Sanal Virüsler' e Karşı Dev Çözümler

Deniz Kocatürk
15-11-2009, 13:22   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Sanal Virüsler' e Karşı Ne Tür Korumalar Kullanılmalı


Merhabalar.

 SanalVirüsler, internetin yaygınlaşmaya başlamsından kısa bir süre sonrasanal ortama yayılmaya başladı. Bunu önlemek için birçok firmaAnti-Virüs yazılımları üretti ama bu Anti-Virüs yazılımları ne yazık kipek etkili olamıyordu. Bunu önlemek için birçok firma bu işi ileri atıpdaha da geliştirmeye başladılar. Ve Sanal Virüslerin (ayrıca buvirüsleri üretenlerin) korkulu rüyâsı haline gelen daha dayanıklıAnti-Virüsler piyasaya çıkarıldı. Bunların başında ise Kasperskybüyük bir üstünlük sağlıyor. Bunların birçoğu ücretli olması çoğukullanıcının hoşuna gitmedi. Ama bilgisayarımızı ve genel internetağımızı korumak için bu yazılımlar önemli bir hal almaktaydı. Neyse ki,internet ve bilgisayar kullanıcıların sesini duyan bazı firmalarücretli olan bu yazılımların kısa bir süreliğine de olsa kullanımıücretsiz hâle getirdiler. Tabii bu kullanım kısıtlı idi. En fazla 2-3ay dayanan bu kısıtlamlar, daha sonra yerini ücretli duruma bırakıpAnti-Virüs' ün kullanımını kapatıyordu. Tabii ki ücretli Anti-Virüslerikullanamayan kullanıcılara bu da yaramadı ve bundan da sıkıldılar. Amadaha sonraları ücretsiz Anti-Virüs yazılımları piyasaya sürüldü.Bunlarında başında Antivir, Avast ve AVGen başarılı ücretsiz Anti-Virüs yazılımları olarak gösteriliyor. Neyseki bu ücretli Anti-Virüs kullanamayan internet ve bilgisayarkullanıcılarına rahat bir hâl aldırdı. Bu yazılımlar, internet vebilgisayar kullanıcılarını rahatlatırken üstüne birde SanalAnti-Virüsler' in ortaya çıkması kullanıcıların rahat nefes almalarınaneden oldu. Bunlardan en çok duyulanıda Virus Total oldu. Şimdi buyazılımın ne işe yaradığını ve nasıl kullanıldığını öğrenelim...

SanalVirüslere karşı kullanabileceğiniz belli başlı öğütler verdik yukarıda.Ama bunlar ile yetinmemenizi öneririm. Çünkü; her geçen gün yenivirüsler sanal ortama yayılıyor. Ne yazık ki virüs yazılımcıları hiçdurmaksızın çalışıp bu virüsleri sanal ortama sürüyorlar. Bunlardankorunmanın en iyi yolu gerektiği zamanda hiç vakit kaybetmeksizin Anti- Virüslerinizin Updateleri' ni zamanında yapmanız gerekiyor. Çünkü; buUpdate' ler her geçen gün sanal ortama bir yenisi eklenen virüslerekarşı önlemler dahilinde düzenli olarak geliştiriliyor. Sizde bir sanalvirüs kurbanı olmak istemiyorsanız, bir an önce güçlü bir Anti - Virüsedinip, virüs yazılımcılarına karşı önlemler alabilirsiniz. Hatta Anti- Virüsler' deki öneöli avantajlardan biride, Anti - Virsünüz' üntanımlayamadığı bir Virüs' ü (ki mutlaka olur.) Anti - Virüsünüz' üngenel irtibat merkezine rapor edebilmenizin olanğıda bulunuyor. Veböylece onun gibi virüslere karşı geliştirilen Updateler' denyararlanabilir ve birçok Anti - Virüs kullanıcısının bu virüstenkurtulmasına olanak sağlayabilirsiniz.

