İyi günler,
7 yıldır kullandığım Seagate 1TB harici hard diskim geçen hafta bozuldu. Her zaman ''donanım güvenle kaldır'' dan çıkarırdım ama bu sefer direkt çıkardım ve bir sonraki sefer hard diski taktığımda içeriğe ulaşamaz oldum. PC'ye taktığımda aygıt olarak görüyor ancak ne ismi çıkıyor ne de içine girebiliyorum. Windows 10 kullanıcısıyım. Hard diskin içindeki veriler başka bir hard diskte daha yedekli olduğu için hard diski biçimlendirmeye karar verdim. Bunun için sürücüye sağ tıklayıp ''biçimlendir'' diyorum ancak cihaz herhangi bir tepki vermiyor. Bir sefer sadece biçimlendirme şansım oldu onda da ''windows biçimlendirmeyi tamamlayamadı'' dedi. Ondan sonra da bir daha biçimlendirme ekranı daha gelmedi önüme. Bilgisayar yönetiminden ''disk yönetimi'' ne geldim ancak burda da ''Sanal Disk Hizmetine bağlanılıyor'' diyor ve önüme herhangi bir liste gelmiyor. Hard diski çıkarınca sabit yerel diskler geliyor ancak hard diski geri taktığımda yine listeye birşey gelmiyor. İnternette araştırdım. ''Hizmetler yerel'' kısmında önerilen sonuç ta işe yaramadı. Amacım hard diskimi tekrar kullanabilir hale getirmek. İçindeki veriler şu an için mühim değil. Nasıl bir yol izleyerek hard diskimi tekrar kullanabilir duruma getirebilirim?