SEO için Google'ı Anlamak-Hummingbird Güncellemesi

Banned
20-04-2016, 14:02   |  #1  
1StratejikSEO avatarı
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2016

Başarılı SEO için Google'ı Anlamak – Hummingbird Güncellemesi

"Başarılı SEO için Google'ı Anlamak" Yazı Dizisi Adı Altında Paylaşıma Başladığımız Google Güncellemelerinden Bir Diğeri de "Google Hummingbird Güncellemesi"dir. İyi Okumalar.

Google Hummingbird Güncellemesi Nedir?

2013 yılının Eylül ayında Google’ın açıkladığı Humminbird algortiması, organik olarak yapılan aramalarda, ziyaretçilerin daha iyi verim elde etmesini sağlayacak.

İnternet kullanıcılarının, arama sonuçlarından istediklerini alabilmesini hedefleyen Google, Hummingbird Güncellemesi ile ‘Kimdir?’ ve ‘Nasıl?’ sorularına hızlı ve verimli yanıt verecek.

Hummingbird güncellemesi, mobil cihaz kullanımının yaygınlaşması ile birlikte ziyaretçilerin, sesli arama sonuçlarına da etki ediyor.

Google’ın 15.yılına özel Hummingbird Güncellemesini açıklayan isim ise; Amit Singhal olmuştu.

Türkçe adıyla ‘Sinekkuşu’ anlamına gelen Hummingbird algoritması, SEO çalışmalarını ve arama sonuçlarının %90’ını etkilemeye 1 ay öncesinden başlamış bulunmaktadır.

Hummingbird (Sinekkuşu) Algoritması Neleri Etkiledi?

2010 yılında Google’ın öne sürdüğü Google Caffeine Güncellemesine eşlik etme niteliğinde olan Hummingbird Algoritması, var olan güncellemelere katkıda bulunmak ve daha hızlı yanıt vermek adına ortaya çıktı.

Google’ın getirdiği diğer güncellemeler ile beraber devam eden Hummingbird, internet ziyaretçilerinin yeni arama gereksinimlerini karşılayacak.

Yeni arama gereksinimini ‘diyalog yoluyla arama’ diye de adlandırabiliriz.

Örneğin;

‘Ofisime en yakın spor salonu neresidir?’ şeklinde yapılan aramalardan en sağlıklı sonuçları görebilmenizi amaçlar. Ofisinizin yahut evinizin haritasını Google ile paylaşmak, Hummingbird güncellemesinin, aramanızı daha hızlı tanımlamasına ve size en yakın firmaları listelemesine yardımcı olacaktır.

Ziyaretçi dostu olarak tanınan Hummingbird, internet kullanıcılarına olumlu sonuçlar sunarken, bazı web site sahiplerinin 1 aylık trafiğini olumsuz etkilemektedir.

Lakin 1 ay içinde trafiğinizde dalgalanmalar söz konusu değilse, Hummingbird Güncellemesinden olumsuz etkilenmediniz demektir.

Web site trafiğinizde düşüş meydana geldiyse;


  • Zengin içerikler üretin.
  • Site ziyaretçilerinize fayda sağlayacak makaleler bulundurun.
  • Anahtar kelimelerinizi tekrar tekrar kontrol altında tutmaktan ziyade, diyalog temeline dayanan içerikler üretin. Hummingbird güncellemesi anahtar kelimeye dayalı olmamaktadır. Diyalog yoluyla arama sistemini etkilemektedir.
  • İçeriklerinizin kopya olmamasına, doğru bilgiler içermesine ve uzun bir yazı olmasına önem verin.

Sitemiz üzerinden Google Algoritmalarını takip ederek, iyi bir SEO çalışması ile ilerleyerek, sitenizi kullanıcı ve Google için verimli hale getirebilirsiniz.

Başarılı SEO için Google'ı Anlamak - Hummingbird Güncellemesi” başlıklı yazımız içerisinde geçen anahtar kelimelerin anlamlarını Stratejik SEO sitemizde yer alan SEO Sözlüğünden (http://www.stratejikseo.com/seo-sozlugu/) Öğrenebilirsiniz.

Kaynak: http://www.stratejikseo.com/seo-dersleri/google-guncellemeri/

Son Düzenleme: Banned ~ 20 Nisan 2016 14:03 Neden: