Samsung'un Apple'dan korkması için 6 neden!

CHIP Online
16-09-2014, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple'ın yeni iPhone'ları ve Watch'uyla birlikte ortaya çıkan, Samsung'un korkması gereken 6 "şey!"

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sam ... -6-neden_49515.html

Resimlerle: Apple ürünlerininin 36 yıllık geçmişi

Samsung, birkaç senedir yaşadığı altın çağını tamamlıyor gibi görünüyor. Apple, 2007'deki iPhone tanıtımıyla modern akıllı telefonların nasıl olacağını belirlese de Samsung, çok daha hızlı büyümeyi başarmıştı. Ancak Apple'ın yeni telefonları ve akıllı saati, Samsung'un şu sıralar eskisi kadar iyi gitmeyen işlerini daha da kötüye götürebilir. İşte Samsung'un Apple'dan korkması için 6 neden.


Büyük telefonlarda daha yoğun rekabet


iPhone ilk tanıtıldığından bu yana cihazın boyutu, sadece yarım inç büyümüştü. Ancak 4.7 ve 5.5 inç'lik iPhone'lar ile bu durum değişti. 4.5 inç'ten büyük telefonlar, dünya çapındaki pazarın üçte birini oluşturmaktalar.


Piper Jaffray analisti Gene Munster, Samsung'un büyük form-faktörlü telefonlarda bugüne kadar gerçek anlamda bir rekabet yaşamadığını, ancak iPhone 6 Plus ile birlikte bu avantajını kaybedeceğini söylüyor.


Mobil ödemeler


Apple'ın yeni ödeme sistemi ApplePay, firmanın mevcut müşteri kitlesini arkasına alarak mobil ödemeleri gerçekten uçuşa geçirebilir. Apple'ın iTunes'ten kredi kartıyla alış veriş yapan on milyonlarca kullanıcısı bulunuyor. ApplePay, Apple'ın anlattığı gibi kredi kartı bilgilerini satıcılara vermeden, güvenli biçimde çalışırsa ve bu konuda müşterilerini ikna ederse Samsung'un işi zor olabilir.


Tüm Konu: Samsung'un Apple'dan korkması için 6 neden!

Resimlerle: Apple ürünlerininin 36 yıllık geçmişi

Kaynak: www.chip.com.tr