Seagate disk problemi

barisya
19-03-2009, 09:05   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Merhaba,

geçen hafta seagate 1.5 tb lık disk almıştım fakat son birkaç gündür diskte 4-5 sn lik donmalar oluyordu. biraz araştırma yaptım ve genel olarak bir sorun varmış. dün akşam hiçbir sorun yaşamadım (ki yaklaşık 500 gb veri kopyalaması yapmıştım) dün satın aldığım yer ile görüştüm ve faturası ile göndermemi istediler. diski seagatein sitesinde ki tool ile test ettim fakat herhangi bir sorun olmadığı sonucunu aldım. fakat model numarası olarak bakıldığında birçok forumda sorundan etkilendiğini gördüm. diski gönderip göndermeme konusunda kararsızlık yaşıyorum. merak ettiğim konu diskite sorun var mı yoksa ben mi panikliyorum.. bu konuda birçok problem yaşayan arkadaşlar varmış biraz fikirlerinize ihtiyacım var. teşekkürler.

efekerem
19-03-2009, 10:48   |  #2  
Yıllanmış Üye
875 mesaj

bence bilgilerini yedekle ve gönder donmalar ilerde sorun yaratabilir yalnız başka bir pc de deneme imkanın var mı belki senin pc sorun olabilir

Mustafa@PC
19-03-2009, 10:58   |  #3  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

hdtune programıyla tarat belki bad sector vardır yeni dion ama ???

alexsos
19-03-2009, 23:32   |  #4  
Üye
79 mesaj
barisya
Merhaba,

geçen hafta seagate 1.5 tb lık disk almıştım fakat son birkaç gündür diskte 4-5 sn lik donmalar oluyordu. biraz araştırma yaptım ve genel olarak bir sorun varmış. dün akşam hiçbir sorun yaşamadım (ki yaklaşık 500 gb veri kopyalaması yapmıştım) dün satın aldığım yer ile görüştüm ve faturası ile göndermemi istediler. diski seagatein sitesinde ki tool ile test ettim fakat herhangi bir sorun olmadığı sonucunu aldım. fakat model numarası olarak bakıldığında birçok forumda sorundan etkilendiğini gördüm. diski gönderip göndermeme konusunda kararsızlık yaşıyorum. merak ettiğim konu diskite sorun var mı yoksa ben mi panikliyorum.. bu konuda birçok problem yaşayan arkadaşlar varmış biraz fikirlerinize ihtiyacım var. teşekkürler.

sen yıne sanslısın ben segate barracuda 160 lık bır tane ısmarladım geldı taktım ılk takısta tanıdı problem yoktu .. sonra cıkarttım ıkıncıyı tekrar takıp bırıncının ıcıne kopyaladım.. ıkıncıyı cıkartıp yenı dıskı taktıgımda bır daha bılgısayar acılmadı.. bıos ve ekran kartım ve bır tane 1 gb lık ram ım oldugu gıbı gıttı.. ve ılgınc tarafı yenı garantılı olfugu halde yerıne ıade etmek ıcın gıdıldıgınde sadece onarırız demısler.. yenı maıln onarımı nasıl oluyorsa..

Banned
20-03-2009, 00:02   |  #5  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Aslında nette oldukça fazla olarak gezinen seagate harddisklerdeki firware hatası bilgisi doğru ama eksik. Bu eksik bilki birçoğumuzu gereksiz endişelere sevketmektedir. Eksik bilgi birçok saegate HDD lerde hata var ve bu hatalar belirli modellerde, belirli modellerin belirli firmware sürümleri yüklü olanlarda. Yani sizin harddiskiniz sorunlu seri numaralı disklerden olsada, sorunlu firmware sürümüne sahip olamayabilir. Aynı model harddsiklerde birkaç çeşit firmware sürümü olabilmektedir. Bu nedele hem segateye mürecaat etmeden, hem servise müracaat etmeden hemde firmware güncellemesi yapmaya karar vermeden önce mutlaka modelinizin değil firmware sürümünüzün hatalılar arasında olup olmadığınız kontrol edebilirsiniz. Seatolls yazılımı ile firware sürümünüzü öğrenebilir, seagatenin sitesinde bu sürümlerde bir hata olup olmadığını, güncelleme gerekip gerekmediğiniz araştırbilirsiniz. Gerekiyorsa ilgili güncelleştirmeyi indirip cd ye yazdırıp, cd yi boot edip birkaç tıklama ile yüklemeyi tamamlayabilirsiniz. Sorunuuz çözülmezse servis yolu her zaman açıktır.