Samsung'tan dünyanın en ince tabletleri!

CHIP Online
23-03-2011, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Samsung 2 yeni Galaxy Tab modeliyle şov yaptı, Apple'ın iPad 2'sine "hodri meydan" dedi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/sams ... bletleri_25960.html


Resimlerle: Tablet tarihinde yankı uyandıran 10 cihaz!

Samsung, tablet bilgisayar pazarında Apple'ın peşini bırakmayacağa benziyor. Zira iPad 2'nin muazzam bir çıkış yapmasının ardından, iPad'e göre daha ince olması göze en hoş gelen ayrıntılardan biriydi. Samsung da bu ayrıntıya çok önem verdiğini, yeni Galaxy Tab modelleri 8.9 ve 10.1 ile kanıtlayacak.

CTIA 2011 fuarında Galaxy Tab 8.9 ve 10.1'i duyuran Samsung, her iki Galaxy Tab'ın da 8,6 mm kalınlıkta olduğunu söylüyor. Yeni modeller, bu yönüyle Apple'ın 8,8 mm kalınlığındaki iPad 2'sini de geçerek dünyanın en ince tablet bilgisayarları oluyorlar.

2 model fuar esnasında çalıştırılamasalar da, internetteki inceleme siteleri, yeni Galaxy Tab'ların gerçekten çok ince olduğunu kabul ediyor. Yeni tabletlerin ayrıntıları arasında ağırlık bilgileri de bulunuyor. Galaxy Tab 8.9'un ağırlığı 470,6 gram iken, Galaxy Tab 10.1 ise 592,5 grama denk geliyor.

Google'ın Android 3.0 Honeycomb işletim sistemlerini kullanacak olan iki tablet, ayrıca Samsung'un yeni TouchWiz UX arayüzünü kullanan ilk tabletleri olacak. Bu arayüzün getirdiği önemli yenilik ise bir uygulama tepsisi bulunduracak olması. Bu tepsiye de sık kullandığınız uygulamaları yerleştirip zaman kazanabileceksiniz. Ekrana yerleştirilen araçların (widget) boyutunun değiştirilebilir olması ve şık bir kablosuz ağ yönetim merkezi de cihazla gelecek yeni ve çarpıcı özellikler arasında.

Tüm konu: Samsung'tan dünyanın en ince tabletleri!

Resimlerle: Tablet tarihinde yankı uyandıran 10 cihaz!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Tablet bilgisayar size gerekli bir teknoloji mi?