scart girişiyle tvye bağlanamama

Banned
05-03-2009, 22:14   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
556 mesaj

chıpı çok seviyor çok sayıyoruz

Son Düzenleme: Banned ~ 06 Mart 2009 23:33
waybe
05-03-2009, 22:29   |  #2  
Yıllanmış Üye
2,376 mesaj

http://www.ttaf-consumer.com/ind ... og/product&pid=1721

bu kendi sitesidir ve 6,13 tl oldugunu görürsün yani bu senin alcagın marka ve modele göre detişşirr

ayrıca sen chip dergisini bunu yüzünden alıyosan almana gerek yok chip bir teknoloji [bilgisayar ] dergisidir teknolojiden haberdan olmak veya bir şeyler öyrenilmek için alınmalıdır

bu scart ise chip in okurlarına armanıdır!!!!!!!!!!!!!!

Banned
05-03-2009, 22:51   |  #3  
OP Banlandı
556 mesaj

hocam kendi sitesinde dahi 6.13 yazmıyor mu piyasada markadan markayada düşüyor. anlaşamadığımız konu ne ben anlamadım nihayetinde dergideki gibi 10ytl değil 6.13 ytl değilmi.

ayrıca eğer bigisayar mühendisi değilsem elektirik eleoktronik mühendisi değilsem ki değilim kusura bakma ama ben chıpı verdiği programlar yani dvd si için alırım birde tabi bu scart olayındaki gibi promosyonlar nedeni ile alırım. yoksa chıp pekte umrymda değil çünkü içeriğindeki yazılar profosyoneller için.

waybe
http://www.ttaf-consumer.com/index.php?do=catalog/product&pid=1721

bu kendi sitesidir ve 6,13 tl oldugunu görürsün yani bu senin alcagın marka ve modele göre detişşirr

ayrıca sen chip dergisini bunu yüzünden alıyosan almana gerek yok chip bir teknoloji [bilgisayar ] dergisidir teknolojiden haberdan olmak veya bir şeyler öyrenilmek için alınmalıdır

viking20
05-03-2009, 23:04   |  #4  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

bedavaya vermiyormu sana?piyasada şuymuş buymuş uzatmaya gerek yok artık.He he benim ki ilk denememde çatır kırıldı üstelik,bak biz sesimizi çıkarıyormuyuz?(hatıra olarak saklayacağım).CHİP in düşünmesi bile güzel,ben teşekkür ediyorum.
---
[içeriğindeki yazılar profosyoneller için].(Alıntı)
bunda haklısın,zamanında bunu forumda bende dile getirmiş idim.Hatta kullanılan uslupdan çok kimse hiçbir şey anlamuyor,resimlere bakılıp dergi raflara kaldırılıyor.Gelin 2 dergi olsun biri halka dönük diğeri tam profesyonel olsun oldu olacak demiş idim.Epeyde taraftar topladım ama öylecede kaldı,bir sonuç çıkmadı.Eskiden birde CHİP in kardeş dergisi HİB vardı ve içeriği kullandığı ifade uslup çok açık kolay anlaşılır uygulamaya yönelik güzel bir dergiydi.Her güzel şey gibi onunda ömrü kısa oldu maalesef.Ben o sayıları hala itinayla saklarım.Atölye bölümü vardı ki harika.

Son Düzenleme: viking20 ~ 05 Mart 2009 23:18
Banned
05-03-2009, 23:28   |  #5  
OP Banlandı
556 mesaj
viking20
bedavaya vermiyormu sana?piyasada şuymuş buymuş uzatmaya gerek yok artık.He he benim ki ilk denememde çatır kırıldı üstelik,bak biz sesimizi çıkarıyormuyuz?(hatıra olarak saklayacağım).CHİP in düşünmesi bile güzel,ben teşekkür ediyorum.
---
[içeriğindeki yazılar profosyoneller için].(Alıntı)
bunda haklısın,zamanında bunu forumda bende dile getirmiş idim.Hatta kullanılan uslupdan çok kimse hiçbir şey anlamuyor,resimlere bakılıp dergi raflara kaldırılıyor.Gelin 2 dergi olsun biri halka dönük diğeri tam profesyonel olsun oldu olacak demiş idim.Epeyde taraftar topladım ama öylecede kaldı,bir sonuç çıkmadı.Eskiden birde CHİP in kardeş dergisi HİB vardı ve içeriği kullandığı ifade uslup çok açık kolay anlaşılır uygulamaya yönelik güzel bir dergiydi.Her güzel şey gibi onunda ömrü kısa oldu maalesef.Ben o sayıları hala itinayla saklarım.Atölye bölümü vardı ki harika.

