Merhaba geçenlerde anakartımı değiştirmek zorunda kaldım ve anakartımı taktım ve pc mi çalıştırdım ve biosum hemen eror 163 ü verdi bn f2 ye basıp devam ettim xp ye basıp devam ettim pc devamlı başlangıç seçeneklerini gösterip duruyordu daha sonra biosumla uğraştım sonunda ümitsiz kaldım evdeki linux sistemlerini teker teker denedim ve onlarda çalışmadı en sonunda sadece pardusun 2007 beta(kurulabilir) ve vixta çalışan cd çalıştı daha sonra xp format cd si buldum taktım xp kura sorunsuzca girdim ama xp hardisklerimi görmüyordu bu sorun daha öncede başıma gelmişti ama bios ayarlarından düzeltmiştim şidi ise yapamıyorum.Şu anda pardus kullanmaktayım.Xp yi nasıl yüklicem.
Yardımlarınız için şimdiden teşekürler.
--------------------------------------------
Anakart:Asus K8V-x Bios: Ami 1007.001(eski anakartım Gigabyte GAK-K8VM800M)
İşlemci:Amd 754 pin 3200+ sempron
Sabit disk:Samsun sata(serial ata) SP1213C 120-160gb
ram:ddr400 TwinMos 1gb
Ekran kartı:Msı Agp fx series
sata disk
arkadaşı9m bence öncelikle asus un sitesine bağlanıp biosunuzu indirip güncellemenizi öneririm. sanırım siz bios ayarlarını bayağı bir karıştırmıssınız ve sorun buradan kaynaklanmakta
Arkadaşım raid sürücüsü yüklemen lazım.Bir diğer yolda senin dediğin gibi bios dan yapılıyor. Bios unda Hardisk le ilgili bölüme gir orayı karıştır görürsün zaten raid diye onun non raid yapacaksın yada ide yapacaksın.
Varda sen bulamıyorsun.Sana diğer yolu tarif edeyimde ordan yap
burdan Raid sürücünü indir.
Disket sürücün olması gerek
Daha sonra disket sürücüne boş bir disket tak indirdiğin raid sürücüsünü disket e yapıştır.
aynı normal xp cd sini tak Cd sen ön yüklemek için bir tuşa bas seçeneğinde enter la
daha sonra karşına gelen mavi ekranda f6 ya bas bas çek sonra karşına seçenekler gelecek işte orda disketini tak göster ekle de tamam.