Milyonlarca bilgisayara sızan sahte güvenlik yazılımlarının ardında yatan tüm gerçekler burada...
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Saht ... lanmayin_12945.html
Resimlerle: Sahte güvenlik yazılımlarına dikkat!
İnternet, sunduğu sayısız avantajına rağmen, içerisinde barındırdığı tehdit unsurlarıyla da oldukça dikkatli olunması gereken bir mecra. Bu nedenle internete bağlanan kullanıcıların verilerini korumak için mutlak suretle güvenlik yazılımlarını bilgisayarlarında bulundurmaları şart.
Ancak antivirüs ya da benzeri güvenlik yazılımlarını kurmakla da kullanıcıların işi bitmiyor aslında. Bu yazılımları sürekli güncel tutmak, belirli aralıklarla bilgisayarlarını taramadan geçirmek bu işlemlerden sadece birkaçı.
Fakat güvenlik yazılımlarını bilgisayarınıza kurarken yazılım tercihinizi de doğru yapmanızda sonsuz fayda var. Bilindiği gibi dünya çapında haklı şöhrete sahip olan güvenlik yazılımlarını kullanmanızda hiçbir sakınca yok; buna rağmen adı duyulmamış ve genelde kendini güvenlik yazılımı olarak kullanıcılara lanse eden birçok yazılım, aslında kullanıcılara virüslerden bile daha fazla zarar verebilmektedir.
Bu nedenle bu makalemizde, virüslerden koruduğunu sandığımız, ancak bizi onlardan bile daha fazla tehdit eden sahte güvenlik yazılımlarını mercek altına alıyoruz. Basitçe bu sahte yazılımların nasıl çalıştığını, ve bu yazılımların kısa bir listesini sizlerle paylaşacağız.
Tüm konu: Sahte güvenlik yazılımlarına yakalanmayın!
Resimlerle: Sahte güvenlik yazılımlarına dikkat!
- Sahte antivirüs yazılımları nasıl çalışıyor?
- İşte sakınmanız gereken o yazılımlar
- Infamous Antivirus 2009
- Spyware Protect 2009
- PC Antispy ve WinDefender
- Sonuç: Her güvenlik yazılımına güvenmeyin
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: Sizin gözlemlediğiniz bu türde bir sahte güvelik yazılımı oldu mu?