Sapphire x 1550 ekran kartım çalışmıyor

niyazi
01-11-2007, 08:29   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
95 mesaj

Arkadaşlar bilgisayarımın özellikleri

İşlemci         : AMD 64 Athlon X2 3800+
anakart         : Sapphire Pure Element PE-AM2RS485M
İşletim sistemi : Vista Ultimate 32 bit
Ram             : 1 gb + 1 gb Kıngston = 2 gb
Monitör         : Neovo 19" LCD F-419

Ekran Kartım    : Sapphire X1550 512 mb PCI Ex Ati radeon Yeni aldım..

Önceden ekran kartım yoktu.. Anakartın üzerindeki on board ekran kartını kullanıyordum.. Şimdi yeni kartı taktım digital çıkıştan monitore bağladım..

Bu yeni ekran kartımı bir türlü bilgisayarıma yükleyip çalıştıramıyorum..Driver CD den yükledim, internetten güncel indirdim yükledim ama olmadı

Aygıt Yöneticisine girip oradan "Radeon x1550 series" başında sarı ünlem var ve özelliklerine tıkladığımda aşağıdaki mesajı alıyorum..

""""Bu aygıt, kullanabileceği yeterli boş kaynak bulamıyor. (Kod 12)
Bu aygıtı kullanmak istiyorsanız bu sistemdeki diğer aygıtlardan birini devre dışı bırakmanız gerekecek."""

Çözüm nedir yardım edin lütfen.. Bilgisayarı formatlayıp vistayı tekrar yüklesem veya XP Pro SP2 yüklesem sorun çözülürmü?Deli

Son Düzenleme: niyazi ~ 01 Kasım 2007 08:36
Banned
01-11-2007, 08:38   |  #2  
Banlandı
265 mesaj

kardeş onboard biostan iptal ettnmi? biostan iptal etmediğin için öyle hata veriyo onboardı biostan devre dışı bırakcaksın sonra tekrar dene...bendede onboard wardı 7200 gs aldım biostan iptal ettim ondan sonra yükledim sende biostan iptal et tekrar dene...başarılar

Son Düzenleme: beter1072 ~ 01 Kasım 2007 08:40
niyazi
01-11-2007, 10:04   |  #3  
OP Üye
95 mesaj

Valla onu denemedim... daha doğrusu nasıl yapacağımı bilmiyorum.. Şu anda onu ararştırdım ve bir kaç ipucu buldum..
önce onboard ekran kartını biostan iptal etmeye çalışacam...Emin değil
olmazsa anakartın biosunu güncellemeye açlışacam ama korkuyom önce hiç yapmadım ve anakartı bozarım diye korkuyorum...Deli
olmazsa basacam formatı yükleyecem XP PRO Dil çıkarıyor

ne dersiniz Kahkaha

Son Düzenleme: niyazi ~ 01 Kasım 2007 10:05
Banned
01-11-2007, 10:22   |  #4  
Banlandı
265 mesaj
niyazi
Valla onu denemedim... daha doğrusu nasıl yapacağımı bilmiyorum.. Şu anda onu ararştırdım ve bir kaç ipucu buldum..
önce onboard ekran kartını biostan iptal etmeye çalışacam...Emin değil
olmazsa anakartın biosunu güncellemeye açlışacam ama korkuyom önce hiç yapmadım ve anakartı bozarım diye korkuyorum...Deli
olmazsa basacam formatı yükleyecem XP PRO Dil çıkarıyor

ne dersiniz Kahkaha

sen sadece onboard iptal et o kdr ondan sonra anakartı edenersni ilk onboard iptal et ve tekrar dene çalısacağının garantisini veririm ;)yoksa onboard iptal etmeden calıstırırsan iki ekran kartıda çekişir :)  bellimi olur belki anakart patlar :P ama iki ekran kartı bi anda çalısmaz...başarılar

Son Düzenleme: beter1072 ~ 01 Kasım 2007 10:23
niyazi
01-11-2007, 13:31   |  #5  
OP Üye
95 mesaj

eyvallah inşallah dediğin gibi olur ilk önce onboard iptal edeyim...
Zaten anakart bios update bilmediim için cesaret edemem..
En kötü ihtimalle bilgisayarı formatlarım.. :D