Saphire amd radeon hd6870 ekran kararma sorunu !

KaRa_PreNs
13-05-2012, 16:39   |  #1  
KaRa_PreNs avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
431 mesaj

arkadaşlar bu ekran kartını daha alalı 2 ay oldu ama arada bi hata vermeye başlamıştı ve son günlerde bu hata gitdie sıklaştı hata şu herhangi bi oyunda biden bire ekran kararıyor ve ekran kartı %100 derecede aşırı bisesle dönüyor vede hapörlörlerden tuhaf sesler geliyor bende mecburen bilgisayarı kapamak zorunda kalıyorum öle bi ses geliyoki kasadan sanki sanırsınız ki kasa kanatlanıp uçacak herneyse güncel driverını kurdum ama yinede bi işe yaramadı molex çağaltıcı bakıyorum ama bi türlüde bulamadım gitti sistemimi soracak olanlar sistemim imzamdadır kullandığım power 550 watt

Kapalı Hesap (203105)
13-05-2012, 17:08   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
4,414 mesaj

sende fan hızını % 40-45 gibi bi değer e sabitle o zaman otomatikde kalmamış olur hemde çok sessli olmaz

KaRa_PreNs
13-05-2012, 17:17   |  #3  
KaRa_PreNs avatarı
OP Yıllanmış Üye
431 mesaj

zaten normal hızda bi anda %100 oluyo ekran kararıyo pc kilitleniyo yani

Kapalı Hesap (203105)
13-05-2012, 17:28   |  #4  
Kapalı Hesap
4,414 mesaj
Alıntı: KaRa_PreNs  
zaten normal hızda bi anda %100 oluyo ekran kararıyo pc kilitleniyo
peki nasıl birden yükseliyor fan hızı yani masa üstünde mi yoksa oyunda mı oluyor bide dediğimi yap bakalım ne olacak

okinkurt
13-05-2012, 17:45   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 308
4,897 mesaj

Bendede benzer bişey olmuştu anakart yandı bi süre sonra anakarttan olmasın ? :D aynı fan felaket hızla dönmeye baslıyor monitör gidiyor ama pc calısıyo görünüyor tabi aynı olcak diye bişey yok.

KaRa_PreNs
13-05-2012, 18:17   |  #6  
KaRa_PreNs avatarı
OP Yıllanmış Üye
431 mesaj
Alıntı: Battousai vs Kenshin  
peki nasıl birden yükseliyor fan hızı yani masa üstünde mi yoksa oyunda mı oluyor bide dediğimi yap bakalım ne
aynen oyunda oluyo dediğini yaptım ama değişen bişi olmuyo nerden kaynaklı olduğunu bilir gibiyim ama emin değilim

KaRa_PreNs
13-05-2012, 18:22   |  #7  
KaRa_PreNs avatarı
OP Yıllanmış Üye
431 mesaj
Alıntı: okinkurt  
Bendede benzer bişey olmuştu anakart yandı bi süre sonra anakarttan olmasın ? :D aynı fan felaket hızla dönmeye baslıyor monitör gidiyor ama pc calısıyo görünüyor tabi aynı olcak diye bişey yok.
aynen dediğin gibi oluyo yavv bide anakart yanmasın başımada 2 gün önce dayanamadım internet cafeye götürdüm aynı sorunu onada anlatım orda denedik hiç bişi olmuyo dediği laf ise evinideki eski elektirik hattından kaynaklanıyor dedim neden evdeki A+ enerji tasarruflu beyaz eşya varsa evdeki elektirik dağılımında en fazla onlar elektrik çeker yani bilgisayarınıza eksik güç gelmiş olur dedi adam :D ksa yokken defter üstünde kullanıyodum pc yi sorun olmuyodu sorun tahminimce molex çoğaltıcısında çünki hem ekran kartı bağlı hemdeDVD-rom bağlı acaba diorum ondan kaynaklı olailirmi

Kapalı Hesap (203105)
13-05-2012, 18:26   |  #8  
Kapalı Hesap
4,414 mesaj
aynen oyunda oluyo dediğini yaptım ama değişen bişi olmuyo nerden kaynaklı olduğunu bilir gibiyim ama emin değ
o zaman şuanki  driver ı kaldırıp ekran kartının yanında gele cd deki eski sürüm olan driver ı kur bakalım sonuç değişecekmi umarım en kısa zamanda yaparsın bizde konuyu zaman geçmeden görmüş oluruz