 Şimdi ise gelelim busanal virsülere karşı en iyi hangi Anti - Virüsler' in tutunabileceğikonusuna... Bu konuda birçok makale, haber v.b. şeyler yayınlandı amabu yinede virüs yazılımcılarını durdurmaya yetmedi. Ama ilk paragraftada belirttiğim gibi bazı firmalar birçok Anti - Virüs yazılımlarıüretti. Bu yazılımlar sanal virüs yazılımcılarının öncelikli düşmanıhâline geldiler. Çünkü; bu yazılımlar ile virüsler artık o kadarkolayca bilgisayarlara bulaşamaycaktı. Hatta onu yoketmeye bileyarıyordu. Peki buna karşılık virüs yazılımcılarının tepkisi ne oldu?Tabii ki, tekrar tekrar birçok yeni virüsler yazılımlamak oldu. Bunu nekadar çok yapsalarda bizi yine değerli Anti - Virüs yazılımlarımızkurtarmıştı ve kurtarmaya devam ediyor. Şimdi bu Anti - Virüsler' in ensağlamlarını ve virüsler karşısında hiç geri düşünce gözetmeksizinsavaşabilecek bazı Anti - Virüsler' in isimlerini ve onlar hakkındabilgiler vereceğim..

Deniz Kocatürk



İşte o Dev 6 Anti-Virüs:

Kaspersky Lab:

      MerkeziMoskova'da bulunan Kaspersky Lab.1997 tarihinde kurulmuştur.  "IndustryLeading Antivirüs Software" sloganı ile faaliyet göstermekte olanteknoloji lideri Kaspersky Lab'ın İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda,Polonya, Japonya, Çin, Kore, Romanya ve Birleşik Devletlerde ofisibulunmaktadır. Dünya çapında  500'ün üzerinde firma ile çalışanKasperky Lab, virüs, hacker ve spam (istenmeyen posta) 'lerden koruyançözümlerini,  Küçük ve Orta büyüklükteki kurumlar dahil ,  Uluslararası firmaların yeraldığı geniş bir yelpazeye sunmaktadır. Kaspersky'nin geniş ürün portföyünde, kurumların istemci korumasınınyanısıra , dosya sunucu, eposta sunucu, eposta gateway ve proxysunucuları için de çözümleri bulunmaktadır. Bilgisayarlara sunulan bugüvenlik çözümlerinin haricinde,Kaspersky, PDA ve Akıllı telefonlariçin de koruma sağlanmaktadır.

Tüm ürünleri West Coast Labstarafından sertifikalı olan Kaspersky, tüm tarafsız test merkezlerindendüzenli olarak ödül almaya devam etmektedir.

MicrosoftGüvenlik Çözümlerinde Gold Certified Partner olan Kaspersky Lab, SUSEve Red Hat Proud Partner'ıdır.  En bilinen BT organizasyonlarından CARO(Computer Antivirüs Research Organization) ve ICSA (InternationalComputer Security Association) 'de aktif olarak görev yapan uzmanlarasahip Kaspersky Lab ürünlerini Satış bölümünden online olarak teminedebilirsiniz.

Kaspersky Lab



Symantec (Norton):

Dünyadaen çok tercih edilen antivirüslerden biri olan ve Symantec firmasınınürettiği norton antivirüs ülkemizde de “antivirüs programı”denildiğinde ilk akla gelen programlardandır.
Norton Antivirüs hızlıgüncelleme, virüslere ve çeşitli zararlı programlara karşı gelişmişkoruma seçenekleri ile kullanıcıların gözdesi bir antivirüs programıdır.
Norton Antivirüs günümüzde kullanıcılara sunduğu hizmetler bakımından üst seviye programlardandır.

Antivirusler.info

Symantec Hakkında Bilgi İçin Symantec



Avira AntiVir:

Avira Antivirüs ücretsiz sürümüde olan piyasada Antivir olarak geçen bir antivirüs programıdır.

Aviraantivirüs programının ücretsiz sürümü ev kullanıcıları için ücretsizolarak dağıtılmakta olup yeni sürümü ile aktif bir koruma sağlamaktadır.

