sanal bellek

org_01
26-06-2007, 08:17   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
56 mesaj

arkadaşlar ben internete girdiğim zaman sol alt köşede sanal bellek yetersiz uyaurısı geliyor

sanal belleği nasıl artırabilir

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 26 Haziran 2007 09:02
Borga-x
26-06-2007, 08:50   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

bilgisayarım(sag tus)>özellikler>gelişmiş>performans altında ayarlar>gelişmiş >değiştir kısmına girdiginde HDD için sanal bellek ayarlaması göreceksın Burda yazan sayıları 1024 alttakını de 2048 yazarsan sistemin rahatlar, eğer söyledigim sayılar yazıyosa o zaman her ıkı sayıyı 2 ıle çarp o şekilde yaz. Daha sonra onay ve ve çık. bilgisayarını kapatıp açtıgında ayarlar devreye gırer.Ama sana önerim acılen kendıne RAM takvıyesı yapmandır. Ram yetersızlıgınden HDD yuklenen sısten hdd'de ayrılmış sanal bellegı aşırı kullanıyor.

Yapacagın bır sey daha var. başlat>çalıştır>msconfig yaz başlangıc sekmesıne gıt ve orda kullanmadıgın programların tıklerını kaldır sadece antıvırus programın varsa ona dokunma.
CCleaner programını kur ve sistemini adam gibi (butun tıklerı seçerek)tarattır bu program kullanmadıgın dll dosyalarını temp klasorunu ve aklına gelecek her turlu kullanmadıgın dosyayı temızlıyor. http://www.ccleaner.com/ bu da linki.

org_01
26-06-2007, 09:10   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
56 mesaj

başlat>çalıştır>msconfig yaz başlangıc sekmesıne gittim antivirus programı dişındaki bütün programlar kardırdım ama naomf adlı programı kaldıramadım, naomf sanırım naomi internet filitresine ait

not:naomi programını kurdum sifresini kafadan sıktım hatırlamıyorum yaklaşık 15 haneli bir şifre

nasıl kaldırabilirim

Borga-x
26-06-2007, 09:29   |  #4  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

güvenli kipte açıp admin olarak silmeyi dene. Eğer buda işe yaramazsa yapacak pek bır sey yok. şifresini hatırlaman lazım. Yada yabancı forumlarda arayacaksın ben baktım ama turkce pek bır sey bulamadım.