Ben sadece yaşadığım bir şeyi anlattım. Neden hiddetlendiniz? :) Windows sizin de benim de malım değil. Linux kullanıcısı değilim ki Windows kullanıcıyla atışayım. Zaten öyle bir niyetim yok. :) Ben Windows 7'yi de zamanında ilk kullananlardan birisiydim. Windos 7'yi yüklediğimde evet bu Vista değil diyebildim ama bunda diyemedim.
Şimdi dediğiniz gibi benim yüklediğim ilk çıkan paketleden birisi olabilir ama sonuçta o piyasaya Windows 8 diye sürüldü. Doğal olarak sonraki çıkanlara da güvenip indirmem. Nereden bilebilirim ki bunun piyasaya süren adamın sisteme kendi programlarını entegre etmediğini? Sorun bu. Ben final sürümü çıkanca denemeyi düşünüyorum.
Siz sanırım kullanıyorsunuz. Gelişmeleri aktarırsanız seviniriz. İyi forumlar.
Ben size Win8 kurun ya da kurmayın demiyorum, bu etik de değil zaten; eğer sürç-i lisan ettiysem affola, amacım sizi kırmak, üzmek veya hiddetli davranmak değildi, savunayım derken ağır kaçtı sanırım özür dilerim.Bu arada ben bu işe ta o zamanki P.4 sistemime Vista Pre-RC2 yüklediğimde başlamıştım. O zamanlar tabi ilk gördüğüm şeyi indiriyordum; güvenlidir diye softpedia'dan indirdim ve çatır çatır her nekadar BSoD verdiyse de kullandım. Sıra geldi nereden anlayacağıma. Şimdi bu OSlar yayınlandıktan sonra onun belli bir MD5, SHA1, CRC değerleri vardır -ki bildiğinizi düşünüyorum bunları ben- bunu Google'da aratırsanız şak diye gelir karşınıza, bu sürümler el değmemiş sürümlerdir; karşınıza "XYZ Program" diye başlık altında sıralanacaktır hepsi. Yâni "modified Win7 veya Win8" diye bir şey söz konusu değil. Ama şu ki, SP1 versiyonundan daha önceden çıkan bir yapının ( M.1 7850 ) den den de çok bir şey beklemiyordum, hatta daha yavaş olacağını düşünmüştüm; lâkin benim bilgisayarımda da sonuç beklediğim gibi çıktı. Bu yüzden kanımca bu sürümleri de sırf M1 7850 sürümüne bakarak değelendirmemek gerekir diye düşünüyorum, lâkin; Win 7 bile o sürümden daha hızlıydı; bilgisayarıma kan kusturmuştu; yazıcı driverını kurmak için 500 saat uğraşmıştım ki annem beni öldürecekti. Bu arada sistemi kurcalıyorum şu anda altını üstüne getiriyorum. Şaşırdığım tek olay driver sorunuydu; iki adet de sorunum var; Mondo 15'i yükleyemiyorum ve Hotmail'e giremiyorum -ki bu Windows 7'de de yapıyordu- bunun dışında sistemim hakikaten Windows 7 Ültimatom x64'den daha stabil ve hızlı. Tabi karar sizin...Yanlış yönlendirmek istemem...
Son Düzenleme: melen ~ 23 Haziran 2011 13:13