---------------------------------------------------------------------------
hocam sen uçmuşsun resmen, ha burada bişey daha şu sözlerin: "bedevaya vermiyor mu san piyasada şuymuş buymuş"

bu üslup hiç hoş değil neden biliyor musun yarın gazetelerin tümüde 8 martta istanbulda deprem olacak diye manşet atsa sonrada 9 martta yok olmayacakmış biz yanıldık diye manşet atsa sen ne düşünürsün bence bir düşün!

Son Düzenleme: 36 boys ~ 05 Mart 2009 23:29
bwhiteb
05-03-2009, 23:48   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj

şunu belirtmek isterim sana vadedilen ürün nedir? scart ne eline geçti scart yani no problem. vaadedilen ürünü eline geçti mi? ewet dergiyle birlikte almışsın. son olarak da fiyatı konusunda şunu söyleyeyim piyasada aynı ürünü farklı fiyatlara bulabilirsin en basit ifade ile sofrada her gün yediğin ekmeğin bile fiyatı fırınlara göre değişiyor.scart 10 tl yazıldı diye her yerde 10 tl olacak diye bir şey yok kendi sitesinde de 10 tl olmasınada gerek yok.

viking20
05-03-2009, 23:49   |  #7  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

canlarına okurdum,sallama içi boş haber başka,tolere edilebilir haber başka.Sen bunları birbiri ile karıştırdın.Ortada kınanacak bir durum yok,hele kırmızı ile.

Son Düzenleme: viking20 ~ 05 Mart 2009 23:51
Kapalı Hesap (76993)
06-03-2009, 00:15   |  #8  
Kapalı Hesap
1,382 mesaj

Ne olur yani ha 1.5 ha 10 ya da 100 TL olsun sizin işinize yaradı mı önemli olan o. Bir de yardım istiyorsunuz bu çıkışınızdan sonra kim yardım eder acaba. Dergiyi veya hediyelerini sevmeyebilirsiniz almayın o zaman bu dergiyi kötülemeniz gerektiği anlamına gelmez. Teşekkür edeceğinize kınıyorsunuz BeğenmedimBeğenmedim

Banned
06-03-2009, 00:16   |  #9  
OP Banlandı
556 mesaj
viking20
canlarına okurdum,sallama içi boş haber başka,tolere edilebilir haber başka.Sen bunları birbiri ile karıştırdın.Ortada kınanacak bir durum yok,hele kırmızı ile.
her neyse hocam lafı uzatmanın anlamı yok olan olmuş şimdi bu aparatı tvde nasıl kullanacağız ben onu anlamadım bilgin ya da linkin varsa yaz bi zahmet bende asus f3sr diz üstü var tv çışı kablosu var linktekinin aynısı bu kablo ve chıpın verdiği scartla nasıl bağlanırız tv ye

bendeki asus tv kablosu::

hocam olmuyor ki ama link yazıyoruz link siliyorsunuz bu linkteki meletle pc yi tv ye nasıl bağlanrız bilen sevgili cip okuru beni bilgilendirirse sevinirim

Son Düzenleme: 36 boys ~ 06 Mart 2009 02:44
mesut_illegal
06-03-2009, 09:45   |  #10  
mesut_illegal avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
810 mesaj

arkadaşım bu kadar abartmaya gerek yokki boş bir kaliteli bir çift katmanlı DVD bile 4-5 lira kaldı ki chip içeriğni çok güzel dolduruyor.Tabi anlamadığınız şeyler olacak dergide ama bu kadar yüklenmek doğru değil bence. Kaliteli bir dergi çok güzel ve yararlı bilgiler var.biraz reklamı çok ama olsun.

