Sapphire ATI Radeon x600 PRO (ekran donuyor!..)

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
korayduruhan
03-11-2005, 13:05   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj

Selam Chip Forum mudavimleri..

Bundan yaklasik 4 ay once sirf bir tek oyun icin (Knight Online) evime su konfigurasyonlarda bir bilgisayar toplamistim:

-Asus P5GD1 PRO
-Intel Pentium 4 3.00 GHz (lga)
-Sapphire ATI Radeon x600 PRO (PCI Express)
-Kingston 1 GB Ram
-Philips 109B6 19" monitor

Fakat ben oyuna tam giriyorum belki 1 dakika sonra belki 15 dakika sonra ekran donuyor ama oyun devam ediyor. Yani cevremden gecenlerin seslerini vs. duyabiliyorum. Sonra oyundan Alt+F4 yapip cikiyorum. Karsima sanirim ATI VPU Recoverer baslikli bi pencere cikiyor Send Error Report / Don't Send diye iki tus var. Don't Send'e basiyorum. Sonraki karsima cikan pencerede yeni ayarlarinizin aktif olabilmesi icin bilgisayarinizin yeniden baslatilmasi gerekiyor vs. yaziyor. baslatirsam duzeliyor ama oyuna girdigim anda yine ayni.. :( Eger yeniden baslatmazsam da bilgisayarda gezinirken (explorer, windows gezgini vs.)grafikler cok yavasliyo yani takila takila ilerliyor..

Bu sorunumu bundan 3-4 ay once de Tom's Hardware Guide'a yazmistim. Sagolsun arkadaslar yardim etmeye calismislardi. Bana ekran karti driver'inin versiyonunu yuklememi soylemislerdi, yukleyebilecegim bir sitenin adresini de vermislerdi.. Ama ne yazik ki ben eski versiyon driver ekran kartimla uyusmaz ve ekran kartini veya ana karti yakarim diye korkup yuklememistim. Ama bu sefer yapacagim. Bana yeniden eski versiyon driver'in bulundugu linkin adresini yazar misiniz?
Ekran kartim: Sapphire ATI Radeon x600 PRO..
Acil yardimlarinizi bekliyorum.. Simdiden tesekkurler..
(Not: Bir de eski versiyon driver yuklememde bir sakinca var mi onu yazarsaniz cok sevinirim)

Son Düzenleme: korayduruhan ~ 05 Kasım 2005 02:27
Banned
07-11-2005, 22:46   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
198 mesaj

Yok hayır bence yeni sürücüleri yüklemen daha da kolaylaştırabilir işini.Knigth Online'a göre çok bile konfirigasyn yapmışsın aslında.Sisteminin sorunsuz çalıştırması gerekiyor ama bilgisayar bu işte ne olacağı belli olmuyor ... Ama içim rahat etmez diyorsan Ekran kartının yanında gelen Driver'ı yüklemek en mantıklısı olacaktır,onun dışında yüz binlerce sürücünün içinden senin ekran kartının eski sürücülerini bulmak gerçekten zor.Bu yaşadığın olay ise Hata Raporu Gönder olayı Türkçe olaraktan buradanda anlıyorum ki sanırım işletim sistemin Windows Xp,bence bir yeni driver'larını yüklemeyi dene ... http://www.ati.com 'dan arama yaparsan bir bulacaksındır sanıyorum şu anda zamanım olsa bulurdum ama geçde olmuş yarın sınav var ya Kahkaha Neyse kolay gelsin sana da umarım yardımcı olmuşumdur.

Recep Baltaş
08-11-2005, 13:13   |  #3  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Nette MAlesef eski sürücüleri bulamadım ama en son sürücleri deneyebilirsiniz.

Oyunun Yamalrını yapmayı da ihmal etmeyin.