[ Samsung S6 Edge Plus ] Batarya sorunu

Nyka
01-08-2016, 03:14   |  #1  
Nyka avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2015

Merhaba. Bir hafta önce S6 Edge+ satın aldım. Telefonun bataryası 3000 mAh.

Normal kullandığım süre içinde şarjın tüketiminin normal sınırlar içerisinde olduğunu da belirteyim. Telefonu kullandığım zaman pil tüketiminin yaklaşık yarısını "Ekran" götürmüş oluyor, ki bu normal çünkü ekran QuadHD Super Amoled 1440p

Fakat telefonun durduğu yerde (açık ama hiç kullanılmıyor, uyuduğumuz zaman dilimi gibi) uzun süre dayanabiliyor olması gerek. Ama yatmadan önce şarjı fulleyip yattığımda sabahleyin %35 gibi acayip bir şarjla karşılaşıyorum. Yaklaşık 10 saat olduğu yerde duran telefonun bu kadar batarya tüketmesi normal değil.

Pil kullanımı menüsüne girip baktığımda geceleyin durduğu yerde tükettiği %65 lik şarjın %75 lik dilimini "Android OS" harcamış olarak gözüküyor. İnternette telefonla alakalı kullanıcı yorumlarına baktığımda pek çok kişinin benim gibi bu durumdan şikayetçi olduğunu fark ettim.

Verdiğim bilgilere bakarak herhangi bir çözüm önerisi sunabilecek veya sıkıntının ne olabileceği hakkında fikri olan varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Merak ettiğiniz başka detay varsa onları da paylaşabilirim tabi. Tamir vs. gerekli mi yoksa telefonun kronik sorunu mu bu?