SeoPressor Eklentisi Kurulum ve Ayarları

webmasteryolcu
09-11-2012, 07:37   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 1
65 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2010

Selamun aleyküm değerli arkadaşlar seo amaçlı hazırladığım yazılardan biri ile daha karşınızdayım. Kendi sitelerimde kullandığım bir eklentinin anlatımını yapıp kurulumu, ayarları konusunda bilmeniz ve dikkat etmeniz gerekenleri Allah izin verirse aktarmaya çalışacağım. WordPress site sahipleri için önemli bir uyguşama olan SEOPressor Eklentisi hakkında detaylı bilgiler ve sitemde yaptığım SEOPressor Eklentisini sizlere resimlerle göstermeye çalışacağım.

SEOPressor Eklentisi
Adındanda anlaşılacağı üzere wordpress sitelerde önemli bir seo optimizasyon eklentisi olan SEOPressor daha önce seo derslerinde vurguladığım seo tekniklerini uygulamanızda kolaylık sağlayacaktır. Siteye içerik girerken kullanacağınız SEOPressor Eklentisi ile arama motorlarının istediği makale şekline ve içerik hazırlama alanında uzmanlığa erişmenizi sağlayacaktır.

WordPress SEOPressor Eklentisi Nedir?
Sadece wordpress sitelerde kulllanabileceğiniz SEOPressor Eklentisi yazarı ve resmi sitesi için link yandadır. http://www.seopressor.com Üreticisi ücretli satmayı uygun görmüşsede bir çok lisanslı proğram gibi bununda bir çok sitede ücretsiz dağıtılmasına henüz engel olunamadığı bir gerçektir. Dileyen yazarın hakkını yemeyip lisans alabilir imkanı olmayanda googlede basitçe yapacağı arama ile full versiyonlarını bulabilecektir.

WordPress içeriklerde dikkat etmeniz gereken seo tekniklerinde size yardımcı olan bu süper eklenti makaleniz için belirlediğiniz anahtar kelime ile makalenizde yapmanız gerekenleri verdiği uyarı ile sizi yönlendiriyor. Vermiş olduğu score puanı ilede içeriğinizi daha başarılı getirme imkanı sağlamaktadır.

SEOPressor Eklentisi Çalışma Mantığı Nedir?
Daha önceki derslerimde aktardım içeriklerinizde h1 h2 h3 başıkları yanısıra en az 150 – 160 kelime içerik ile bold, italik, altı çizili ve site içi linkleme özelliğine yer vermeniz gerektiğini aynı şekilde eklediğiniz resimlerde Alt parametresine yer verilmesi gerektiği ve bu Alt parametresindeki kelimenin seçtiğiniz anahtar kelime olması gerektiğidir.

Yukarda belirttiğim işlemlerin bir çoğunu siz uğraşmadan SEOPressor Eklentisi yapıyor her yaptığı onayladığı adımda size içeriğiniz için puan vermektedir. ilk etapta h1 h2 h3 başlıklarında belirtilen anahtar kelimenin geçip geçmemsini inceleyen SEOPressor başlıklarda anahtar kelimeye yer verilmesi durumunda yeşil olup scoru yükseltmekte olmaması durumunda ise kırmızı ve düşük seo score yansıtmaktadır.

Bold, italic ve underline anahtar kelimeleri kendisi otomatik oluşturan eklenti bu özellikleri atayacak anahtar kelime olması durumunda bu özellikleri yeşil değilde kırmızı olarak bırakmakta ve sizi uyarmaktadır.
Resimlerdeki alt parametresine dikkat ederek sitenizde resim olup olmadığı ve o resimde yer alan alt parametrenizin anahtar kelime olup olmadığını inceler ve uygun olması durumunda yeşil konuma geçmektedir.

Bir diğer önemli nokta ise makalenizin kelime uzunluğunu dikkate alır makaleniz 150 kelimeden az olması durumunda uyarı verecektir. O nedenle içeriklerinizde minimum 150 ve üzeri kelime uzunluğunu dikkate almalısınız.
Site İçi link kontrolü en altta yer alan kısım ise yazınızda bir başka içeriğinize link verip vermediğinizdir. Yazıdan yada resimden link vermek o adımı başarıyla geçmenizi sağlayacaktır.

