SAMSUNG 80 GB ( BOOT SECTOR ARIZASI)

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
hkurt
13-03-2006, 15:03   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Sevgili dostlar Samsung marka SP0812N model (80 GB) PATA sabit diskim var. Bu diski düne kadar 80 GB idi. Ama artık 32 GB. Nasıl oldu bende anlamadım. Windows kurmak için uğraşırken oldu. Windows bir türlü kurulmayınca Fdisk atmak istedim ama hata mesajı aldım. Diyor ki: Boot sector okunamıyor, Virüs olabilir (tarattım ama virüs yok) yada diski bölümlemek için kullandığınız 3. parti programın kurtarma diski ile hatayı düzeltin...
Bu diski daha önce partition magic ile 3'e bölmüştüm. 30/10/40 şeklinde. Ama kurtarma disketi oluşturmamıştım. Uzun süre de böyle kullanmıştım. Şu anda sadece ilk 30 gb'ı görüyorum. Bios'tan baktım bios bu sabit diski 32 gb olarak görüyor. 160 GB'lık diğer sabit diskime kurduğum windowstan partition magici ile baktım oda 32 gb olarak gördü. Tanımlanmamış bir alan da gözükmüyor üstelik...
Boot sectörü nasıl düzeltebilirim? diskimin 3. partition'unda çok önemli bilgilerim, bu güne kadar çektiğim aile fotoğraflarım vs daha birçok önemli şey vardı.
Ne olur bu durumu çözebilecek bilgiye sahip biri varsa yardım etsin... Forumda daha önce bu konuda yazılmış mesajlara baktım ama sorun onlarla aynı değil...

hkurt
04-04-2006, 16:21   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Yaklaşık 3 haftalık bir çalışma sonucu sorunumu yine kendim çözdüm. Üstelik verilerimi bile kurtardım hemde tekrar partition oluşturulmuş ve formatlanmış diskten.
Bu arada Chip forum bende resmen hayal kırıklığı yarattı. (Daha önce de yaratmıştı ama belki durum düzelmiştir diye şansımı tekrar denemek istemiştim). Bildiği çoğu şeyi Chip dergisinden öğrenen ben konu forum olunca gösterilen ilgisizliğe cidden inanamıyorum. Bir kaç sene önce yine bu konuda bu forumda büyük tartışmalar oluyordu. Ama maalesef birşey değişmemiş.
Chip yönetiminin foruma bu kadar ilgisiz kalması ve destek vermemesi enteresan. Görüşlerini biliyorum aslında. "Orası forum bilgisi olan bilgisi olmayana yardım etsin, benim buna mecburiyetimiz yok"
Belki doğrudur belki objektif bakamıyoruz ama artık chip'i sevmiyorum.
Saygılarımla.

make-believe
04-04-2006, 17:18   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,836 mesaj

Sizde bu duyguların oluşmasında hepimizin payı olduğunu düşünüyorum.Gerçekten çok üzüldüm yazdıklarınızı okurken. İlgisizlik doğal olarak insanı böyle düşünmeye itiyor. Ne söylesem boş bir üye olarak sorununuza çare aranmamış,önerilerde bulunulmamış. Yine de siz kopmayın forumdan bu belki bunları okuyan arkadaşların da daha sorunlu davranmasına vesile olur.

Sevgiler