Samsung 1610 toner dolumu resimli anlatım

metaroth
23-02-2010, 14:45   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
251 mesaj

merhaba arkadaşlar dolumumu kendim yapıyorum dışarıya yaptırmaktan çok ucuz 20 liralık toner tozu ile 5 defa doldurabilirsiniz.anlatım gayet açıklayıcı eli tornavida tutan herkes yapabilir:) şunuda belirteyim anlatım benim değil  Volkan Kalpakçı ya ait çok güzel anlatmış türkçe bu şekilde adam gibi anlatan yok anlatım sonuna youtube videolarıda ekleyeceğim maksat vatandaşın işi görülsün :)ben zamanında çok aramıştım arayanlara kolaylık olsun.videolarda göreceksiniz yabancılar bizim gibi amele değil bütün markaların en ince ayrıntısına kadar nasıl doldurulacağını paylaşmışlar bu yüzden adamlar teknolojide kat kat ilerideler bizden.

Samsung 1610 tonerini doldururken bütün vidaları söküp, dakikalarca zaman kaybettim. Aşağıda dolumun ne kadar kolay yapıldığını öğrenebilirsiniz.

Not: Yazıcıoğlundan alınan 20 YTL'lik toner tozu ile 5 dolum yapabilirsiniz.
(Detay elektroniğe sorabilirsiniz, 2. veya 3.kat olması gerekir. Detay elektroniğin üst katıydı. Merdivenden çıkınca sağa dönüyorsunuz.)

Arkadaşlar toner tozunu ankara'dan mütevazi bir dükkandan gidip kendim aldım. Aldığım marka Samsung Universal toner tozu 1 kg. İstanbul'da olanlar yazıcıoğlu hanından bulabilir. Orda çok uygun. 1 kg likle 10-12 arası dolum yapılabiliniyor.. Tek dolumda 80 gr kadar toner tozu gidiyor. Tek toner dolumu 20 - 25 lira olduğunu düşünürsek ve 40 liralık tozla 25*12 kere dolum yapıldığını göz önüne alırsak müthiş bir kar yapmamız olası..

Bu işe başlamadan pis kıyafetleri giyin. Açık alanda olmasın toner tozu uçuyor. Bulabilirseniz eldiven giyin. Toner tozunu solumak sağlığa zararlı olabileceği için maske takmanız önerilir. Tezgaha gazeteleri döşeyin.  

1-) Toneri elinize alın. İlk önce tonerin üstündeki ( ok olduğu tarafa) 2 tane vidayı açın..

2-) Açar açmaz tozlar dökülmeye başlıycak..Orası yanık/atık/kullanılmış toner yuvası. (Aşağıdaki resimdeki gibi kaldırıp çıkartıyoruz)

3-) Hazneye ulaşmak için aşağada resimde görülen iki vidayı açın.

4-) Hazneyi iyice boşaltın.(Aşağıdaki kırmızı halka içinde biriken atık toner atılıyor)

5-) Unuymayın boşalmamış hazne drum'u çizer. 2 den fazla aynı toneri kullanamassınız.. Eğer toner'inizin uzun ömürlü olmasını istiyorsanız her dolumdan sonra burayı temizleyin mutlaka. Temizledikten sonra hazneyi kapatın ve iki vidayı iyice sıkın.

6-) Kapağın hemen altında boylu boyuna drumun yanında celık jiletvar. Onu da 2 köşeden vidaları açarak cıkartın.. Bir güzel temizleyin..Burası en önemli kısım silik baskı istemıyorsanız burayı iyice temizleyin silin sakın bükmeyin. Geri yerine koyun. Vidaları sıkın

7-) Satın aldığımız toner tozunu koyacağımız dolum tıpasına ulaşmak için, tonerin sağ tarafındaki 2 vidayı gevşetin.

8-) Kapak açılacaktır. Orda hemen bir tıpa görüceksiniz.  

Tıpa serttir. Tornavida ile tıpayı cıkartın.Biraz zor cıkacaktır. Kapak yaralanabilir. Ama sıkıntı olmaz. Tıpayı açtıktan sonra tonerinizi  doldurun (90gr koyulması öneriliyor ama ben ağzına kadar doldurdum). Ve kapağı tekrar kapatın. Yan kapağı takıp vidaları sıkın.

9-) Yeşil olan drum'u bir güzel bezle temizleyin.Dişlilerden çevirin ve her tarafını bir güzel temizleyin.Drumun altındaki silindiride temizleyin. Toz kalmasın ortada mumkünse üfleyin.

10-) Herşey bu kadar.. Yazıcıya takın 2 - 3 sayfadan sonra temiz tozsuz koyu baskınız çıkar.

Dolumu uzatmayın.Drum güneş ışığndan etkilenebilir.Silik baskı cıkartabilir.

youtube linkleri:
http://www.youtube.com/watch?v=C6D-aSqgrNM&feature=related
http://www.youtube.com/results?search_query=toner+refill&search_type=

Son Düzenleme: metaroth ~ 23 Şubat 2010 14:48