Seagate 250 GB NCQ sata2 harddisk

semihsenturk1
01-02-2008, 16:10   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj

Arkadaşlar Seagate 250 GB  NCQ sata2 harddisk im var .Anakartım ise gigabyte P31-DS3L .hepsini daha yeni aldım.harddsike windows kurarken sata olayı yapılması lazım sanırım.İnternetten araştırdım ve diskete cd deki sata kurulumu için gerekn dosyaları attım.windows kurarken de F6 ile sata kurulumuna devam ettim.gerekli onaylamaları seçimleri yaptım.fakat diskette ki dosyalardan biri bozuk sanırım .Bir tane sys dosyayı için bozuk dosya diyor.Halbuki cd yi daha yeni açtım paketinden.Diskettemi probelem var diye düşündüm.3 tane disket denedim.yine aynı hata .Sata dosyalarını kurmadan windows kurulumuna devam ettim.Bir problem olur mu yani performans olarak düşük mü çalışır
ve NCQ özelliği var
bunu kullanabilmek için ne yapmalıyım teşekkürler..

Banned
01-02-2008, 20:06   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Yeni çıkan anakartların tamamı sata ya ayarlı ve herhangi bir raid veya sata sürücüsü yüklemenize gerek yok. Sata diskleri hem anakart hem xp hemde vista otomatik tanımaktadır. Bu disketle raid yükleme olayı eski ide anakartlarda sata diski ide dönüşüm kablosu kulanarak ide olarak bağlamak için kullanılmaktaydı yalnız bu işlem birazcık teknotarihe karıştı.