10 ay kadar önce şu an kapanmış bir bilgisayar firmasından sistem topladım. Sistemin içinde 2 tane Seagate 500 GB SATA 2 NCQ 7200 RPM harddisk vardı. Bu harddiskleri RAID 0 olarak kullandım. 1 ay kadar önce bir gün aniden bilgisayarım açılışta harddiskleri görmemeye ve array hatası vermeye başladı. 1 ay boyunca umutsuzca verileri kurtarmaya çalıştım fakat tabi ki mümkün olmadı. En sonunda harddiskleri RAID 0'a lanet okuyarak tekrar formatlamaya karar verdim.
Garip olan olaylar ise bundan sonra başladı. Harddisklerin biri hiç bir sistem tarafından gözükmüyor, diğeri ise windows tarafından görülebiliyor fakat bilinmeyen harddisk olarak tanımlanıyor. Disk yönetiminden diski tanımlamaya çalıştım fakat mümkün olmadı. Bir çok harddisk kurtarma yazılımı ile harddiski aktif etmeye çalıştım fakat başaramadım.
Sonunda kaderimi kabullenerek harddisklerin işinin bittiğine kanaat getirdim. Harddiskleri satın aldığım bilgisayar firması kapandığı için seagate web sitesinden bilgi almak istedim fakat türkçe web sitesinde hiç bir türkiye telefon numarası yok ve okuduğum kadarıyla sadece web sitesinden yapılan alışverişlere garanti hizmeti sağlıyorlar. Seagate Türkiye telefon numarası veya email adresi de yazmıyor.
Bu adamlar yıllardır Türkiye'de bir çok ürün satıyorlar ve web sitelerinde bilgi verecek bir kontak bulunmaması kabullenemez bir durum.
Şu an elimde 2 bozuk harddisk ve batmış bir firmadan alınmış bir fatura var. NE yapabileceğim konusunda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Seagate Harddisk Garanti Sorunu
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Tam incelemedim ama sayfanın solunda "Garanti ve İade Yardımı" diye bölüm var.
http://www.seagate.com/ww/v/inde ... M100000f5ee0a0aRCRD
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj
Ürünün garanti süre 11-09-2013'te bitiyormuş. Bir form açıp ürün seri nolarını girdim. Ayrıntılı bilgi için bir telefon numarası bile vermiyorlar. ÜRün faturası ile birlikte yollayacam heralde.