Samsung'un LED TV'leri Türkiye'de...

CHIP Online
11-04-2009, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Samsung, düz ekran TV'lerde yeni bir dönemi müjdeleyen LED TV'lerini Türkiye'de satışa sunuyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Sams ... rkiye-de_12062.html

Resimlerle: Ultra HD teknolojisi göz kırpıyor

Tüketici elektroniğinde sektör lideri Samsung Electronics, TV teknolojisinde önemli bir yeniliğe imza atarak LED TV'leri Türkiye'de satışa sunuyor. Samasung, LED TV'lerden oluşan yeni serisi ile tüm dünyada düz ekran TV'lerde çıtayı en yükseğe taşıyarak, tüketicileri yeni bir "tür" ile tanıştırıyor.
  
Yeni 8000, 7000 ve 6000 olarak 3 farklı seriden oluşan bu teknoloji harikası TV'ler, geleneksel CCFL (Soğuk Katot Floresan Lambalar) yerine LED'i birincil aydınlatma kaynağı olarak kullanıyor. Samsung LED TV'ler Soğuk Katod Floresan Lamba (CCFL) gibi bileşenlerden arınmış durumda. Son yılların ezberini bozan bu öncü yaklaşımın sonucu, güç kaynağı ve alıcı da dahil olmak üzere herşeyi incecik gövdesinde barındıran eşsiz tasarımlı LED TV'yi oluşturmakta.

"Mega" Kontrast ile En Üstün Görüntü Kalitesi

2009'un Nisan ayında satışa sunulacak Samsung LED TV'ler bundan böyle literatüre de "Mega" olarak geçecek, yüksek seviyede dinamik kontrast oranları ve Samsung'un LED aydınlatma kaynağı ile öne çıkıyor.

LED teknolojisi ile TV'ler mega kontrast oranlarına, yani en derin siyah renklere ve yaratıcı renk skalasına sahip. Tüm LED serileri Full HD 1920*1080p çözünürlük ile üstün görüntü kalitesi ve media@2.0 ile bağlantı opsiyonları sunmakta.  

LED'ler doygun siyah renk üretiyor ve bu da renge sonsuz bir derinlik katıyor. Beyaz renkler ise, parlak ve canlı renklerle bir arada olduklarında bile keskinliğini koruyor. Sonuç olarak ortaya çıkan üstün görüntü kalitesi, gerçek yaşamın doğal güzelliği ile boy ölçüşebilecek seviyeye ulaşmış oluyor. Samsung'un Wide Color Enhancer Pro teknolojisi,  izleyicilerin daha geniş ve zengin bir renk paletinin keyfini sürmelerine olanak sağlıyor. Ultra Clear Panel en parlak ortamlarda ve yetersiz ışıkta bile, her bir detayı koruyarak mükemmel görüntü sağlıyor. Bunu ekrandan daha verimli bir şekilde ışığın geçmesine olanak tanıyarak ve aynı zamanda da çevredeki ışığın yansımalarını azaltarak gerçekleştiriyor.


Tüm konu: Samsung'un LED TV'leri Türkiye'de...

Resimlerle: Ultra HD teknolojisi göz kırpıyor


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: LED TV'ler beklenen ilgiyi görür mü?

CapanQGLU
11-04-2009, 17:34   |  #2  
CapanQGLU avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,511 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Paylaşımın İçin Teşekkürler, LED TV Çok Hoş Duruyor.

MahmutGuven
10-07-2009, 13:43   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

LED veya diğer adı OLED TV ler yakın bir zamanda LCD TV lerin tahtını elinden alacak gibi görünüyor. Fiyatları inşallah çabuk ucuzlar ben de bir tane LED TV alırım kendime. LED TVfiyatlarını burda inceleyebilirsiniz.

teknolojixs
06-01-2010, 23:54   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

samsung led tv ler ,enerji sarfiyatı çok düşük,tasarımları çok şık,kontrast, mega kontrast,usb girişinde media player özelliğinin oluşu cihazı çekici kılıyo...