samsung garanti rezaleti

samet61
26-01-2016, 11:19   |  #1  
samet61 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 25
243 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

bugüne kadar 2 adet cep telefonum samsung'a aitti. birisi j700 diğeri samsung galaxy s3.

iki telefonumda telefonu açtıktan tam 2 sene 1 hafta sonra pert oldu. evet yanlış duymadınız. 2 sene 1 hafta.

j700 kullandığımda üniversitedeydim. arkadaşla telefonda görüştüm ve telefonu kapattım. kızaklı bir yapısı vardı telefonun. kızağı aşağı kaydırmak suretiyle kapattım. 2 dakika sonra telefonum bir daha çaldı. kızağı açtığımda görüntü gelmedi. bembeyaz ekranı gördüm. film koptu herhalde diyip telefonu açayım dedim. ne ses var ne bir şey. başka arkadaştan beni arayana geri dönüş yaptım. kendisi telefonun açıldığını fakat sesimin gelmediğini söyledi. servise gittim. 1 hafta önce garantisi bitmiş dediler. kontrol edeceklerini ve paralı olduğunu söylediler. el mahkum. onaylayıp çıktım. ertesi gün telefon geldi tamiri bitti diye. servise gittim ve bingo "75 tl". ne oldu bu kadar dedim? film kopmuş, hoparlör arızalanmış ve mikrofon arızalanmış. wtf? 2 dakika önce sağlam olan telefonum cebimde ve darbe görmediği halde kullanılamaz hale gelmiş. verdik parayı ama 1-2 hafta sonra aynı şey yine oldu. bu sefer de aynı para dediklerinde gittim nokia e63 aldım ve çıktım.

nokia maceramdan sonra o dönem işe girmemin verdiği gazla samsung galaxy s3 aldım. 2 sene onu da tepe tepe kullandım. hiç bir sorun yok. takılmadan eser yok. bir gün fotoğraf çekmem gerekti işim gereği. telefonu çıkardım kamerayı açtım fakat telefon takıldı. bekledim biraz ama sonuç çıkmayınca kapağı açıp bataryayı çıkardım. her şeyi geri birleştirip telefonu açtım ama ne mümkün. telefon açılmıyor. allem ettim kallem ettim yok. onlarca kere batarya çıkardım taktım. 45 dakika sonra açıldı. oh neyse dedim ama aynı sorunu aynı gün tam 5 kere yaptı. servise gittim. cevap? geçen hafta garantisi bitmiş. hayda dedim. bu kadar mı tesadüf olur dedim kendi kendime. sonra bastım kalayı.

sonra ne mi yaptım? gittim iphone 5s aldım hiç servisle uğraşmadan. telefonu 1,5 senedir kullanıyorum. 2 kere servis gördü. birinde telefon yenisiyle değişti, diğerinde 2 gün içerisinde halloldu. servis dediğin böyle olur bana göre. burada apple seviciliğin lüzumu yok ama bir daha samsung bir telefon almayı düşünmüyorum. belki sony'i denerim ileride.

sözün özü, samsung'a güvenmiyorum.