Sata-ide çevirici sorunu

Battal Gazi
12-10-2009, 08:20   |  #1  
Battal Gazi avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
366 mesaj

Önceden anakartımda hem ide hem sata vardı. 2 harddsikim vardı ; sata olan 160 gb , ide ise 80 idi bu yüzden satayı kulannıyordum,öbürünü takmamıştım bile.Daha sonmra anakartı değiştirdim ve yeni anakartta sata girişi olmadığını sonradan gördüm. Pek araştırmadan bu çeviriciyi aldım bir tekmnoloji marketinden. Ama bir türlü çalıştıramadım,görmüyor harddiski. Şu an 80likte windows kurulu,aygıt yöneticisinden de görmüyor. 3 kere yolladım markete,3 kere fabrikaya kontrole gidip değiştirildi; ya kontrol etmiyorlar ya da gerçekten bozuk veriyorlar. Slave master hiçbirşeykilde göstermedim. Jumper ayarı filan mı gerekiyor acaba sorun ne olabilir? Harddisk çalışıyor, usb ile denedim.İde de çalışıyor anakart üsündeki. Geriye ne sorunu kalıyor,driver mi yüklenmeli? İade de almıyorlar tüketici düşmanları.......Nedir yorumlarınız?

Battal Gazi
13-10-2009, 22:11   |  #2  
Battal Gazi avatarı
OP Yıllanmış Üye
366 mesaj

Lanet olsun iade de ettiremedim.

Pci türünden olanlar kesin çalışır mı diyorsun,anakart farketmesizin? Anakart 10 senelik filan anakart da,haddisk maxtor. Eğer öyleyse mediamarket ya da tgardan önerir misin en ucuzundan?

Battal Gazi
15-10-2009, 21:54   |  #3  
Battal Gazi avatarı
OP Yıllanmış Üye
366 mesaj

Var mı önerisi olan?

OnlyMann
15-10-2009, 22:09   |  #4  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

makinanızın usb portunu kullanın bence ya bir harici disk kutusu yada aşağıdaki cihaza benzer bir cihazla sorununuzu giderebilirsiniz. önerim aşağıdaki cihaz hem ide hem sata hem de 2.5" lik disklerde kullanılabiliyor. ben aldım öneririm.

aynı yerde benzer amaçlı kullanılabilir cihazlarda mevcut.

bu arada arızalı olduğunu düşündüğünüz diski başka makinalarda denemelisiniz.

iade almayan firma içinde değişiklik yapmamaları durumunda Tüketici haklarına şikayet edeceğinizi ve hatta tüketici haklarına şikayet konusunda bilgi edinme kanunu gereği hangi yolları izleyeceğinizi soran maili de ekleyerek zorlayabilirsiniz. daha da olmadı direkt şikayet edebilirsiniz.

Battal Gazi
16-10-2009, 00:20   |  #5  
Battal Gazi avatarı
OP Yıllanmış Üye
366 mesaj

Usbyi ben de çok istedim de. Ben bu harddiski yani satalı olan harddiski devamlı kullanacağım,yani bağlı olacak windows içinde olcacak. USb yavaş kalmaz mı acaba?

Diskimde arıza yok. Çeviriciyi de ne yazık ki deneyemiyorum ve büyük ihtimalle sorun yok, anakartla uyuşmuyor. İade etmeye çalışıyorum da, Türkiye tüketici hakları böyle işte, busene kaç hakkım yendi.......

OnlyMann
16-10-2009, 00:30   |  #6  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

cihazı başka disklerde deneyebilirsiniz. varsa linkini koyabilirseniz inceleyebilir belki fikir verebiliriz.

tabiki usb sataya göre yavaş olacaktır. ancak hiç kullanamamaktan iyidir bence. ya anakart yada diski değiştirmeniz gerekebilir. bu arada anakart linkini koyabilirsiniz.

Battal Gazi
16-10-2009, 07:02   |  #7  
Battal Gazi avatarı
OP Yıllanmış Üye
366 mesaj

[url=../kisisel/9897/]TBCMagic[/url], büyük ihtimalle o tür bir ürün alacağım ama işte, son umut belki iade ettirirrim diye beklemekteyim ya da çalışır diye. 203-30 liralık birşey de,yine de kolay değil.

[url=../kisisel/109559/]OnlyMann[/url], çevirici bu:

Anakart da çok eski,sıfır bvulamadım ama 2.eli şu:

160 gb sata 3.0 gb hdd 3.5 seriser n256 aynı ürün mü bilmiyorum.

Battal Gazi
20-10-2009, 19:10   |  #8  
Battal Gazi avatarı
OP Yıllanmış Üye
366 mesaj

Bugün tgar, mediamrkt, dary yi dolaştım; bulamadım pci li. Beylikdüzü İstanbuldayım da.

Ne önerirsiniz, pci mi hala?

Battal Gazi
20-10-2009, 20:00   |  #9  
Battal Gazi avatarı
OP Yıllanmış Üye
366 mesaj

Aslında otuyorum da, okulum o tarafta. Yarın o tarafa gidiyorujm yani. Mediamktte yok derken, bir ürün varmış o da bitmiş ne tesadüfse. Büyük marketten almak istiyorum. Bu tgarla aylar boyu dans ettim, sonunda tehdit dolu göz dağı veren bir epostadan sonra iade aslında değişim aldı,28.83 liralık çek verdi. Birşeyler alacağım işte.

Mediamarketten iki uydu alıcıs alınmıştı bizde 2 sene önce.Dün vebugün gittim, ffatura yok sadece garanti belgesi var. Bozuk dedim, değiştirdiler hemen orda kontrol etemden. Gerçi adam kendi insiyatifini kullandı da. Güzel birşeydi.

Teknosa,gold,bimeks gibi yerlerde bu tarz şeyler zor.

Başka öneri derken neyi kasettin, pci den başka bir aleti mi?