Seni ele sevirem ki:)

tuğçelim
25-02-2009, 10:22   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
99 mesaj

Hani bazen anlatmak isteriz de anlatamayız ya işte ele bişi....

Seni Ele Sevirem Ki!
Seni ele sevirem ki ...
Diyirsen ki, niye?
Ne bilim işte ele!
Seni görende bir hoş olir, ölür ölür ölirem...
Ahşam olir davar , nahır, mal gelir.
Komlar, ahırlar dolir
Sayiram sayiram biri eskig
Bi daha sayiram
Bi de bahiram ki, tamam.
Ama üzülirem;
Çünki sen gelmirsen.
Diyacahsan niye?
Bennam, işte ele!
Yassi olir;
Sekide ekmek yiyeceğam
Civil lavaşi dürüm edir , tam kıtliram,
Sen ahlıma gelirsen, yiyemirem.
Sen ahlıma gelirsen, boğazımda dügümlenir.
Gene diyirsen ki, niye?
İşde ele...
Anam örtüleri sarir...
Gendi gendimi yiyirem.
O da gidir , kalli biçare galiram.
Gözlerim süzülir, uyicağam, uyiyamiram.
Gafam garişir, yüreğim sığışir, yatamiram.
Gene diyirsen niye?
İş de ele!
Guşluğa doğri daliram
Hayal, hülya görirem, sanki yanıbdasan
Sevinir, sevinir bir hoş oliram,
Bir de ayıliram ki, yasdığa sarılmışam
Diyacaksın ki , niye?
Amaan , iş de ele.
Sabah olir, horozlar ötir, gün doğir...
Gahiram tavuhlara, culuhlara yem verirem...
Culuhlari dutir dutir öpirem;
Onlari bile sene benzedirem.
Saggın deme niye ?
Ne bilim , iş de ele !
Gün gibi gelir ,ay gibi gidirsen.
Beni yiye yiye bitirirsen.
Hep ömrümden götirirsen.

Seni sevdigimi de çoh ey bilirsen.
Diyirsen ki, niye ?
Bilirsen , iş de ele!
Babam beni gapiya goymir diyirsen.
Ey helt yiyirsen.
Gomşulara, emin, bibin, ezen gile gidirsen...
Madem ele çıh cama, tırhıca gel!
Yüzün görim, bu da bene yeter
Saggın deme niye!
İş de ele...

SAİNT
25-02-2009, 12:20   |  #2  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

bende hoşuma gitti çok güzel değişik bir anlatım tarzı canım benim.

MBTGROUP
25-02-2009, 14:34   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj

Azeri dili sanırım:D

trinity
25-02-2009, 15:10   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,103 mesaj
böcek
Hani bazen anlatmak isteriz de anlatamayız
bence seven insan dierek söylemeli sus sus nereye kadar işi yokuşa sürmeye gerek yok ama güzel eğlenceli bir paylaşım

tuğçelim
25-02-2009, 15:51   |  #5  
OP Üye
99 mesaj
pcword
Azeri dili sanırım:
yok Azeri değil Erzurum şivesi ile yazılmışGöz kırpma

Banned
25-02-2009, 15:56   |  #6  
Banlandı
5,024 mesaj
pcword
Azeri dili sanırım:
tabikide değil sen hiç azeri televizyonu izlemedin galiba onlar daha farklı bir lehçeyle konuşuyor.

MBTGROUP
25-02-2009, 16:11   |  #7  
Yıllanmış Üye
2,727 mesaj

Ya ne oluyor sanırım dedim zaten,Gülümseme gelmeyin üstüme canım Mor Göz,teker teker ne oluyo ya tesüf yani.Alınıyorum amaÜzgün ya bi kişi daha desin ne azerisi die  varya ...Zonk

mesut_illegal
25-02-2009, 19:01   |  #8  
mesut_illegal avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
810 mesaj
pcword
Ya ne oluyor sanırım dedim zaten,Gülümseme gelmeyin üstüme canım Mor Göz,teker teker ne oluyo ya tesüf yani.Alınıyorum amaÜzgün ya bi kişi daha desin ne azerisi die  varya ...Zonk
BeğendimBeğendimBeğendimBeğendimBeğendimBeğendimBeğendimBeğendim

onlineTR
25-02-2009, 19:43   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,947 mesaj

