Seo Dersleri 3 wordpress sitelerde ilk seo

webmasteryolcu
03-11-2012, 10:04   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 1
65 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2010

Seo Ders 3
Selamun aleyküm vatandaş Allahın izniyle 3. yazımıda aktarma fırsatı vermesinden dolayı bizi yaratan yüce Allaha şükürler hamd'u senalar olsun. Seo Dersleri üçüncü yazımız her yönden çok önemli olduğunu düşünüyor ve bir bebeğin doğuşuna benzetiyorum. Sitemizde bir bebek gibi ilk açılış günü olması sebebiyle ilk açılışta yapılması gerekenler, ayarlar ve kurulması gereken eklentileri ele alacağız Hadi bismillah diyelim ve başlayalım.

WordPress İlk Kurulum Seo

Evet değerli arkadaşlar şimdi wordpress sitemizin kurulum aşamasını bittiğini varsayarak yapılması gereken adımlara başlayacağım. Takip eden arkadaşlar bilir seo dersleri için açtığım konuda derslerimi uygulamalı yani sıfırdan bir site kurarak anlatacağım uygulamaları bizzat o sitede deneyeceğimi belirtmiştim hem uygulayıp hemde sizlere ekran görüntülerini aktaracağım işte başlıyoruz. Dilerseniz önce başlıklar halinde wordpress kurulumda ilk yapılması gereken ayarları ve uyguladığım işlemleri aşağıda görelim hadi buyrun.

Uygulama yapacağım domain: http://www.tesetturgiyimfirmalari.com Bu domainde içerik olarak bayan giyim modası olacak fakat özellikle tesettür giyim firmalarına yer verilecektir. Dedikten sonra tekrardan konumuza dönelim isterseniz.

1 Kalıcı Bağlantı Ayarları Yapılması
Wordpress sitenizi kurduğunuzda kalıcı bağlantı ayarını mutlaka yapmalısınız. Kalıcı bağantı ayarları konusuna girip yazıyı fazla uzatmamak için daha önceden ders olarak paylaştım kalıcı bağlantı ayarı detayları ve nasıl yapılacağı nelere dikkat edilmesini aktaran yazı için tıklayınız. WordPress Kalıcı Bağlantı Ayarları

[/URL]

2 WordPress Seo Eklentisi Kurulumu

Siteyi ilk kurduğunuzda çok sade olan wordpress sistemlerin olmazsa olmazlarından birisi olan seo eklentileri arasında öne çıkan 4 isim bulunmaktadır. All in one Seo, wpseo, WordPress SEO by Yoast, Seo Ultimate eklentileri bulunmakta fakat en çok kullanılan All in Seo Eklentisidir. Seo eklentisini 2. sıraya almamın amacı seo eklentisini kurup sitemizin ana sayfa title, description, ve keyword kısımlarını doldurmamız içindir. Yine konu çok uzamaması için All in Seo Eklentisi anlatımını bir başka konuda yaptım tıklayınız. [URL="http://www.webmasteryolcu.com/seo-eklentisi-all-in-one-seo-pack.html"]All in Seo eklentisi



3. Gerekli WordPress Eklentileri Kurulumu

Geçtiğimiz aşamaları ele alacak olursak kalıcı bağantı ayarlarımızı yaptık ve sonrasında seo eklentimizi kurarak web sitemizin title, description, anahtar kelimelerini girdik şimdi ise seo açısından ve siteniz için gerekli faydalı seo eklentilerini aşağıda liste halinde belirteceğim.


  • All in seo pack (Seo Eklentisi)
  • SEO Smart Links (Site içi otomatik link oluşumu sağlar)
  • Google XML Sitemaps ( yazı ve sayfalar için sitemap.xml oluşturucu eklenti)
  • Google XML Sitemap for Images (sitenizde kullandığınız resimlerden image sitemap sayfası hazırlar)
  • SEO Friendly Images (Kulalndığınız resimlerde seo optimizasyonu sunar otomatik olarak)
  • GZippy (Seo için önemli adım olan sıkıştırma compres özelliği sunar)
  • SEOPressor (Seo uyumlu makale yazmanızı sağlar ) Ayrıca konu açıp anlatacağım
  • WP-PageNavi (Yazılarrınız için sayfalama yapar numaralanrır)

Yukarda belirttiğim eklentiler sadece en önemliler ilk kurulması gerekenler konu ile ilgili ayrıca yazı yazacağım ve işinize yarayacak eklentileri ve işlevlerini aktaracağım.

4. İçerik Girmeye Başlıyoruz
Gerekli ayar ve eklentilerimizi yaptıktan sonra ilk içeriğimizi girmeye başlıyoruz. ilk etapta 1-3 arasında içerik girin sonra farklı işlemlerle devam edeceğiz. İçeriği giirldi kabul edip 4. basamağa geçiyorum.

5. Site Yöneticisi Araçlarına Kayıt
Arama motorlarının site sahiplerinin işini kolaylaştırmak üzere hazırladığı site yöneticisi araçlarına kayıt olup sitemizi ekliyoruz. Google site yöneticisi, Bing Yahoo site yöneticisi ve son yıllarda hayatımıza giren yandex arama motoruna ait webmaster site yöneticisine kayıt olun, doğrulayın ve sitemap dosyanızı tanıtmalısınız. Google site yöneticisine özel olarak sağlık menüsü altında Google Bot gibi getir menüsü var onu kullanın ve Dizine gönder tıklayın siteniz googlede kısa süre içinde indexlenecektir.

6. Siteniz İçin Facebook Twitter Sayfası Açın
Siteniz ve içerikleriniz sadece ana sayfa değil dikkat edin tüm içerik sosyal ağlarda geçmeli facebook, twitter, friendfeed vs vs konu ile ilgili ilerleyen derslerde detaylarına ineceğiz.

Sitenin Googlede İndexlettirilmesi
Evet arkadaşlar sitemizin ayarlarını, eklentileri ve ilk içeriğimizi girip arama motorlarına gel kardeşim burda bir site var bak bakalım dedikten sonra artık onların listelerine bakmak kalıyor indexledimi şeklinde işi şansa bırakmamak 2 – 3 saate indexletmek için yapılması gerekenleri bir sonraki derste geniş ve uygulamalı ele alacağım. Allaha emanet olun değerli arkadaşlar.

Kaynak: Seo Dersleri 3