arkadaşlar benim ekran kartım sapphire 1Gb HD 4870 oyundayken donuyor ekran sankı erkan kartı kaldırmıyor gibi oluyor catalyst 8,12 yüklü su anda ama yınede oluyor ozellıkle oyundayken Alt+Tab yaptıgım zamanlarda oluyo bunun bir çözümünü bilen var mı ilginize şimdiden teşekkürler
Sapphire 1Gb HD 4870 :(
makinanızın diğer özellikleri nedir? 4870 iyi bir karttır donma yaşanmaz o kartta ben kullandım bir arkadşaın bilgisayarında günlerce birkez bile donma görmedim.belki bilgisayarınızın diğer özellikleri düşüktür
bil. özellikleri Q9550 intel işlemci,x48 ds4 gigabyte anakart,520 Watt akasa power,t200 samsung monitör,500Gb seagate hdd ve 1Gb HD 4870 ekran kartı yanı özellikleri düşük birşey degıl ama bugun hem anakartı hemde ekran kartını degiştirecem sinir etti 2 si de oyun oynayamıyorum
Sorun anakart ve ekran kartı değil de power supply olabilir. Gigabyte X48 DS4 kalite bir ürün. Ekran kartı da çok iyi. Bence ilk önce sisteme format + temiz kurulum yapıp öyle deneyin. Olmadı powerdan şüphelenmek lazım ilk önce.
ewet bende tam powersupply dicektim. 600W gerçek güç PS öneriyolar.
arkadaşlar ben de anakartı degiştirdım maxsimus formula II aldım ve 700 Watt fsp power aldım şimdi deneyim bir de
arkadaşlar şimdi de 3Dmark çalışmıyor buna bir önerisi olan var mı
arkadaşlar undercover da yine donuyo özellikle alt tab yapınca buna ne yapmam lazım bende de şans yok
tıraş derken neyi kastettın anlamadım ama yalan söyleyecek halim yok hem de neden söyleyim ki ne faydası var olanı söylüyorum anlamıyorsan cvp da vermeyebilirsin
Ekran kartının sıcaklığı nedir ? 3DMARK ise directx i güncellemediğinden çalışmıyor olabilir
ya sıcaklık en fazla 55 falan gibi oluyor ona da baktım ama bu kartlar 80 de bile calısıyor garıp geldı ama sıcaklıktan degıl bence normal hersey
Peki oyundan kaç fps alıyorsun?Eğer ani düşüşler varsa ramin boyutundan kaynaklanıyordur.Bir de oyunda hdd ışığı çok uzun süre yanıyor mu hiç durmadan?
ayrıca video izlerken bir video dan digerine geçerken de ekran titriyor falan arkadaslar donanımsal birşey mı acaba
Monitöründen kaynaklanıyordur.Veya kullandığın kablo zarar görmüş olabilir.Çözünürlük değiştirirken de oluyor mu ?
undercover da 2 fsp düşüyor mesela ama monitorden degıldır zannetmıyorum çünkü normalde birşey yok ve biraz önce crysis de deneyım dedım grafikler cok garıp uzuyor gibi falan oluyor artık ekran kartını götürecem heralde
bu arada ramlerden degıl daha önce 4850 vardı ve birşey olmuyordu cok da ii performansı vardı ve 4 Gb 800mhz ramler sorun degıldır ve hdd ısıgı normal yanıyor
crysis da 30-31 fps alabiliyorum full detay ve AA 8x de[resim][/resim]
cenk50crysis da 30-31 fps alabiliyorum full detay ve AA 8x de[resim][/resim]daha ne istiyorsun ne güzel işte
cenk50undercover da 2 fsp düşüyor mesela ama monitorden degıldır zannetmıyorum çünkü normalde birşey yok ve biraz önce crysis de deneyım dedım grafikler cok garıp uzuyor gibi falan oluyor artık ekran kartını götürecemEkran kartın hasarlanmıştır o zaman.Hiç overclock yaptın mı ?
yok yapmadım ama nasıl oldugunu anlamadım bile ilk taktıgımda da vardı 520 Watt psu vardı ondandır dedım 700 Watt aldım ama yine degısen birşey olmadı yarın götürüp degiştirecem yerine ne almamı tavsiye edersınız
Bence aynı modeli al sana belki arızalı model denk gelmiş olabilir.Başka model alma çünkü piyasadaki en iyi kart bu.(Şimdilik..)