sality.nao virüs sorunum var. nod 32 ile tarama yaptım yaklaşık 800 kadar bu virüsten buldu başka virüs çeşidi yok ve hala virüs buluyor ne yapmalıyım? acill!!
sality.nao virüs
ya şu anda hala tarama sürüyor 900 ü buldu ne virüsmüş
bu virüs tam bir facia temizlemeside aynı bulaştığı exe ve dosyalardan hayır gelmiyor hepsini bozuyor. eğer windows 7 işletim sistemi olan makinada bu sorun var ise disk birimlerine c ve d sürücülerine güvenlik sekmesinden everyone eklemeden pek bir sonuç bekleme muhakkaka kalıyor.
bu izinler yüzünden çok baş ağrıtıyor windows 7 microsoftun şimdiye kadar ürettiği en görsel ve en iyi işletim sistemi olduğu kesin fakat şu izin olaylarında ya tamamen elden geçirip esneklik versinler yada tamamen sınırlandırsalar çok iyi olacak.
bi güvenlik duvarı kurarak çoğalmasını önle.daha sonra temizle
galiba bu virüs kendisini kopyalayabiliyor o yüzden sayısı bu kadar fazla..
kendini kopyalama kısmı düşünüldüğü gibi olmadığı için format fasa fiso bu virüse. f disk sadece format işine girişilecekse gerisi akıl karı değil çünkü virüs mbr tabanlı antivirüs silemesse düsgünce ne o diskten nede exe uzantılı dosyalardan hayır gelmez. format muhabbeti eski tip virüs ve trojenler için geçerli.