musener sormuş:
Mevcut olan 40 gb lık hardiskimin yanına 250 gb lık satayı bağlamak istiyorum. Ancak ne birincil olarak ne de ikincil olarak bilgisayar görmüyor satayı. Satayı tek başına taktığımda "not proper device" gibilerinden yazılar çıkıyo, ve bios a baktığımda da sata harddisk gözükmüyo.
Satayı 40 gb lığın yanına taktığımda "hardware initiate failed" diyor ve (g) ye basarak devam edin uyarısı veriyor. Bu durumda biosa girdiğimde sadece 40 lık gözüküyor.
Anakartın üzerinde sata1 ve sata2 girişleri var. Bütün kombinasyonları denedim diyebilirim ve beceremedim bir türlü.
İnternette de sabahtan beri araştırıyorum. Gördüm ki birçok kişi de bu satalar problem olmuş. Ama benim durumumdaki kimse çözümünü ya bulamamış ya da bulsa bile geri bildirmemişler.
Forumlarda birkaç nokta üzerinde durulmuş. Bios ta sata ile ilgili ayar yapılması gerektiği, bios un upgrade edilmesi gerektiği veya kablolarda bi problem olduğu konuşulmuş. Kabloların bozuk olmadığına eminim çünkü ben bu satayı başka bir bilgisayarda 60 lık hdd yanında ikincil olarak kullandım. Bu bilgisayarda aynı şekilde kullanamıyorum ne yazık ki. Muhtemelen sorun bios ile ilgili ama çözemiyorum.
Ayrıca 40 lık ile satayı bağlayıp bilgisayarı (g) tuşuna basarak açtığımda bilgisayar baya bi geç açılıyo ve de aygıt yöneticisinde via raid controller bölümünde problem var gözüküyo. Bu sorunu da anakartın cd sini takıp raid controller driverini yükleyerek gidermeye çalıştım ama olmadı.
Sonuç olarak satayı tanıtamadım bir türlü ve yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Asus via PT800/P4X533 series anakart
P4 2.4 GHZ İşlemci
1 Gb DDR Ram
40 gb samsung hdd+ 250 gb seagate sata
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14