Merhaba,
Benim MSI KT6V(sata) anakartım ve harddiski bozuldu.bende son çare olarak eski bilgisayarımdaki IDE harddisk i bağladım.Ancak çalışmadı IDE hdd'de Xp yüklü ama bi türlü göremiyorum xp logosunu ne yapmam gerekiyor?
Merhaba,
Benim MSI KT6V(sata) anakartım ve harddiski bozuldu.bende son çare olarak eski bilgisayarımdaki IDE harddisk i bağladım.Ancak çalışmadı IDE hdd'de Xp yüklü ama bi türlü göremiyorum xp logosunu ne yapmam gerekiyor?
HDD yi başka pc de denedinmi yada kablolarını ters taktıysan açmaz bıosta HDD yi görüyormu diye bak
Farklı bilgisayarların hdd lerini birbiren takarsan configrasyon farklı olduğu için çalışmıyordur belkide...Yani eski hdd içindeki xp eski bilgisayarın ekran kartını çalıştırmaya uğraşıyordur ama o an içino ekran kartı o bilgisayarda yoktur veya işlemci vs...
Bundan olabilir belkide....
Bios'tan ayarlama yaptın mı? Bak bakalım Bios'a Primary,master'ın karşısına senin harddiski koy.Bir daha açmayı dene.
WINDOWS XP'NİN KÖTÜ BİR TARAFI VAR DONANIM VE ANAKART CHIP SETLERİ UYMUYORSA KESİNLİKLE AÇILIŞ YAPAMAZSIN...
YAPACAĞIN EN İYİ ŞEY WIN.XP'Yİ EN TEMİZİNDEN YENİDEN KURMAK....
HDD başka bilgisyarlarda çalışıyor denedim.
BIOS'dan gerekli ayarlarıda yaptım.
Kablolar doğru kontrol ettim.BIOS görüyor HDD yi ama bir türlü açılmıyor meret.
Win xp yi tekrar kurmayı da denedim olmuyor nedir bu anlamadım.IDE HDD yi eski bilgisayarıma takınca çalışıyor ama nasıl iştir bu ??
alialanWINDOWS XP'NİN KÖTÜ BİR TARAFI VAR DONANIM VE ANAKART CHIP SETLERİ UYMUYORSA KESİNLİKLE AÇILIŞ YAPAMAZSIN...arakadasımız yazmış başka makınalardan sokulunce olmuyor ama sen kurmayı denedım demıssın kurarken master slave ayarlarına bakman gereklı hard dıskın tek ıse artı kurulurken xp hardıskını goruyormu bios ayarlarına da bakman gereklı tabıkı makınan goruyormu gormuyorsa hardısk bolumunu auto yap yanı otamatık secsın bunu herkes es gecıyor farkına warmıyor
YAPACAĞIN EN İYİ ŞEY WIN.XP'Yİ EN TEMİZİNDEN YENİDEN KURMAK....Son Düzenleme: kuruwa ~ 08 Eylül 2007 17:40
Nerden bakıcam o ayarlara master slave dedğin ?arakadasımız yazmış başka makınalardan sokulunce olmuyor ama sen kurmayı denedım demıssın kurarken master slave ayarlarına bakman gereklı hard dıskın tek ıse artı kurulurken xp hardıskını goruyormu bios ayarlarına da bakman gereklı tabıkı makınan goruyormu gormuyorsa hardısk bolumunu auto yap yanı otamatık secsın bunu herkes es gecıyor farkına warmı
hardıskın tekmı ve herhangı bır cd yada dvd roomla berabermı kullanıyorsun eger ıkısını aynı ıde uzerınden kullanıyorsan hardısık ve cd roomun arkasında jumper wardır bu jumperlarla ayarlayabılırsın yada ıkı ayrı ıde kablo uzerınden bağlarsın o da olur o zaman ayara gerek yok kı buna rağmen olmuyorsa anakartın biosuna gir men gereklı orda ıde ayarlarında user yada başka bir şey olmamalı hepsı auto olmalı bu da olabilir