Semum

ExCeLLiuM
15-03-2008, 04:49   |  #1  
ExCeLLiuM avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,149 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

Hasan Karacadağ'ın 2. Korkusu !!!!
"DABBE" ile Birçok kişi üzerinde olumlu etki bırakan Hasan Karacadağ'ın 2. Filmi "SEMUM" geçtiğimiz ay sinemalarda gösterilmeye başlandı. 2 filmide izlemiş biri olarak, Bir Türk Yönetmeninin bu başarısını kutlamak istiyorum. Gerçekten çok güzel hazırlanmış filimler. Din-Korku ve Gerçekçilik unsurlarıyla donatılmış bu 2 film izleyenleri ürpertiyor.

Künye
Yapım : 2007, Türkiye
Tür : Gerilim / Korku / Psikolojik
Yönetmen : Hasan Karacadağ
Senaryo : Hasan Karacadağ
Oyuncular : Sefa Zengin, Ayça İnci, Burak Hakkı, Nazlı Ceren Argon, Cem Kurtoğlu, Bahtiyar Engin, Levent Sülün, Yıldırım Öcek
Yapımcı : Hasan Karacadağ
Görüntü Yönetmeni : Seyhan Bilir
Müzik : Justin R. Durban
Dağıtım : Warner Bros
Gösterim Tarihi : 8 Şubat 2008

Tanıtım
Canan ve Volkan, mutlu bir evlilikleri olan genç bir çifttir. Yıllardır hayalini kurdukları gibi bir evin sahibi olmuş ve sonunda da taşınmışlardır. Hayatlarında herşey son derece yolunda gidiyor gibidir. Ta ki...

Bir gün Canan hiç kimsenin anlam veremediği garip davranışlarda bulunmaya başlar. Kendisine hakim olamamaktadır; sanki davranışları başkaları tarafından konrol ediliyormuşçası na davranmaktadır. SEMUM denen bu korkunç yaratıkların hakimiyetine giren Canan neden hedef olarak seçilmiştir?

Filmin Ortaya Çıkışı
Yeni filmiyle ilgili bilgi veren Hasan Karacadağ, ilk filmi “Dabbe”nin ardından bir çok eleştiri ve görüş içeren mail ve mektup aldığını söyledi.

Karacadağ, “Cehennem Günlüğü” başlığı altında aldığı bir mektubun ilgisini çektiğini dile getirerek, “Mektup uzun uzun yazılmıştı, daha çok bir masal gibi geldi. Senaryo zannettim. Ama hayal gücüyle ilişkili olamayacak derecede çok güzel yazıldığını ve hatta çok ürkütücü olduğunu gördüm. Bu metnin sahibi ile temasa geçtim. Kendisi eğitimli, maddi durumu gayet yerinde, evli bir kadındı” dedi.

Filme, İzmir’de kendi halinde hayatına devam eden bu kadının aniden yaşamaya başladığı korkunç saatlerin esin kaynağı olduğunu anlatan Karacadağ, “Ben de zaten ‘Dabbe’den sonra şeytani varlıklarla ilgili bir film yapmayı düşünüyordum. Kadının hikayesi ile hayal gücüm birleşti ve ortaya bu film çıktı” diye konuştu. Karacadağ, hikayesini senaryolaştırdı ğı kadının aşama aşama delirdiğini ifade ederek, “Kadın, birden bir takım görüntüler görmeye başlıyor. Bir anda ruhsal hayatı mahvoluyor. Kendini çevresindeki kimseye de inandıramıyor, psikiyatrist bile inanmıyor, deli olduğunu düşünüyor. Daha sonra birisi bu kadına yardım ediyor ve bunun ne olduğunu çözüyor” dedi.

Filmde, “yaratığın ilk ne zaman göründüğü” ve “kadının, üzerine ilk çöküşünde neler hissettiği” gibi sahnelerin yaşanılanlardan yola çıkılarak hazırlandığını anlatan Karacadağ, “Karabasan ı da yapan semumlardır. Filmde karabasan çökmesi sahnesi tıpatıp var” diye konuştu.

Semum Nedir?
Yönetmen Hasan Karacadağ, filme adını veren “Semum” hakkında şunları söyledi:
“Şeytan ve kavmi, yaratıcının insana ruhundan üflemesini hazmedemez ve sonrasında cennetten kovulur. Bu arada bir takım varlıklar da şeytana destek verir. İslam dini ve mitolojisine göre şeytana destek veren şeytani varlıklara ‘semum’ deniyor. Semum, Kur’an-ı Kerim’de ‘cehennem alevi’ olarak da geçiyor. Bence ikisi arasındaki ilişki azap kelimesinde yatıyor. Cehennem alevinin insana verdiği acı var, bu varlıklar da insana öyle acılar veriyor ki, aynı kelimede buluşuyorlar.”

Semum 3D Modelleme
Hasan Karacadağ, kadının anlattıklarının dışında, birbirini hiç tanımayan yaklaşık 20 kişiyle konuştuktan sonra “Semum” adlı yaratığın çizimlerinin oluşturulduğunu belirterek, “Tüm tariflerin birbirine çok yakın olmasını şaşkınlıkla dinledim. Yaratığın görüntüsünün gerçeğe yakın olması için tam 3 ay sadece çizimlerle uğraştım. Tüm İslam literatürü hassas bir şekilde gözden geçirildi. Ortaya dünya sinemalarında şaşkınlık yaratacak kadar ürkünç bir varlık çıktı” diye konuştu.

Karacadağ, “Semum” adlı yaratığı tamamen 3D olarak Türk efektçilere tasarlattığını bildirdi.

Uhruc ya nâr-ı semum!
"Uhruc ya nâr-ı Semum" ifadesinin de hasta bir sahabeye Hz. Muhammed tarafından söylendiği rivayet ediliyor.

“Andolsun ki biz, insanı pişmemiş çamurdan, kokuşmuş cıvık balçıktan yarattık. Cân’nı da (insandan) daha önce semûm ateşinden yarattık.” (Hicr, 26-27)

Bedenin gözeneklerine, yani derideki o küçücük deliklere nüfuz edip, içine işlediği için buna, “semûm” ismi verilmiştir.

Fragman

SEMUM - FRAGMANSEMUM - FRAGMAN
hasan karacadag'ın ikinci korkusu. super fragman..

DECCAL Geliyor...

Semum'u izledikten sonra, 3.film olacak mı diye kendi kendime hemen sordum. İnternette Hasan karacadağ'ın bir röportajındaki cümle soruma cevap niteliğindeydi. . "Seumum'un Başarısına göre, 3.film "DECCAL" ı çekmeyi düşünüyorum" ...

Son Düzenleme: ExCeLLiuM ~ 15 Mart 2008 05:05
Badboy_16
17-04-2008, 19:35   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
65 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

<Ellerine sağlık dostum güzel olmuş bilgi için sağol !