Şaka Değil GERÇEK!....(Mutlaka okuyun)

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
subway2
08-05-2004, 23:56   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj

Arkadaşlar sonunda inanılmaz gerçekleşti.sorun çıkartmakta ünlü olan bilgisayaram sonunda "İŞTE BUDUR" dedirtti.
Bugünlerde başıma aniden  kapanmasıyla ilgili bir problemi vardı pc min . onu başka bir topic altında açtım fakat bu onunla ilgili değil bu İNANILMAZ bir şey.PC min olduğu oda 3m ye 3 m bir oda ve 1 adet daire şeklinde florasan lamba ile aydınlatılmakta.pc mi kapattıktan sonra odadan çıkarken (pc tamamen kapanıyor) lambayı kapatır kapatmaz pc açılıyor evet evet yanlış okumuyorsunuz pc açılıyor. Oha falan oldum yani...defalarca açıp kapattım bilgisayarı bir yandan gülüyorum bir yandan deniyorum inanılmaz. Eşimede denettim başta tabiki oda inanmadı hatta benim yine bir muzırlık yaptığımı düşündü ama değil arkadaşlar inanmayan ve  evi izmir tire yakınlarında olan biri varsa kendisini davet ediyorum bu olayı paylaşabilirim hatta bunu ticarete döksemde fena olmaz galiba hehe .. neyse çözüleceğini zannetmiyorum ama bana artık bir yüzyılın sorunu plaketi hediye edersiniz herhalde...vaybe neler oluyor bu dünyada hala hayretler içindeyim....iyi geceler(sırf bu notu yazmak için heyecanımdan interenete bağlandı)

Swat_Man
09-05-2004, 01:02   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,488 mesaj

Çok İlginç.Bir topic'te cep telefonu çalınca bilgisayar açılıyor diye bir topic vardı.:))))

Intruder
09-05-2004, 16:14   |  #3  
Yıllanmış Üye
184 mesaj

2 sebebi var :)
1.elektrik sistemi
2.senin güc kaynagın
cok kral bir elektrik sistemine sahipsin. Türkiyenin elektrik hatlarıyla birlesince promil manyaa olmus sürücü tutarlılıgındaki voltaj degerleri sayesinde bios'daki "power up after power loss" seceneginin enable olması sonucu sen pc yi kapatınca eger lambayıda kapatırsan olusan voltaj oynamasından dolayı pc elektrik geldi gitti sanıp makinayı acıyor...burda senin güc kaynagının bu salınımları tölere edememesininde payı var.
cözüm:
1. voltaj regülatörü olan ufak bir UPS alınacak.
2. Yeni güc kaynagı alınacak.

karamurat
09-05-2004, 20:46   |  #4  
Yıllanmış Üye
408 mesaj

intruder kadar haklı olay voltaj

gunaysay
11-05-2004, 11:19   |  #5  
Yıllanmış Üye
716 mesaj

Sen lambayı kapatırken lambanın butononda bir ark oluyor eğer kasanın kapağı açıksa ya da kasa butona yakınsa olabilir biostan spread spectrum ayarını yükseltmeyi dene olay anakartta

guncu_S
11-05-2004, 18:36   |  #6  
Taze Üye
4 mesaj
alıntı:
Gönderen : subway2

Arkadaşlar sonunda inanılmaz gerçekleşti.sorun çıkartmakta ünlü olan bilgisayaram sonunda "İŞTE BUDUR" dedirtti.
Bugünlerde başıma aniden  kapanmasıyla ilgili bir problemi vardı pc min . onu başka bir topic altında açtım fakat bu onunla ilgili değil bu İNANILMAZ bir şey.PC min olduğu oda 3m ye 3 m bir oda ve 1 adet daire şeklinde florasan lamba ile aydınlatılmakta.pc mi kapattıktan sonra odadan çıkarken (pc tamamen kapanıyor) lambayı kapatır kapatmaz pc açılıyor evet evet yanlış okumuyorsunuz pc açılıyor. Oha falan oldum yani...defalarca açıp kapattım bilgisayarı bir yandan gülüyorum bir yandan deniyorum inanılmaz. Eşimede denettim başta tabiki oda inanmadı hatta benim yine bir muzırlık yaptığımı düşündü ama değil arkadaşlar inanmayan ve  evi izmir tire yakınlarında olan biri varsa kendisini davet ediyorum bu olayı paylaşabilirim hatta bunu ticarete döksemde fena olmaz galiba hehe .. neyse çözüleceğini zannetmiyorum ama bana artık bir yüzyılın sorunu plaketi hediye edersiniz herhalde...vaybe neler oluyor bu dünyada hala hayretler içindeyim....iyi geceler(sırf bu notu yazmak için heyecanımdan interenete bağlandı)

guncu_S
11-05-2004, 18:40   |  #7  
Taze Üye
4 mesaj

DOSTUM BEN BEKO ELEKTRONIKTE ÇALIŞMAKTAYIM VE BU SEKILDE BIR SORUNLA
KARŞILAŞMIŞTIM.YAPACAGIN IKI SEY VAR BIRINCISI ODANIN TESISATINDA YANLIS BIR BAGLANTI VAR ONA BAKTIR,IKINCISI BILGISAYARINI BAŞKA BIR PRIZE BAGLA SORUN COZULUR...

subway2
13-05-2004, 13:34   |  #8  
OP Yeni Üye
22 mesaj

sayın arkadaşım yaptığın yoruma hayran kaldım bravo gerçektende kasanın kapağı açıktı (çünkü) başka bir problemi gidermeye çalışıyordum ogünlerde ....Bravo gerçekten bu forum sayfası harika çok bilgili insanlar var diğer arkadaşlarımızın yazdığı cevaplarda gayet akılcı teşekürler sorun hallolmuştur....12 de 12

samet_sar
17-05-2004, 10:16   |  #9  
Yıllanmış Üye
104 mesaj

hey dost hiç uğraşma pc'nin setup ayarlarında powermanaget diye bir yer var  ingilizcen varsa o bölümü mutlaka incele.çünkü benim başima bu tarz bir sorun geldi ;benimki telefon çaldığında benim pc'im açılıyordu,sana yazdığım bölümü incelersen o sorun ortadan kalkar.yan ielektirik tesisatınla ilgili birşey yokkkkk.

gunaysay
17-05-2004, 15:07   |  #10  
Yıllanmış Üye
716 mesaj

tlf çalınca pc açılması modemin ve anakartın wake on ring özelliğinden değilmidir...