yardım etmeye çalışan herkese teşkkürler en son aldığım 128 mb ddr remimi çıkarttım sorun kayboldu galiba .... fakat anlayamadım remden böyle bir sorun nasıl çıkabilir....(Sanırım pcmi balkondan atacağım başlıklı konu altında yazıyor)bu konuda bir fikri olan varmı acaba ..daha önceki remimde 128 mb ddr en son aldığımda 128 ddrfakat ilkinin üzerinde 8 entegre var en sonuncusun üzerinde 4 entegre vargözle görünen fark bu ... birde bu en son remi çok zor kabul ettirmiştim bilgisayara ..yani 3 tane rem slotumda her biri tek tek her slotta çalıştırdı fakat 2 si bir araya gelince açılışta devamlı anakart sinyal vermişti dıt dıt dıt...en son değişik kombinasyonlar deneyerek 1 ve 3. slotta 2 si birarada çalıştı ve 2-3 ay sonra böyle bir sorun çıktı fakat aklım almıyor fikri olan varmı acaba?tekrar teşekkürler herkese
Sanırım PC'yi BALKONDAN ATMAYA GEREK KALMADI
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.bence ddr ram belleklerindeki hız farklılıkları bu arızaya neden olmuştur.her ikiside aynı olmalı pc2100-pc2100 vvs.ayrıca kalite farklılıklarıda bu arızaya sebep olabilir sdram cas latency ayarı bu soruna yol açabilir.voltaj ayarlarına da dikkat et.2.5v olmalı
yanılmıyorsam yanyana takılan ramlarin hızların falan aynı olmasında hatta marka ve modellerinin aynı olmasında bile fayda var en azından en performanslı böle çalışır bir de anakartı nın sitesine gir orda anakartta hangi ramlerin en ii çalışacağı GENELLİKLE söylenir. sorunun geçtiğine göre de geçmiş olsun
ramların markası nedir, birde aldığın yer güzvenilirmi?
Aynı sorun ben de de oldu yeni bilgisayar aldım iki hafta sonra boyle sorun vermeye başladı.Ramları biraz daha boyle kullansam ramlar veya başka parçalar zarar görür mü?
Herkeze slm multipower bence bilgisayarına zararı olur tabii ramlerden kaynaklandıgına eminsen bunu iyice araştır çünkü ramlerin aynı oalabiliyor ama bir arkadaşımızın dedigi gibi belkide o rem markası ana kartında dogru verim vermeyebilir ayrıca deyerleride önemli kısaca kontrol et ramlerdenmi kaynaklanıyor yoksa başka bir sorundanmı bunu iyi bilmem lazım saygılar.....