ARKADAŞLAR SANAL BELLEK NEDİR ? 7200 32 MB 500GB HDD KULLANIYORUM. ŞİMDİ DİYELİMKİ DAHA YÜKSEK DEVİRLİ / YAZMA HIZI DAHA YÜKSEK OLAN BİR HARDDİSK ALDIM. BELLEK HIZI FARK EDERMİ İKİSİ ARASINDA ?
Sanal bellek nedir ?
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
409 mesaj
Sanal bellek nedir?
Bilgisayarınızda bir programı çalıştırmak veya işlemi yapmak için gereken rasgele erişim belleği (RAM) yoksa, Windows onun yerine sanal bellek kullanır.
Sanal bellek, bilgisayarınızın RAM öğesini sabit diskinizde geçici alanla birleştirir. RAM azaldığında sanal bellek, verileri RAM'dan disk belleği dosyası denilen bir alana taşır. Verilerin disk belleği dosyasına taşınması ve gerektiğinde buradan alınması, işi tamamlamak için gerekecek miktarda RAM sağlar.
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
409 mesaj
ARKADAŞLAR SANAL BELLEK NEDİR ? 7200 32 MB 500GB HDD KULLANIYORUM. ŞİMDİ DİYELİMKİ DAHA YÜKSEK DEVİRLİ / YAZMA HIZI DAHA YÜKSEK OLAN BİR HARDDİSK ALDIM. BELLEK HIZI FARK EDERMİ İKİSİ ARASINDA ?Eger mekanik disk kullaniyorsan cok da birsey fark etmeyecek. SSD kulllanirsan okuma ve yazma hizlari HDDlere göre cok daha hizli oldugu icin performans farki olur ama ilk olarak düsünmen gereken bellek miktarini artirmak olmalidir sonucta hic bir donanim bellekten daha hizli veri okuyup yazamaz.