sapphire 6770 sorunu

mkoce
15-06-2012, 17:36   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

iyi günler arkadaşlar
Benim sapphire 6770 hd markalı bi ekran kartım var kartı yeni aldım, monitörümde fujitsu 20 inc led ekran,
benim sorunum video izlerken tam ekran yaptıgında sahne karanlık ise ekranda yavaş yavaş karalıyo ve komple gidiyor* sistem calışıyo bu sırada ve ses geliyo ama ekran siyah oluyo, yaklaşık 10 sn sonra tekrar düzeliyo ama bu işlem sürekli oluyo film deki sahne aydınlık bi kare olunca görüntü düzeliyo , oyunlardada oluyo aynı sorun karanlık bi kare oldugunda aynı sorun oluyo ,
ekran kartını güncelledim ayarları ile oynadım olmuyo bi türlü , ne yapmam lazım bilen arkadaşlar varmı acaba , pc yi daha alalı bi ay oldu, gününü göremedim bi türlü .

netrunner
16-06-2012, 12:33   |  #2  
netrunner avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 25
1,180 mesaj

monitörde Auto adlı bir düğme varsa bas oto ayar yapsın sorun duzelmesse monitördeki tuşlardan parlaklık ve kontrast ayarı nı yap yine düzelmesse başka bir kablo al verya vgs çıkışını kullan(mavi olan)

mkoce
19-06-2012, 11:16   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

sorun çözüldü kardeşim sag  olasın yinede

deneme yanılma yaptım , sorun ekran kartındamı monitördemi önce onu buldum ekran kartında sorun yok başka monitörde ve kasada ikisinide ayrı ayrı denedim , sorun benim monitörde çıktı, seninde dedigin gibi ekranın kendi içindeki ayarından kaynaklanıyormuş yazılımsal bi sorun degilmiş, ekranın kendi eco modu varmış o auto duşuna basıp ayarlarını gördüm eco modu kapatında sorun düzeldi , tşk ederim ilgine kardeşim sorunu kendim çözmeseydim bu yazın yol gösterecekti gercekten bana