samsung p2270HD LCD TV Donma sorunu

metanecho
05-09-2010, 03:02   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj

uzun araştırmalar sonucu samsung p2270 lcd tv monitör sipariş ettim. bugün geldi kutudan çıkardım masaya yerleştirdim bağlantıları yaptım ve açtım tahmini 10-15 dk sonra ekran dondu ve renk beyazlaşarak siyahlaştı. vga kablosunu çıkardım. tv özelliği ile kontrol ettiğimde yine aynı sorun devam etti. donduktan hemen sonra kapatıp açtığımda sorun düzelmiyor. kapalı bir müddet beklersem sorun bir müddet sonra başlıyor. misal 5 dk kapalı beklersem 1 dk sonra, 15 dk beklersem 2-3 dk sonra sorun başlıyor. parazit yapabilecek etrafında sadece harici harddisk vardı onu uzaklaştırdım ama sorun devam etti.

pc ile herhangi bir bağlantısı yok bu sorunun tamamen lcd tv monitörden kaynaklı. donmanın ardından ne üstündeki ne kumandasındaki power haricindeki hiçbir tuş çalışmıyor.

elektrik ile bağlantısını keserek bir köşeye koydum yarın tekrar deneyeceğim ama aynı sorunla karşılaşacağımı sanıyorum. sorun nedir nasıl giderilir?

samsung müşteri hizmetlerini aradım ama mesai saatlerinde hizmet veriyorlarmış, sorun çözülmediği takdirde pazartesi öncelikle samsung'u arayacağım çözüme ulaşamaz isem satın aldığım teknosa'ya başvuracağım.

pc ile bir alakası yok ama kabaca sistem özellikleri:

pentium d 3.0
2 gb 667 ram
nvidia 9600 ekran kartı
550 watt psu

SüRmenaJ KaOSs
05-09-2010, 04:15   |  #2  
Yıllanmış Üye
2,907 mesaj

bence sen onu geri götür teknosaya. Versniler garantiye. alındığı tarihden sonra 15gün içerisinde yenisiyle değiştirebiliyorsun ayrıca (vatanda sadece galiba sen yinede sor )

metanecho
05-09-2010, 04:23   |  #3  
OP Yeni Üye
32 mesaj

sorun düzelmez ise öyle yapacağım fakat online teknosa'dan satın aldım acaba buradaki teknosaya gitsem bizene derlermi diye de tereddütteyim o durumdada mecburen kargo ile merkeze göndermek gerekiyor.

aydın tulay
05-09-2010, 04:24   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 1
99 mesaj

bende öle biliyorum 15 gün içerisinde yenisiyle deyiştirebiliyorsun   ben medya marktan  dvd aldım ama sırf beyenmediğimden dolayı götürüp sorgusuz sualsiz deyiştirdim sende götür derim

aydın tulay
05-09-2010, 04:26   |  #5  
Üye
Teşekkür Sayısı: 1
99 mesaj

öyle bir durum olamaz  türkiyenin neresinde olursan ol sana en yakın teknosa ya faturasıyla gütürdüğün anda deyiştiriler

metanecho
05-09-2010, 15:34   |  #6  
OP Yeni Üye
32 mesaj

1 gün bekledi ama aynı sorun devam ediyor, tabi bekleme süresi uzadığı için çalışma süresi de uzun oldu, bu süre zarfında kanal aramsı yaptım. ekran gittikten sonra ses geliyor hatta kanal değiştirebiliyorum ama görüntü iptal.
teknosa'yı aradım göndermemi söylediler.
ama sorunun neden kaynaklandığının merakı içimde kaldı :D