KaRa_PreNs
13-05-2012, 18:28   |  #9  
KaRa_PreNs avatarı
OP Yıllanmış Üye
431 mesaj
o zaman şuanki  driver ı kaldırıp ekran kartının yanında gele cd deki eski sürüm olan driver ı kur bakalım sonuç değişecekmi umarım en kısa zamanda yaparsın bizde konuyu zaman geçmeden görmüş
ok şimdi yapıyorum

KaRa_PreNs
13-05-2012, 18:33   |  #10  
KaRa_PreNs avatarı
OP Yıllanmış Üye
431 mesaj

dediğini test edmem gerek neden dersen genellikle çamaşırmakinası yada bulaşık makinası çalıştığında dediğim sorunu çıkarıyor eğerki yapmaz ise kesinlikle dediğin gibi driverdan yapıyodur ama genellikle güç yetersizliğinden yapıyor yavv harbi kafayı yicem ben

Kapalı Hesap (203105)
13-05-2012, 18:40   |  #11  
Kapalı Hesap
4,414 mesaj
dediğini test edmem gerek neden dersen genellikle çamaşırmakinası yada bulaşık makinası çalıştığında dediğim sorunu çıkarıyor eğerki yapmaz ise kesinlikle dediğin gibi driverdan yapıyodur ama genellikle güç yetersizliğinden yapıyor yavv harbi kafayı yicem
kasadaki psu nedir tam özelliklerini görebileceğim bir link varmı ve kasanda psu ya ne bağlıysa söyle kaçtane kaç cm fan var led li mi led siz mi kaç tane HDD var bu gibi bilgileri vermen gerekiyor

KaRa_PreNs
13-05-2012, 19:26   |  #12  
KaRa_PreNs avatarı
OP Yıllanmış Üye
431 mesaj

http://www.hepsiburada.com/Liste ... U=BD20003#Gorseller
link i burda ayrıca kasamda 3 adet fan bulunmakta 2 si ledli ledli olanlar önde 1 adet 23 cm lik turuncu fan yan panelde 20 cm lik beyaz ledli fan üst panede ledsiz 23 cm lik fan bulunmakta gerisi benim imzamda yazılı oradan bakabilirsin ayrıca bişi dicem cd deki driver ı kuramadım nedeni güç yetersizliği sanırım cdyi okumuyor acilen çoğaltıcı almam gerek bildiğiniz iyi bi yer varmı (daha şimdi farkına vardım DvD-ROM un çalışmadığını) vede 1 adet hdd var sadece tek sorun ekran kartındaki 12 pinlik güç çıkışındaki çoğaltıcıya DVD-ROM u bağlamak oldu gereken tüm bilgiler alttaki imzamdadır

KaRa_PreNs
13-05-2012, 20:06   |  #13  
KaRa_PreNs avatarı
OP Yıllanmış Üye
431 mesaj

http://www.teknobiyotik.com/akas ... ren-30cm-kablo.html
arkadaşlar bu linkteki kabloyu sipariş ettim umarım bunu alınca sorunum düzelecektir inşallah

Kapalı Hesap (203105)
13-05-2012, 20:40   |  #14  
Kapalı Hesap
4,414 mesaj

bilmiyorum bunu söylemek zor ama bu psu nun verimliliği kaç acaba +80 bir psu mu  sana tavsiyem bir psu alman olacaktır ce ayrıca sen geçen gün HD6870 i crosfire yapmayı düşünüyordun malesef bu psu yetmez
bu arada şaşırma ben nick i değiştirdim eski nick  glscgn   oradan biliyorum yani durumunu sen kaliteli bir psu almalısın bence bütçe söyle psu öneresi yapalım eğer geleceğe dönük bir psu istiyorsan ona göre bütçe belirt

