Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayarımda 200GB'lık SATA harddisk var.4 bölüme ayırdım ve 3. bölümü yanlışlıkla sildim.XP CD'siyle kuruluma geçmeden önceki DOS ekranında bölümü sil dedim ve artık o bölüm görünmez oldu.
Daha önce çokça kez veri kaybını telafi ettim fakat bu sefer farklı bir durum söz konusu.
Eskiden sürekli Restorer 2000 Professional kullanır ve kurtaramadığım veri bilmezdim.Şimdi ise bu işe yaramadı.Ben de bunun yerine PC Inspector File Recovary'yi denedim fakat onunla da aynı hazin sonucu aldım.
Diski formatlamadım, sadece o bölümün MBR'si silindi, ancak içindeki dosyalar sağlam.Ne yazık ki bu 2. program işe yaramadı.
Son olarak File Scavenger 3 denedim.Çok başarılı bir program ve her türlü dosyamı görmeyi başardım.Hatta neleri yedekleyeceğimi seçip, o ayarlarla kaydettim.Neden verilerimi kurtaramadım ? Çünkü yedeklemek için sadece USB aygıtları ve bellek kartlarını destekliyor.
Elimde de 40GB'lık bir harddisk var.Umutlanıp, belki ayrı diski kabul eder deyip onu denedim ancak o sefer de olmadı.
Acaba bu diski bir USB aygıtı gibi göstermemin olanağı var mı ? Ya da bu programda yapılacak herhangi başka bir ayar ? Aynı diske yedeklemek istediğimde Overriding Code diye yeniden yazma kodu istiyor.Bunun da ne olduğuna anlam veremedim.
Önerilerinizi, yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
Hoşçakalın.İyi günler, iyi çalışmalar...