Senaryosu çalındı filmden vazgeçti

minimaladam
25-01-2014, 03:25   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
221 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

Ünlü yönetmen Quentin Tarantino, 'Zincirsiz'den sonra çekeceği ikinci western 'The Hateful Eight'in senaryosu internete sızınca projeyi rafa kaldırdı.
Ünlü yönetmen Quentin Tarantino, 'Zincirsiz'den sonra çekeceği ikinci western 'The Hateful Eight'in senaryosu internete sızınca projeyi rafa kaldırdı.

Sinema sitesi Deadline'a konuşan Tarantino, "çok, çok, çok üzgün" olduğunu, senaryoyu da sadece oyuncularına gönderdiğini söyledi. Tarantino, "Senaryonun ilk taslağını bitirmiştim ve gelecek kışa kadar çekimlere başlamayı düşünmüyordum" dedi. Oscarlı sinemacı, 'Zincirsiz'in yapımcılarından Reggie Hudlin'e de bu taslağı gönderdiğini, Hudlin'in de bu taslağı evine gelen bir menajere okuttuğunu söyledi. Tarantino "Bu da bir ihanet ama en korkutucusundan değil. Çünkü menajer, odadan elinde senaryoyla çıkmamış" dedi.

Tarantino, senaryonun internete sızdığını, müşterileri için senaryoda uygun roller öneren Hollywoodmenajerlerinden telefonlar almaya başladığında anladığını söylüyor. Senaryoyu internete kimin sızdırdığı konusunda ise Tarantino'nun baş şüphelileri filmin oyuncuları.

Tarantino, "Bu senaryoyu üç oyuncuya verdim; Michael Madsen, Bruce Dern ve Tim Roth... Aralarından Tim Roth'un böyle bir şey yapmayacağına eminim. Ama diğer oyunculardan biri, senaryoyu menajerine gösterdi, o menajer de Hollywood'daki herkese bu taslağı gönderdi. Bu s.ktiğimin menajerleri nasıl çalışıyor bilmiyorum ama bu filmi çekmeyeceğim. Senaryoyu yayımlayacağım, şimdilik bu kadar. Altı kişiye gönderdim şimdiye kadar senaryoyu. Ve eğer bu insanlara bu kadar güvenebileceksem, devamını getirmeye niyetim de yok. Yayımladıktan sonra bu projeyle işim bitecek. Bir sonrakine geçeceğim. Bu senaryonun geldiği yerde daha 10 tanesi var. Senaryoyu ne Samuel Jackson'a ne de Christoph Waltz'a gönderdim. Bu ya Dern'ün ya da Madsen'ın menajeri yaptı" dedi.

Röportajda fikrinin değişebileceğinin de sinyallerini veren Tarantino, filmi rafa kaldırma kararının ileride olabilecek benzer vakaları engellemesini dilediğini belirtti.