SATA HDD ME GİREMİYORUM.BİÇİMLENDİR DİYOR

dreamer_x_x
06-09-2007, 20:58   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj

arkadaşlar şimdiden yardım eden ve edeyenlerden ALLAH razı olsun

SORUNUM:arkadaşlar bilgisayarımda SEAGATE 80 GB SATA HDD vardı.2 bölümden oluşmaktaydı C de xp D de yedeklerim vardı sonra geçen günler akrabadan sanırım 0 SEAGATE 80 GB SATA HDD aldım.taktım pc me açtım pc yi yeni donanım bulundu dedi disk sürücü dedi yüklendi sorunsuz kullanabiliyordum.sonra dedim iyice temizleyim dedim biçimlendir e girdim biçimlendirdim sonra 1-2 hafta kullandım sonra içinde D deki yedeklerimi kopyaladım ve kendi windows kurulu sata hdd me format atcaktım.sakata gelmeyeyim die diğer yedeklerin olduğu SATA nun kablolarını çıkarttım sonra foramt attım kendi HDD me driverlerini yükledim sonra kapattım yedeklerin olduğu HDD yi taktım açtım pc yi yeni donanım bulundu disk sürücü falan dedi yani gayet normal yüklendi.sonra bilgisayarımdan girmeye çalışıyorum o HDD ye disk biçimlendirilmemiş biçimlendirilsin mi diyor.yani giremiyorum yedeklerime.

NOT:belki sorunu çözmenize yardımcı olur
1.pc min format atmadan önceki ismi ile yeni ismi aynı değil
2.Sanırım yedeklerin olduğu HDD yi biçimlendirirken FAT32 ile biçimlendirdim .ama windows um NTFS

bi yardımı olur diye yazdım ;)

MS-DOS tan girmeye çalışıyorum alttaki uyarı çıkıyor

disk yöneticisinden de böyle görünüyor

lütfen yardım edin şimdiden teşekkürler

NOT:ARKADAŞLAR YANLIŞLIKLA İŞLETİM SİSTEMİMİ BOZDUM SONRA YENİDEN FORMAT ATARKEN YANLIŞLIKLA YEDEK OLAN HDD Yİ SİLDİM BÖLÜMLENMEMİŞ ALAN OLARAK GÖRÜYOR NE YAPICAM DOSYALARIMIN KURTARILMA OLASILIĞI VARMI :S

Son Düzenleme: dreamer_x_x ~ 07 Eylül 2007 19:46
ExCeLLiuM
06-09-2007, 21:11   |  #2  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
1,149 mesaj

sanırım tekrar biçimlendirmen gerekiyor diskini. Dosya sistemi gözükmüyor. Eskiden FAT32 yapış olmandan sorunun kaynaklanacağını sanmam. Çünkü WindowsXP hem FAT32 yi Hem NTFS yi destekler. Yani sorun ondan değildir.

Tek çare olarak bir dosya sistemini seçerek formatlamak (biçimlendimek) gözüküyor.

Son Düzenleme: ExCeLLiuM ~ 06 Eylül 2007 21:14
kvrck
06-09-2007, 21:12   |  #3  
Yıllanmış Üye
139 mesaj

arkdaşım anladığım kadarıyla windows hddnin dosya sistemini tanımamış bu diski bi daha biçimlendirmen(NTFS kuLLan) gerekio bnce ama başka bi sistemde denesen iyi olur eğer çalışırsa dosyalarınıda kurtarırsın

dreamer_x_x
06-09-2007, 21:13   |  #4  
OP Taze Üye
17 mesaj

yaf başka pc de denedim gine aynı sorun :(:(

kvrck
06-09-2007, 21:14   |  #5  
Yıllanmış Üye
139 mesaj

ya bn mesaj yazarken kordanın msjı yoktu kusura bakmaın msj kalabalıklığı için

dreamer_x_x
06-09-2007, 21:32   |  #6  
OP Taze Üye
17 mesaj

yaf kurtaramazmıyız :(:(:(

kvrck
06-09-2007, 21:40   |  #7  
Yıllanmış Üye
139 mesaj

sanmıorum ama verilerin çok onemliyse galiba ist.da veri kurtarma merkezleri vardı yapacak başka birşey bilmiorum bide link buldum

Son Düzenleme: kvrck ~ 06 Eylül 2007 21:42
dreamer_x_x
06-09-2007, 21:43   |  #8  
OP Taze Üye
17 mesaj
CatLakProf92
sanmıorum ama verilerin çok onemliyse galiba ist.da veri kurtarma merkezleri vardı yapacak başka birşey bilmiorum bide link buldum

yaf ben eskişehir deyim :D saol yanıtın için bekleyelim bakalım başka ne cvplar gelicek tekrar teşekkürler

SAYGILAR

keshkesh
06-09-2007, 22:28   |  #9  
keshkesh avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
910 mesaj

bilgisayarı windows cd si ile başlat....
R onar kısmına gel
ve söylediğim komutları gir
CHKDSK X: /P
FIXBOOT X:
x yerine senin sorunlu sürücünün harfini yaz
düzelmesi gerekir.

