Seagate Sabitdiskimde Sorun Var lütfen yardim edin

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
theworld
26-02-2006, 20:00   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Arkadaslar benim Seagate 7200.7 model 120 gb harddisc im var (Serial ATA) 2005 in subatinda almistim problemim su hicbi sorun yokken birgün bilgisayari açarken harddisc status BAD please backup and replace dedi o zamandan beri de windows açilmiyor simdi bilgisayari cd den calisan turkix diye bir isletim sistemi var onunla calistiriyorum format atmak istedim ya sabitdiski görmüyor görsede bi türlü format atmiyor
sormak istediklerim ;

1-Ben bu sabitdisk i kendim tamir edebilir miyim (herhangibi program vs.) edebilirsem nasil ?
2-Bunun icindeki dosyalarimi kurtarabilir miyim ?
3-Eger kendim tamir edemeyeceksem seagate'in türkiye distribitörleri hangi firmalardir onlara nasil ulasabilirim ?

Lütfen yardim edin bana arkadaslar yeni bir sabitdisk almak istemiyorum yardimlariniz için simdiden çok tesekkür ederim

diamondmonster
27-02-2006, 10:50   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
148 mesaj

Merhaba
Sorununuz aşırı ısınma,eletrik sisteminde meydana gelen dalgalanmalar vs yollarla oluşmuş olabilir
Fiziksel olarak oluşan bir hasarı sizin tamir etmeniz mümkün olmayabilir.
Dosyalarınızı kurtarma yolunda size Easy Recovery gibi programları tavsiye edecektim ama sistem açılmadığı için bu işe yaramayacaktır.Fakat bu tarz programların CD'den boot edilebilen değişik versiyonları varsa onları deneyebilirsiniz
Seagate'nin resmi sitesinde diğer ülkeler için hazırlanmış sayfası olmasına rağmen TÜRKÇE yok.
Araştırmamda bende bir Türkiye distirbitörüne rastlamadım
Fakat önemli olan nokta harddiskinizi alalı bu ay 1 sene olmuş.Eğer aldığınız ürün 2. el değil veya garanti belgesi varsa tüketici hakları olarak hala ürünü bedava tamir ettirmeniz için 1 sene süreniz var(Her ürün 2 yıl garantili)
Size tavsiyem HDD'nizi garanti belgesi yoluyla onartmanızdır.Eğer onarılmıyorsa garanti şartları dışında kalan bir neden de sözkonusu değilse yenisi ile değiştirmek zorundalar
Umarım sorununuzu halledersiniz
Kolay gelsin