Samsung Galaxy Note N8005 Beyaz Tablet PC ?

wikioogle
20-01-2014, 21:13   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
71 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Selam arkadaşlar biliyorsunuz 1 şubattan itibaren taksitli alış-verişler kısıtlanacak bende 10 gün içinde bir karar verip tablet almak istiyorum ama kafam çok karışık. win8 li bir tablet mi alsam, android bir tablet mi alsam?

İlk karşılaştığım ve beğendiğim cihaz başlıkta da yazdığım gibi androidli samsung n8005. Ama sonradan sonraya yapılan yorumları görünce win8 cihazlar mı almalıyım acaba diye tereddüte düştüm. Office uygulamalarını sıkca kullanan birisiyim. İsterim ki mesela bir exell taplosuyla yaptığım bir çalışmayı ya da world belgesini, laptopa attığımda orda kaldığım yerden devam edebilmeliyim ya da tersine labtopdaki bir offoce uygulamamı aynı şekilde tabletimde devam edebilmeliyim.

Aslında aşağıdaki soruların cevabını aramaktayım:


1. Androidli bir tablet ile win8 li bir laptop arasında dosya paylaşımı (özellikle de office) ne derece mümkün? Birisinde hazırladığım bir exell tablosunu tablete atıp orda tekrar düzenleme yapabilir miyim?


2. Bu almayı düşündüğüm cihazın kalemi kullanışlı mı? Yani mesela tanıtım videolarında görüyorum adam normal el yazısıyla yazıyor ama tablet o yazılanı daktilo yazısına çeviriyor.. İşte bu çok müthiş bir özellik. Elimde karalama şeklinde bir sürü not, ajanda..vs var. Hadeflerimden birisi de şu: o karalamları kalemle tekrar ekrana yazıp onları word belgesi yapmalıyım. Yani karalamalarımı temize çekip çıktı alıp ciltlemeyi düşünüyorum. En çok da bunun için kullanacağım belkide. Karalama notlarımın içinde matematiksel denklemler, formüller ve sözel ifadeler mevcut. Bir de tabi ki offce deki tanımlı olan simgeler var. Bunları normalde klavye ile yazmaya kalsam aylarımı alacak. Ama eğer bu kalem özelliği kullanışlıysa işimin %80-90 ı halolmuş olacak.


Bu 2 şey için bu tablete alternatif olarak başka bir öneriniz mevcut mu acaba? Android ya da win8 olabilir. 2. madde de dediğim gibi kalemle yazma olmalı muhakkak.

Teşekkürler.