Antivirusler.info

Avira AntiVir Hakkında Bilgi İçin Avira AntiVir



ESET - NOD32:

Önemlibilgilerinizi güvenli ve kontrol altında gönül rahatlığıyla tutun.NOD32 her çeşit yazılım tehdidine karşı hızlı ve üstün bir korumasağlar. Üstelik internet güvenlik süitine ek bir yük getirmeksizin.Kullanımı çok kolay: sadece kurun ve unutun gitsin…Üstün Koruma

PC’nizdevirüsler, bilgisayar casusları, casus yazılımlar için kullanılan çoksayıda uygulama PC’nizi yavaşlatır, kullanımını zorlaştırır ve kuşkulubir koruma sağlar. Büyük, çok yük getiren ve PC’nizin yüzlerce MB’tınıharcayan programlardan kaçınmanız gerekir. Bunun gerçekleşme nedeni,sahip olunan ürünlerin bunların tümünü kapsamamasındandır. Diğertarafta ESET NOD32 çekirdekten itibaren bir bütün ve yüksekoptimizasyon ürünü olarak geliştirilmiş, birleşik bir tehdit karşıtısistem olarak geniş spektrumlu kötü niyetli yazılımlara karşı koruyucubir sistemdir. Virüsler, solucanlar, casus yazılımlar ve kötü niyetlisaldırılar sürekli olarak gelişim ve değişim göstermektedir. ESET NOD32patentli ThreatSense® Technology (Tehdit Sezme Teknolojisi) sayesindegerçek zamanlı olarak, kötü niyetli kodun gerçeklenmesini analiz ederekve kötü yazılımlardan haberdar ederek ileride gerçekleşmesi olasıtehditleri yakalar.

Antivirusler.info

ESET - NOD32 Hakkında Bilgi İçin ESET - NOD32



AVG:

AVG Bedava Antivirüs programı dünyada ve ülkemizde popüleritesi yüksek bir antivirüs programıdır.

Ücretsizantivirüs arayanlar ve özellikle ev kullanıcıları için iyi bir çözümolan AVG Antivirüs programı her ne kadar ücretli kullanıma sunulanantivirüs programlarının görevlerini tam olarak yerine getiremesede, evkullanıcıları için ideal bir çözümdür. AVG Bedava antivirüs programındaveri tabanı güncelleştirmeleri ömür boyu ücretsiz olarakdağıtılmaktadır, günümüzde dünyanın dört bir yanında ücretsiz olaraksunulmuş milyonlarca ev ve ofis kullanıcısına ulaşmayı başaran AVGAntivirüs düşük kaynak kullanımı, otomatik güncelleştirmeler, kimlikhırsızlığı koruması, trojan ve spy programlara karşı etkin çözümüretmesi nedeni ile talebi tam olarak karşılayabilmeyi vaad etmektedir.
AVGücretsiz antivirüs sürümünde anti-bot tarama motoru, web sitelerini vemailleri tarama özelliği ve bazı kötü amaçlı yazılımlara karşıengelleme motorları bulunmaktadır.
Bunun yanında DOS modunda datarama özelliğinin bulunduğu AVG ücretsiz antivirüs programı ciddisorunlara karşıda bu şekilde bir koruma sağlamakta makro virüsleri gibivirüsleride temizleme kabiliyetine sahiptir.
Yinede AVG Antivirüsprogramı orta düzey bilgisayar kullanıcıları için yeterli olsada tam veetkin koruma için ücretli sürümünü satın almanızı öneriyoruz.

Antivirusler.info

AVG Hakkında Bilgi İçin AVG



avast! :

avast! antivirüs programı ücretsiz sürümüde bulunan ve Türkçe dil desteğine sahip bir antivirüs programıdır.
Türkçeantivirüs programları arasında en çok tercih edilen antivirüs programıolan avast! sık ve online güncelleme özelliğine sahip, programiçerisinde birçok koruma özelliği bulunan kullanışlı bir antivirüsprogramıdır.
Avast antivirüs programının ücretsiz olan sürümündeinternet bağlantısı olan bir bilgisayarda 4 saatte bir yenigüncellemeler olup olmadığı kontrol edilerek gerekli güncelleştirmeleryüklenir.

Antivirusler.info

avast! Hakkında Bilgi İçin avast!



Evet,bilgisayar için önemli ölçüde önemli olan birkaç Anti - Virüs' ütanıttık. Bu Anti - Virüsler şuan için piyasada en çok rağbetgörenlerinden. Öyle kalacaklar gibide görünüyor. :) Çünkü; her geçengün geliştirilen yapıları sayesinde sanal virüs yazılımcılarınınkorkulu rüyâsı hâline gelen bu Anti - Virüsler sayesinde bilgisayarımızçok güvende.. ;)


KAYNAKLAR:

Kaspersky Lab

Symantec (Norton)

ESET - NOD32

Avira AntiVir

AVG

avast!

