merhaba arkadaşlar elimde p4v8x-x soket 478 anakartım var 80 GB sata1 HDD vardı arıza yaptı yerinde samsunG 160 GB HDD sata2 hdd aldım ama bir türlü anakarta hdd yi gösteremedim bu konuda çok acil yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekküler
Sata2 sorunu
Yeni alıdığınız harddiski kullanabilmek için (diski ikincil disk olarak kullanıyorsanız) harddiski takıp sistemi açtıktan sonra öncelikle disk yönetimine girip harddiski biçimlendirmelisiniz. Disk yönetimine bilgisayarım simgesni sağ tıklayıp yönet - disk yönetimi adımlarından ulaşabilirsiniz.
Eğer başka harddiskiniz yaksa ve harddiski sitem diski olarak kullanacaksanız öncelikle biosa girip biosun diski gmrüp görmediğini kontrol edin. Görüyorsa disk yapılandırmasını işletim sistemi kurana kadar IDE olarak ayarlayın. Yinede görmüyorsa sata sürücüsü kurmanız gerekecektir.
turkmen86Diski biosda görmüBaşka bir blgisayarda deneyin. Ondada gözükmüyorsa aynen iade edin veya değişime gönderin. Muhtemelen kargoda başına birşeyler gelmiştir.
diski başka pc de denedim çalışıyor ama forumlarda sata2 sata1 çevirme gibi bazı konular vardı ama anlamadım acaba disk sata2 olduğunda görmeme ihtimali olabilirmi
sizce bu diski anakartıma bir şekilde göstermemim yolu varmıdır.