Scart dönüştürücü'yü ne alırsan 1 lira diye olan alışveriş yerlerindende alabilirsin.ama kullanacağın süre 1-2günü geçmez.10tl diyo chip inanıyorum.kaliteli orjinal yan sanayi olmayan bir elektronik mazasında 15tl de oolabilir.ama chipin verdiği dönüştürücü bana göre çok kaliteli...

chipte çalışan emeği geçen herkese teşekkürler ederim.Dergi 15lira da olsa ben alırım.

Saygılarımla...

Murat.
06-03-2009, 14:26   |  #11  
Yıllanmış Üye
948 mesaj
6.his
her neyse hocam lafı uzatmanın anlamı yok olan olmuş şimdi bu aparatı tvde nasıl kullanacağız ben onu anlamadım bilgin ya da linkin varsa yaz bi zahmet bende asus f3sr diz üstü var tv çışı kablosu var linktekinin aynısı bu kablo ve chıpın verdiği scartla nasıl bağlanırız tv ye

hocam olmuyor ki ama link yazıyoruz link siliyorsunuz bu linkteki meletle pc yi tv ye nasıl bağlanrız bilen sevgili cip okuru beni bilgilendirirse

"hocam olmuyor ki ama link yazıyoruz link siliyorsunuz bu linkteki meletle pc yi tv ye nasıl bağlanrız bilen sevgili cip okuru beni bilgilendirirse sevinirim "

Bunu baştan söyleseydin ya. Yardımcı olan çıkardı elbet. Şimdi ise çok zor.

Banned
06-03-2009, 23:32   |  #12  
OP Banlandı
556 mesaj
mupek77
"hocam olmuyor ki ama link yazıyoruz link siliyorsunuz bu linkteki meletle pc yi tv ye nasıl bağlanrız bilen sevgili cip okuru beni bilgilendirirse sevinirim "

Bunu baştan söyleseydin ya. Yardımcı olan çıkardı elbet. Şimdi ise çok zor.

olaya bak arkadaş baştan sölesem yardımcı olurlarmış birader burası iran mı bize de mi karışacak ahmedinecad ben eleştirimi yaparım burası bir paylaşım formu değilmi. burada sanırım herkes chıpe sözleşmeli köle olmuş.  adamı zıvanadan çıkraıyorsunuz

silici06
13-03-2009, 12:27   |  #13  
Yıllanmış Üye
702 mesaj
6.his

hocam olmuyor ki ama link yazıyoruz link siliyorsunuz bu linkteki meletle pc yi tv ye nasıl bağlanrız bilen sevgili cip okuru beni bilgilendirirse

"s-video olayı ise s-video sadece görüntü aktarımı yapar fakat composite'den (sarı uç) farkı, rgb renk değerleri dışında brightness ve contrast gibi degerleri ayri kanallardan taşıdığı için görüntü daha kalitelidir"

(alıntı)

yani bir ucu svideo diğer ucu kompozit kablo ile (arada dönüştürücü kutu veya entegre vs olmadan) sağlıklı sonuç alamazsın. ikisi de farklı verileri taşır yani senin resimde gösterdiğin kablo ile birbirine aktarılamaz çünkü kompozite giden veri svideo olduğu için tam çözülemediğinden berbat bir görüntü kalitesi verir

silici06
13-03-2009, 14:18   |  #14  
Yıllanmış Üye
702 mesaj
waybe
http://www.ttaf-consumer.com/index.php?do=catalog/product&pid=1721

6. his kardeş chipin verdiği aparat buysa bu senin işine yaramaz

iki ucu svideo olan kablo edindikten sonra, böyle bir aparat alacaksın http://www.hepsiburada.com/neta- ... =evneta3rcascartswi gördüğün gibi svideo girişi var bunun. yalnız alırken soracaksın svideodan skarta aktarımda renkli görüntü verenleri de var onu alacaksın. yoksa pal ve ntsc ayarlarıyla istediğin kadar oyna görüntü siyah beyaz oluyor. ama bunun da bir çözümü var eğer lehim yapmaya elin yatkınsa http://forum.donanimhaber.com/m_20721882/tm.htm burda anlatıldığı gibi scartın 2 tane pinini köprüleyeceksin ve görüntü renklenecek

Son Düzenleme: silici06 ~ 13 Mart 2009 14:20