KaRa_PreNs
13-05-2012, 20:43   |  #15  
KaRa_PreNs avatarı
OP Yıllanmış Üye
431 mesaj

valla şuan psu alacak durumum yok + şuan kullandığım DVD-ROM da ne cd nede dvd görüyor BİOS a baktım biosta görünüyor ama gelgelelim ne cd okuyo nede dvd okuyor bu rada dediğim crossfire olayıda yaklaşık 5 6 ay sonra anca yapabilirim

Kapalı Hesap (203105)
13-05-2012, 20:54   |  #16  
Kapalı Hesap
4,414 mesaj

sende takılı olan fanları çıkar bi tek cpu fanı kalsın  sonra dvd yi çalıştır bakalım olacak mı ama psu şart gibi çünki çok dandik bir psu var kasanda

KaRa_PreNs
14-05-2012, 00:05   |  #17  
KaRa_PreNs avatarı
OP Yıllanmış Üye
431 mesaj

DVD-ROM u arkadaşın pc sinde denedim herhangi bi sorun yok DVD-ROM da dediğim gibi yetersiz güçten kaynaklıymış  BİOS a bakıyorum BİOS ta görünüyor elektrik desen oda var DVD-ROM açılıp kapanıyor ama gel gelelim CD ve DVD okumuyordu Battousai valla PSU u daha yeni aldım oda istemeden bi bilgisayarcının önerisiydi aslında bu linkteki PSU yu alacaktım toptancıda kalmadığı için mecbur akasa aldım gerçektende hata ettiğimin farkındayım
alacağım PSU buydu
http://www.vatanbilgisayar.com/c ... ils.aspx?I_ID=53501
o kadar araştırdım ve bunu almaya kara vermiştim neyse olan oldu artık

Kapalı Hesap (203105)
14-05-2012, 00:23   |  #18  
Kapalı Hesap
4,414 mesaj
DVD-ROM u arkadaşın pc sinde denedim herhangi bi sorun yok DVD-ROM da dediğim gibi yetersiz güçten kaynaklıymış  BİOS a bakıyorum BİOS ta görünüyor elektrik desen oda var DVD-ROM açılıp kapanıyor ama gel gelelim CD ve DVD okumuyordu Battousai valla PSU u daha yeni aldım oda istemeden bi bilgisayarcının önerisiydi aslında bu linkteki PSU yu alacaktım toptancıda kalmadığı için mecbur akasa aldım gerçektende hata ettiğimin farkındayım
alacağım PSU buydu
http://www.vatanbilgisayar.com/c ... ils.aspx?I_ID=53501
o kadar araştırdım ve bunu almaya kara vermiştim neyse olan oldu artı
inşallah yakın bir zamanda psu alırsın fakat dediğimi bi dene istersen fanları çalıştırma sadece cpu nun fanı çalışsın bakalım aynı hatayı alacak mısın

confickerbelasi
14-05-2012, 00:53   |  #19  
confickerbelasi avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 28
925 mesaj

o psunun 2x 6pin pci express guc kablosu yokmu? molex ile 12v kanalinin dengesini bozuyorsun karti yakarsin o psu ile karti kullanma alana kadar ya pcyi kullanma yada karti cikart onbord ile kullan sonunda kofte kokulari duymaya baslican demedi deme.

KaRa_PreNs
14-05-2012, 01:09   |  #20  
KaRa_PreNs avatarı
OP Yıllanmış Üye
431 mesaj

ekran kartın 2X6 pin molex kablosu var mecburen molex e bağlamak zorunda kalıyorum + ekran kartın çoğaltısına bağlı dvd-rom oyüzden güç dengesiz liği meydana geldi eskiden böle bi sorunum yoktu şimdi DVD-ROM u çıkarttım hiç bir sorun yok teknobiotikten kablo sipariş ettim o gelene kadar DVD-rom u takmıcam alacağım kablonun link i
http://www.teknobiyotik.com/akse ... ren-30cm-kablo.html

KaRa_PreNs
14-05-2012, 01:10   |  #21  
KaRa_PreNs avatarı
OP Yıllanmış Üye
431 mesaj
inşallah yakın bir zamanda psu alırsın fakat dediğimi bi dene istersen fanları çalıştırma sadece cpu nun fanı çalışsın bakalım aynı hatayı alacak mısı
DVD-ROMu çıkardım sorun ortadan kalktı şüphem doğru çıktı :)