Okumak için uzun geldiyse 2. paragraftan başlayabilirsiniz.
Arkadaşlar bilgisayarım geçen hafta pazar günü elektirik kokmaya başlamıştı. Bütün ev yanık kokuyordu. Evde bulunan diğer bilgisayardan geldiğini farkettim. Bilgisayarı fişten çekip balkona koydum. 15-20 dakika soğuduktan sonra açtım herşey normal çalışıyordu eskisi gibi. Ama bu gün sabah kardeşim oynamak için bilgisayarı tekrar açmıştı. Yine elektirik kokmaya başladı. Bilgisayarı söküp yine balkona koydum. Bir kaç dakika sonra alıp tekrar fişe bağladım. Açtim 15 dakika geçmeden yine aynı koku çıkıyordu. Bu sefer bilgisayarı vidasına kadar söküp plastik masanın üstüne koydum. Powerdan çıkan anakarta bağladığımız güç kablolarından uzun olanın köşedeki 4 pini sararmıştı. Sanırım power bozuktu ve anakartımı yaktı.
Bilgisayarı tekrar toplarken işlemcimin ayaklarının eğildiğini, hatta 2 tanesinin koptuğunu farkettim. Signal pinleri olmadığından sorun teşkil etmez sanırım diyerek bilgisayarıma tekrar taktım. Bilgisayarımı açarken fanlar çalışıyor, sanki ekranda bir post ekranı varmış gibi klavye ışıkları yanıp sönüyor herşey normal gibi ama görüntü alamıyorum. Şu an bunları yazdığım bilgisayara monitörü bağladım ama çalışıyor, sorunum monitörde değil. Acaba işlemcinin tırnakları olmadığı için mi ekrana görüntü gelmedi, yoksa powerdan gelen elektirik ekran kartımıdamı yaktı. Hangi parçalarım hasar görmüş olabilir. Ona göre bir donanım listesi çıkarıp bilgisayarı tekrar toplamak istiyorum. Bu arada bilgisayarım 6 senelik Pentium 4 sistemdir.
Teşekkürler