Son Düzenleme: keshkesh ~ 06 Eylül 2007 22:29
dreamer_x_x
07-09-2007, 12:35   |  #10  
OP Taze Üye
17 mesaj
keshkesh
bilgisayarı windows cd si ile başlat....
R onar kısmına gel
ve söylediğim komutları gir
CHKDSK X: /P
FIXBOOT X:
x yerine senin sorunlu sürücünün harfini yaz
düzelmesi gerekir.
olmadı yaf :(:(:( alttaki görüntü geliyor

yokmu başka çaresi arkadaşlar yaf :(:(:(:(

hahui
07-09-2007, 12:37   |  #11  
Taze Üye
4 mesaj

keshkesh arkadaşın sunduğu yöntemdeki FİXBOOT X: bildiğim kadarıyla işletim sistemini kurduğun partisyondaki işletim sistemine ait boot dosyası bozulduğunda işe yarayan bir komuttur. Senin durumunda bir işe yaramayabilir çünki anladığım kadarıyla senin işletim sistemini kurduğun partisyonun değil yedek aldığın partisyon bozuk gözüküyor ki zaten bozuk partisyonu barındıran disk sisteme 2. olarak bağlanmış durumda.

dreamer_x_x
07-09-2007, 12:39   |  #12  
OP Taze Üye
17 mesaj
hahui
keshkesh arkadaşın sunduğu yöntemdeki FİXBOOT X: bildiğim kadarıyla işletim sistemini kurduğun partisyondaki işletim sistemine ait boot dosyası bozulduğunda işe yarayan bir komuttur. Senin durumunda bir işe yaramayabilir çünki anladığım kadarıyla senin işletim sistemini kurduğun partisyonun değil yedek aldığın partisyon bozuk gözüküyor ki zaten bozuk partisyonu barındıran disk sisteme 2. olarak bağlanmış durumda.
evet o bahsettiğim hard disk de işletim sistemi yok yani sıfır gibi

hahui
07-09-2007, 12:40   |  #13  
Taze Üye
4 mesaj

bence Ranish Partition Maneger'ı bi dene google dan rahatlıkla bulabilirsin tamamen bedava bir programdır.

hahui
07-09-2007, 12:49   |  #14  
Taze Üye
4 mesaj

http://www.ranish.com/part/ buradan v2.40 ı indir daha sonra bir başlangıç disketi oluşturup, indirdiğin sıkıştırılmış klasörün içeriğini diskete kopyala daha sonra disketten boot edip part komutu vererek programı aç ama önce programla ilgili dökümantasyonu okuman gerekli tabii bu dökümantasyon ingilizce olması işi zora sokabilir.

Son Düzenleme: hahui ~ 07 Eylül 2007 13:20
hahui
07-09-2007, 12:59   |  #15  
Taze Üye
4 mesaj

programda şöyle bir komut verebilme imkanı var. "H - Hide / Unhide - changes file system type for FAT partitions and NTFS."
yani "Fat ve Ntfs için dosya sistemini gizli yada görünür yapabiliyorsun belki bu komutla yeniden yedek partisyonuna girebilirsin. Benimde böyle bir sorun başımdan geçti yedeklerimin bulunduğu partisona ait dosya sistemi birden yok olmuştu, sonradan b programla aslın da yok olmadığını gizli gözüktüğü için XP'nin tanıyamadığını gördüm nasıl kendi kendine partisyonu gizlediğini halen anlayabilmiş değilim :)

dreamer_x_x
07-09-2007, 15:31   |  #16  
OP Taze Üye
17 mesaj
hahui
programda şöyle bir komut verebilme imkanı var. "H - Hide / Unhide - changes file system type for FAT partitions and NTFS."
yani "Fat ve Ntfs için dosya sistemini gizli yada görünür yapabiliyorsun belki bu komutla yeniden yedek partisyonuna girebilirsin. Benimde böyle bir sorun başımdan geçti yedeklerimin bulunduğu partisona ait dosya sistemi birden yok olmuştu, sonradan b programla aslın da yok olmadığını gizli gözüktüğü için XP'nin tanıyamadığını gördüm nasıl kendi kendine partisyonu gizlediğini halen anlayabilmiş değilim :)
hemen deniycem çok teşekkür ederim