Antivirüsler.Info


Umarım beğenmişsinizdir. Bu benim yaptığım bir araştırmadır...

Burak Torun
15-11-2009, 14:24   |  #2  
Burak Torun avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,679 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Çalışma güzel olmuş. Ancak Norton'dan bahsederken keşke Eset'te yaptığınız gib onun teknolojisinden de bahsetseydiniz. Yani söylemek istedğim SONAR koruması idi.

Deniz Kocatürk
15-11-2009, 14:39   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Teşekkür ederim. Haklısınız, öyle yapmak istedim ama ayrıntıya fazla girmek istemedim. Ayrıntıları zaten konuların altında verdiğim resmi linkten takip edebilirsiniz.. :)

Son Düzenleme: Deniz Kocatürk ~ 15 Kasım 2009 14:39
CapanQGLU
15-11-2009, 22:03   |  #4  
CapanQGLU avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,511 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Güzel anlatım olmuş, eline sağlık.

Deniz Kocatürk
15-11-2009, 23:49   |  #5  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Teşekkür ederim..

world_pc
16-11-2009, 00:33   |  #6  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,359 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Paylaşım ve Anlatım için saol...

Deniz Kocatürk
19-11-2009, 22:55   |  #7  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Rica ederim. Okduğunuz için teşekkür ederim.

seckin_kaya
22-11-2009, 12:24   |  #8  
seckin_kaya avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,065 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

teşekkür €d€RiM

world_pc
22-11-2009, 13:25   |  #9  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,359 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Sağol...

Deniz Kocatürk
01-12-2009, 00:09   |  #10  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Rica ederim. :)

S.W.A.T
01-12-2009, 12:20   |  #11  
S.W.A.T avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,872 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Teşekkürler

gipsymoon01
01-12-2009, 23:28   |  #12  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

tesekkurler

By_Kert
04-12-2009, 09:21   |  #13  
By_Kert avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
728 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

Sağolasın vikit ayırıp paylaşımı yaptın için ;)

veygun
04-12-2009, 09:27   |  #14  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Teşekkürler

yalcinkurt
04-12-2009, 09:29   |  #15  
yalcinkurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,580 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

İyi anlatım fakat Avast bu listede olmasa daha iyi olurmuş sanki... Teşekkürler...

By_Kert
04-12-2009, 09:33   |  #16  
By_Kert avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
728 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

:D Avast anlayamıyorum hangü sürümünü yüklesemde sanki hiç yokmuş gibi :)))

yalcinkurt
04-12-2009, 09:36   |  #17  
yalcinkurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,580 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008
Alıntı: By_Kert  
:D Avast anlayamıyorum hangü sürümünü yüklesemde sanki hiç yokmuş gibi :)))
Avast bence antivirüs değil çünkü. Kızgın Kendini antivirüs zanneden saçma sapan bir yazılım. Zonk

Deniz Kocatürk
11-12-2009, 19:24   |  #18  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Avast aslında iyidir ama sizi bu kadar kızdıran da nedir? :D

hcilek
14-12-2009, 15:01   |  #19  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
134 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

Bitdefender internet security şu ana kadar kullandığım en iyi antivirüs diyebilirim özellikle 2010 versiyonu

gokhan38
14-12-2009, 15:44   |  #20  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,097 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

microsoft security essentials tanda  bahsetseydiniz keşke o da iyi  ve ücretsiz bi antivirüs programıdır.

Deniz Kocatürk
29-06-2010, 15:16   |  #21  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Evet öyle. Ama o anki zamanım bunlara yetti. Yani, ön plana çıkmış olan antivirüslere. :)

TonyKeLzo
30-05-2012, 19:33   |  #22  
TonyKeLzo avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2012

Güzel çalışma parmaklarına sağlık :)

SuKuNeT
26-06-2012, 18:57   |  #23  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2012

teşekkür ederim

dabbe01
02-07-2012, 16:14   |  #24  
dabbe01 avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 1
75 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2011

Sağol.

babasevko
02-07-2012, 16:29   |  #25  
babasevko avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
115 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2012

Helal Kardeşim Super Olmuş Benim İşime Yaramaz Çünkü Bu Konularda Uzmanım Ama Bilgisi Olmayan İçin Çok İşe Yarayacaktır Ellerine Sağlık.