arkadaşlar şimdiden yardım eden ve edeyenlerden ALLAH razı olsun
SORUNUM:arkadaşlar bilgisayarımda SEAGATE 80 GB SATA HDD vardı.2 bölümden oluşmaktaydı C de xp D de yedeklerim vardı sonra geçen günler akrabadan sanırım 0 SEAGATE 80 GB SATA HDD aldım.taktım pc me açtım pc yi yeni donanım bulundu dedi disk sürücü dedi yüklendi sorunsuz kullanabiliyordum.sonra dedim iyice temizleyim dedim biçimlendir e girdim biçimlendirdim sonra 1-2 hafta kullandım sonra içinde D deki yedeklerimi kopyaladım ve kendi windows kurulu sata hdd me format atcaktım.sakata gelmeyeyim die diğer yedeklerin olduğu SATA nun kablolarını çıkarttım sonra foramt attım kendi HDD me driverlerini yükledim sonra kapattım yedeklerin olduğu HDD yi taktım açtım pc yi yeni donanım bulundu disk sürücü falan dedi yani gayet normal yüklendi.sonra bilgisayarımdan girmeye çalışıyorum o HDD ye disk biçimlendirilmemiş biçimlendirilsin mi diyor.yani giremiyorum yedeklerime.
NOT:belki sorunu çözmenize yardımcı olur
1.pc min format atmadan önceki ismi ile yeni ismi aynı değil
2.Sanırım yedeklerin olduğu HDD yi biçimlendirirken FAT32 ile biçimlendirdim .ama windows um NTFS
bi yardımı olur diye yazdım ;)
MS-DOS tan girmeye çalışıyorum alttaki uyarı çıkıyor
disk yöneticisinden de böyle görünüyor
lütfen yardım edin şimdiden teşekkürler
NOT:ARKADAŞLAR YANLIŞLIKLA İŞLETİM SİSTEMİMİ BOZDUM SONRA YENİDEN FORMAT ATARKEN YANLIŞLIKLA YEDEK OLAN HDD Yİ SİLDİM BÖLÜMLENMEMİŞ ALAN OLARAK GÖRÜYOR NE YAPICAM DOSYALARIMIN KURTARILMA OLASILIĞI VARMI :S