Merhaba, yaklaşık 2 ay önce aldığım Samsung Smart Tv 40es6340S model tv de harici disk bağlayarak mkv izlerken zaman zaman sorun yaşıyorum. Tv mkv formatı rahat bir şekilde okuyor ki birçok mkv film izledim sorunsuz. Ancak nadirende olsa bazı mkvlerde sorun yaşıyorum. filmi çok zor açıyor tv ve açıldıktan sonra 5-10 saniye donmalar oluyor ardından tv kendini resetliyor. Şimdiye kadar 2-3 mkv filmde bu sorunu yaşadım. Harici disk bozuk değil çünkü sorun yaşadığım filmleri farklı harici disklerdede denedim ve sorun devam etti. filmlerdede sorun yok çünkü pc de sorunsuz bir şekilde izledim. Sorun tv de ama ne olduğunu çözemedim. Neden bazı mkv filmlerde böyle yapıyor olabilir? Yazılımını güncelle tv nin dediler yaptım ama işe yaramadı. Bu konuda gerçekten bilgisi olan arkadaşım varsa desteğini bekliyorum, saygılar..
Samsung Smart Tv de Harici Diskten Mkv Oynatımı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
MKV format türüdür. Bunların kodeklerinde problem çıkartıyordur çoğunlukla. HDD büyük olmasın Sağlam ve hızlı Bir usb bellekden filmi izlemeyi deneyin.Yok HDD boyutu Tv ye uygun onu bizzat kontrol ettim 1 TB da sorun çıkartmıyor. Zaten dediğim gibi mkv filmlerin çoğunu çalıştırdı yani Harddiskten yana sorun olacağını sanmıyorum. "Hızlı ve sağlam bir usb den dene" demişsiniz onuda denedim hem farklı harddiskten hemde usbden denedim ama sorun yine hüsran. Malum mkv formatındaki bluray filmler ortalama 10-15 GB, dolayısıyla bu sorunu çözemezsem zaman zaman saatlerce uğraşıp ayarladığım bir filmi izleyemeyebilirim.
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Ortalama 10 GB olan bir filmin formatını değiştirmek ölümdür 600-700 mb lık bir film değil ki bu mkv ler çok uzun sürer formatını değiştirmek. Vardır bunun bir çözümüde tv den mutlaka bakalım bir bilen bu sorunu yaşayıpta çözebilen birisi çıkacak mı?