Scavenger

Caner Güral
11-07-2007, 19:14   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
663 mesaj

Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarımda 200GB'lık SATA harddisk var.4 bölüme ayırdım ve 3. bölümü yanlışlıkla sildim.XP CD'siyle kuruluma geçmeden önceki DOS ekranında bölümü sil dedim ve artık o bölüm görünmez oldu.

Daha önce çokça kez veri kaybını telafi ettim fakat bu sefer farklı bir durum söz konusu.

Eskiden sürekli Restorer 2000 Professional kullanır ve kurtaramadığım veri bilmezdim.Şimdi ise bu işe yaramadı.Ben de bunun yerine PC Inspector File Recovary'yi denedim fakat onunla da aynı hazin sonucu aldım.

Diski formatlamadım, sadece o bölümün MBR'si silindi, ancak içindeki dosyalar sağlam.Ne yazık ki bu 2. program işe yaramadı.

Son olarak File Scavenger 3 denedim.Çok başarılı bir program ve her türlü dosyamı görmeyi başardım.Hatta neleri yedekleyeceğimi seçip, o ayarlarla kaydettim.Neden verilerimi kurtaramadım ? Çünkü yedeklemek için sadece USB aygıtları ve bellek kartlarını destekliyor.

Elimde de 40GB'lık bir harddisk var.Umutlanıp, belki ayrı diski kabul eder deyip onu denedim ancak o sefer de olmadı.

Acaba bu diski bir USB aygıtı gibi göstermemin olanağı var mı ? Ya da bu programda yapılacak herhangi başka bir ayar ? Aynı diske yedeklemek istediğimde Overriding Code diye yeniden yazma kodu istiyor.Bunun da ne olduğuna anlam veremedim.

Önerilerinizi, yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

Hoşçakalın.İyi günler, iyi çalışmalar...

Banned
11-07-2007, 20:07   |  #2  
Banlandı
1,148 mesaj

recover my files i denemelisin....
Sana Mail atacağım...
win98 yüklü pc yi xp ye çevirdim...yinede tüm resimleri ve dosyaları buldu... gerçi biraz hasarlıydılar (word,excel)
saygılar...

Caner Güral
11-07-2007, 20:29   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
663 mesaj

Merhaba byzihh,

Aslında alternatif denemekten ziyade elimdekiyle neler yapabilirim diyecektim ama madem ki senin kullanıp beğendiğin bir yazılım bir de onu deneyeyim.

Yardımlarını için teşekkür ederim.
Hoşçakal.İyi günler, iyi çalışmalar...

viking20
11-07-2007, 20:36   |  #4  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

Slm.Caner Arkadaşım,

Giga'ya kulak ver derim:),kolay gelsin,inşallah başarırsın.
Sonucu bende merak ettim doğrusu.

Son Düzenleme: viking20 ~ 11 Temmuz 2007 20:39
Caner Güral
11-07-2007, 20:39   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
663 mesaj

@viking20

Teşekkür ederim.Zaten başlığı açmadan önce forumda arama yapıp, Sevgili egemengiga'nın tavsiye ettiği o yazılımı gördüm.
Ancak bu ayki kotamı (!) yine kritik noktalara getirdiğimden boyutuna bakmak bile istemedim.

Sevgili byzihh'in tavsiye ettiği program olmazsa, artık bir şekilde onu da temin edeceğim.

Akılsız başın cezasını ayaklar çekermiş derler ya.Benim de parmaklarım çekiyor.Tüm makinelerin yedekleri, tüm çalışmalarım o diskteydi, kurtarmak zorundayım.

Hepinize hoşçakalın.İyi günler, iyi çalışmalar dilerim...

viking20
11-07-2007, 21:01   |  #6  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

Hay Allah!gerçektende zor durum,elimden bukadar geliyor keşke daha fazla yardımcı olabilsem,son çare (çok ücretli/pahalı biliyorum)sende bilirsin özel şirketler var veri kurtaran oralara gidiyorlar(çok acil/önemli durumlarda),yanmış disklerden bile veri alabiliyorlar.Kolay gelsin tekrar.İnşallah listedeki programlardan biri işe yarar,başarılı olur.

Son Düzenleme: viking20 ~ 11 Temmuz 2007 21:04
Caner Güral
11-07-2007, 21:05   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
663 mesaj
viking20
Hay Allah!gerçektende zor durum,elimden bukadar geliyor keşke daha fazla yardımcı olabilsem,son çare (çok ücretli/pahalı biliyorum)sende bilirsin özel şirketler var veri kurtaran oralara gidiyorlar(çok acil/önemli durumlarda),yanmış disklerden bile veri alabiliyorlar.Kolay gelsin tekrar.
Yok, öyle tedirgin değilim.Ne yapar eder, yine kurtarırım o verileri.Neticede daha formatlanmadı bile.

Recover My Files ile derinlemesine analiz modunda deniyorum.8-9 saat sürecek galiba.Yaklaşık 2 milyon dosya var o bölümde.

Bekleyeyim de göreyim.Hem işe yararsa buraya bir geri bildirim de yapar, böyle bir sorun yaşayan insan olursa, onlara da bir fayda sağlamış olurum.

Hoşçakalın.İyi günler, iyi çalışmalar...