seninki kaç sntim (fesat olma)
başlıgı gorunce korktum bıan:d:D
Benimki hiç büyümüyodu bıraktım gebersin :))
güzel paylaşım teşekkürler
aslında başlığı görünce bir an güldüm ama fesat olma ek'i güzel olmuş....
biliyorum insan görünce şşırıyo o yüzden fesat olmayı ekledim adi sizde desek olun b u işin şaka yanı telefon vermeye gerek yok doğum tarihinede gerek yok sanırsam
ben ergenım telefonum yok olsa yardım ederdım
yaw arkadaş matematik sınavına çalışırkene aramışlardı
Başlığı Başka Türden Anladım Girdim Bir Bakayım Die :)
benimki 32 cm ama akvayumdaki piranha o boyda olmasına rağmen 1 kg eti 2 dakikada............. sonra bir gün akvaryumun içine yanlışlıkla peridrol dökünce.........
gitti bizim 32 cmlik atilla adlı balığımız
kırmızı piranha idi.. en tehlikeli türdür... amazonda önüne ne çıksa saldırır. ve kemikleri bile parçaladığı olur.... timsahlarada saldırır ; ama onların derisi kemikten bile sağlam olduğundan diş geçiremezler.timsaha fil kurşunu anca ...... tabanca varsa ayvayı yediniz........
sakın yanlış anlayıpda fesat olmayınız....zaten benimki 32 cm değil....
balıklarımızı daha küçükken ve daha dişi balığın içinde yumurta varken avlayanlar bizden değildir.. balıklarında yaşam hakkına üreme çoğalma büyüme hakkına saygı gösteriniz ; aşırı avlanmayla para kazanim diye fakir fukaranın rıskına göz koymayınız..
denizdeki balıklar fakir fukaranın rıskıdır....
kim fakir fukaranın rıskını faiş fiyatla satarsa mekanı cehennem olsun ihş ALLAH... palamutun 2 tl olması gerekirken 20 tlye satan haksız kazanç kazanan ; fakir fukaranın rıskından faiz geçinen insanlar ALLAH tan korksunlar......
benimki 32 cm ama akvayumdaki piranha o boyda olmasına rağmen 1 kg eti 2 dakikada............. sonra bir gün akvaryumun içine yanlışlıkla peridrol dökünce.........allah rahmet eylesin
gitti bizim 32 cmlik atilla adlı balığımız
adı güzelmiş
ayrıca balıkları devletimizin koruması gerekli büyük balıkçı tekneleri TROL adı verdikleri ağ ile avlanma yabıyorlar
bu yöntem sadece türkiye'de yasak değil trol nedir ne yabar
bu ağı denize bırakınca denizin dibindeki balık yumurtalarını,yuvalarını ufak büyük balıkları ve hatta çöpleri bile çekiyor denizin dibini süpürüyor yani ama ne yazıkki devletimiz bunu yasaklamıyor.....
avrupa'da kullan yiyorsa gemiyi elinden alıyor adamlar.....
ayrıca 5-6 yıl hapis veriyor sonuçta katliam doğa'ya zarar veriyoruz.
dur diyen yok..
TROL 2 defa gördüm şahit oldum bilgisayarlı ağ ssitemi kaptanın önünde monitör radarla balıkları takip ediyor adam ve önlerine ağı atıp vinçlerle çekiyor yüzeye vinçlerin bir tanesi 27 ton çekebilme kapasitesinde 4 vinç o denizin dibinde değil balık kaya bile bırakmıyor...
ama son zamanlarda yasalar balıkların yararına olmaya başladı
bknz...
http://www.gercekgundem.com/?p=401176
inşallah böle devam ederde doğa ya verdiğimiz zararı telafi ederiz..ülke olarakSon Düzenleme: Kapalı Hesap (216111) ~ 12 Eylül 2011 16:39
bende vardı piranha ama et yemiyodu malak yaratık habire et atınca akvaryuma yesene lan felan diye geberdi resmen katlettim hayvanı ama suc onda onca et attık bi parca yeseydi :D.