aaaaayyy okuyamadım TÜRKÇE'm Bozuldu

gelefsane
25-02-2009, 22:33   |  #10  
Yıllanmış Üye
353 mesaj
onlineTR
aaaaayyy okuyamadım TÜRKÇE'm
merak etme bozulmaz.Dolanın yurdun dört bir yanını.Çarşıyı, pazarı, köyü, şehri....Dolandığımız yerlerdeki Türkçe olmayan isimlere Gördüklerine duyduklarına üzüleniz var mı? Tanıtımın demo, sunucunun spiker. Gösteri adamının showman, radyo sunucusunun disc jokey, Hanım ağanın first lady olduğuna şaşıranınız var mı? Dükkanın store, bakkalın market, naylon torbanın poşet,Mağazanın süper, hiper, gross market,Ucuzluğun, damping olduğuna kananınız var mı? İlan tahtasının Bilboard, sayı tahtasının skorboard.Bilgi alışının brifing, bildirgenin deklarasyon.Merakın , uğraşın hobby olduğuna güleniniz var mı?    Bırakın eli özün bile seyrek uğradığı, beldelerin girişinde welcome, çıkışında goodbye okuyanınız var mı?  Korumanın, muhafızın, bodyguard, sanat ve meslek pirlerinin duayen,İtibarın , saygınlığın, prestij olduğunu bileniniz var mı?Sekinin, alanın, küçüğün mikro, sonun final, Özlemin hasret, nostalji olduğunu öğreneniz var mı? İş hanının plaza , bedestenimizin galeria, Sergi yerlerimizin, center room, show room,Büyük şehirlerimizi, mega kent diye gezeniniz var mı?Yol üstü lokantamızın fast food, yemek çeşitlerinin menü,Hesabını adisyon diye ödeyeniniz var mı?İki katlı evinizi dublex, üç katlı evinizi triplex,Köşklerinizi villa, eşiğinizi antre ,Bahçe çiçeklerini flora diye koklayanınız var mı?Sevimlinin sempatik , sevimsizin antipatik, vurguncunun spekülatör, eşkıyanın mafya, Desteğe , bilemediniz koltuk çıkmaya, sponsorluk diyeniniz var mı? Virvirik dağının tepesindeki köyde, Cafe show levhasının altında, Acının da acısı kahve içeniniz var mı? Toprağımızı bayrağımızı, inancımızı çaldırmayalım derken Dilimizin çalındığını, talan edildiğini,Özün el diline, özendiğine içi yananınız var mı?Masallarımızı tekerlemelerimizi ata sözlerimizi unuttuk , Şarkılarımızı, türkülerimizi, ninnilerimizi kaybettik ,Türkçemiz elden gidiyor dizini döveniniz var mı?siz önce bu yabancı kelime kullanımını bırakın sonra türkçeye sahip çıkın.KİMSE İSTANBUL ŞİVESİ KONUŞMAK ZORUNDA DEĞİL!YETER Kİ ANADOLU TÜRKÇESİ OLSUN.HANİ SU BURUN KIVIRDIĞINIZ ERZURUM ŞİVESİ GİBİ....

nirvana26
26-02-2009, 09:08   |  #11  
Yıllanmış Üye
228 mesaj

gelefsane arkadaşım bunların hepsini senmi yazdın. türkdil kurumunda falanmı çalışıyon. eyer kendin yazdıysan çok taktir ettim abi hepsini güzel dilimize çevirmişsin 10 numara olmuş. taktire şayan

ChiqolaTa
26-02-2009, 09:15   |  #12  
Taze Üye
3 mesaj

ehhehhhh çok güzeldi tesekkürler (:

cam-ali
09-03-2009, 02:25   |  #13  
Yıllanmış Üye
281 mesaj
gelefsane
merak etme bozulmaz.Dolanın yurdun dört bir yanını.Çarşıyı, pazarı, köyü, şehri....Dolandığımız yerlerdeki Türkçe olmayan isimlere Gördüklerine duyduklarına üzüleniz var mı? Tanıtımın demo, sunucunun spiker. Gösteri adamının showman, radyo sunucusunun disc jokey, Hanım ağanın first lady olduğuna şaşıranınız var mı? Dükkanın store, bakkalın market, naylon torbanın poşet,Mağazanın süper, hiper, gross market,Ucuzluğun, damping olduğuna kananınız var mı? İlan tahtasının Bilboard, sayı tahtasının skorboard.Bilgi alışının brifing, bildirgenin deklarasyon.Merakın , uğraşın hobby olduğuna güleniniz var mı?    Bırakın eli özün bile seyrek uğradığı, beldelerin girişinde welcome, çıkışında goodbye okuyanınız var mı?  Korumanın, muhafızın, bodyguard, sanat ve meslek pirlerinin duayen,İtibarın , saygınlığın, prestij olduğunu bileniniz var mı?Sekinin, alanın, küçüğün mikro, sonun final, Özlemin hasret, nostalji olduğunu öğreneniz var mı? İş hanının plaza , bedestenimizin galeria, Sergi yerlerimizin, center room, show room,Büyük şehirlerimizi, mega kent diye gezeniniz var mı?Yol üstü lokantamızın fast food, yemek çeşitlerinin menü,Hesabını adisyon diye ödeyeniniz var mı?İki katlı evinizi dublex, üç katlı evinizi triplex,Köşklerinizi villa, eşiğinizi antre ,Bahçe çiçeklerini flora diye koklayanınız var mı?Sevimlinin sempatik , sevimsizin antipatik, vurguncunun spekülatör, eşkıyanın mafya, Desteğe , bilemediniz koltuk çıkmaya, sponsorluk diyeniniz var mı? Virvirik dağının tepesindeki köyde, Cafe show levhasının altında, Acının da acısı kahve içeniniz var mı? Toprağımızı bayrağımızı, inancımızı çaldırmayalım derken Dilimizin çalındığını, talan edildiğini,Özün el diline, özendiğine içi yananınız var mı?Masallarımızı tekerlemelerimizi ata sözlerimizi unuttuk , Şarkılarımızı, türkülerimizi, ninnilerimizi kaybettik ,Türkçemiz elden gidiyor dizini döveniniz var mı?siz önce bu yabancı kelime kullanımını bırakın sonra türkçeye sahip çıkın.KİMSE İSTANBUL ŞİVESİ KONUŞMAK ZORUNDA DEĞİL!YETER Kİ ANADOLU TÜRKÇESİ OLSUN.HANİ SU BURUN KIVIRDIĞINIZ ERZURUM ŞİVESİ GİBİ....
BABACIM BUNU SENMİ  YAZDIN BUNU YADA CRTL + C SONRADA + V mi yaptın :D:D:D:

cemkala
09-03-2009, 10:04   |  #14  
Üye
93 mesaj

AZERİCE AMA ANLAMLI Bİ PAYLAŞIM SAOL :D