye 0 a 0 olsun)
4.Bu ana sahneye taşıdıgın movie clipin instance name yazan kısmına resim adını veriyorsun.
5.layerin o bölümde ki action kısmına şu kodu yazıyorsun
onEnterFrame = function(){resim._x += (_xmouse/Stage.width*-(resim._width-Stage.width) - resim._x)/12;
}
Burada 12 yazan değeri kendine göre değiştirebilirsin ki hızını ayarlarsın.
ayriyetten sana bi örnek link veriyim
bu linkte süre dolduktan sonra ve sahne gelince mausla istediğimiz yere gezebiiyoruz onu anlatmak istemiştim ..
denedim ben çalışıyor hatta yaptıgım örneğğide sana göndereyimteşekkürler çok işime yaradı bu örneğinde sağ sola gidiyor birde aşşağı yukaru gitmesi için ne yapabiliriz bunun hakkında bilgin varmı
teşekkürler çok işime yaradı bu örneğinde sağ sola gidiyor birde aşşağı yukaru gitmesi için ne yapabiliriz bunun hakkında bilgin varmıBunu sormana bile gerek yok tu aslında kodlara birazcık dikkatle baksan bir kaç oynama ile şi çözerdin neyse :DonEnterFrame = function(){
resim._y += (_ymouse/Stage.height*-(resim._height-Stage.height) - resim._y)/12;
}
komuta dikkat edersen fonksiyona resim._y diye ekleme yaptım o da yukarı dogru hareketi sağlıyor.Bu komutları sana gonderdığım eski flash dosyasını ac ordaki komutları sil bunu komple yapıştır çallışcak
Bunu sormana bile gerek yok tu aslında kodlara birazcık dikkatle baksan bir kaç oynama ile şi çözerdin neyse :Dkardeş çok teşşkküe ederim falsta daha acemiyim birde senden bişt isticem böle güzel yaptığın örneklerin varsa bana yollaya bilirmisin teşekkürleronEnterFrame = function(){
resim._y += (_ymouse/Stage.height*-(resim._height-Stage.height) - resim._y)/12;
}
komuta dikkat edersen fonksiyona resim._y diye ekleme yaptım o da yukarı dogru hareketi sağlıyor.Bu komutları sana gonderdığım eski flash dosyasını ac ordaki komutları sil bunu komple yapıştır çallış
msn:teknoloji_yolcusu@hotmail.com
öle bi yollama söz konusu olamayabilir çünkü hepsinde alın teri var biliyorsun ama senın her türlü sorununa yardımcı olabilirm elimde geldıgınce
öle bi yollama söz konusu olamayabilir çünkü hepsinde alın teri var biliyorsun ama senın her türlü sorununa yardımcı olabilirm elimde geldıgınce
[email=hasanhuseyinisler@hotmail.com]hasanhuseyinisler@hotmail.com[/email]
hsnhsynisler bende msn adresini eklesem benimde her türlü sorunuma yardımcı olabilir misin?? sormak istediğim çok soru war başının etini yerim ama söyleyeyim şimdiden....