SEOPressor Eklentisi Kurulum ve Kullanımı
Evet arkadaşlar wordpress eklentisi olduğu için diğer eklentilerden farkı yoktur. Eklentşmizi kurup etkinleştirdiktan sonra yeni yazı yada sayfa oluşturmak için gerekli linke tıklıyoruz.



Evet kullanım alanı hemen sağda yayın butonunun üzerinde olduğunu görüyoruz. İlk etapta herhangi bir uyarı yada puan vermediği görülüyor. Çünkü anahtar kelimemizi girmememizden dolayıdır.

SEOPressor Eklentisi Uygulama
Evet değerli arkadaşlar anlattığım derslerin uygulamasını göstermek ve uygulamadığım işlemlerin isabetli ve başarılı olduğunu gömeniz için daha bir kaç gün önce açtığım sitede http://www.tesetturgiyimfirmalari.com uygulamalı göstereceğim.

Uygulamayı göstereceğim yazı Türkiyenin başarılı giyim firmalarından birisi olan Setrms giyim ben anahtar kelimem olarak Setrms kelimesini kullanacağım.

İlk İşlem olarak anahtar kelimemi belirtmem gerekir. Kelimemi girmem gereken alan yazı editörünün alt kısmında yer almaktadır. Aşağıdaki resimde görebilirsiniz.



Anahtar kelimemi girip makalemi taslak olarak kaydediyorum ve skoruma bakıyorum.



Yukarda gördüğünüz resimde herşey kırmızı Puan yerlerde sürünüyor peki neden böyle oldu derseniz hemen kırmızı ile biiz uyarma amaçlarına bakalım ve kısaca ne yapmamız gerektiğini görelim

You do not have H1 tag containing your keyword
You do not have H2 tag containing your keyword
You do not have H3 tag containing your keyword

Anahtar Kelimenizde h1 h2 h3 taglarını kullanmadığımızı belirtiyor. h1 h2 h3 belki kullandınız ama onlarda anahtar kelimeniz geçmemiş olabilir.

You do not have enough keywords to bold
You do not have enough keywords to italize
You do not have enough keywords to underline

Kalın yatık ve altı çizili anahtar kelimeniz olmadığını söylüyor. Siz anahtar kelime ekleyin makaleye o otomatik bulur onlarıl bold italik ve altı çizili hale getirir yeşil konuma geçer.

You need to have an image with ALT tag set to your keyword

Resminiz olmadığı yada resimde alt parametresi olmadığı yada alt parametrede anahtar kelime geçmemesindendir.

More words needed.

En önemli sorunlardan biri bu yazı kaybolması için en az 150 160 kelime içerik yazmanız gerekmektedir.

You do not have keyword in the first sentence.
You do not have keyword in the last sentence.

Makale başlangıcı ve bitişinde anahtar kelime olmadığını belirtiyor. sonda anahtar kelime eklemenin en kolay yolu kaynak şeklinde yazıya anahtar kelimenizi yazabilirsiniz.

SEOPressor Eklentisi Başarılı Uygulanması
yukadaki hataları gidermek için eksiklerimi tamamladım ve işte uyguladığım makale http://www.tesetturgiyimfirmalari.com/setrms uyarıları dikkate aldım Setrms anahtar kelimemde gerekenleri yaptıktan sonra aşağıda uyarı kalmadığı ve scoru göreceksiniz.



Evet saygı değer arkadaşlar yazımı yayınladığımda Sorum 100 üzerinden 94.44 Keyword density ise 2.78 hemen bu özelliğide anlatıp yazımızı bitirelim biraz uzun oldu fazla sıkılmanızı istemiyorum.

SEOPressor Eklentisi ve Anahatar Kelime Yoğunluğu
en alt resimde gördüğünüz 2.78 Keyword Density kısmı içeriğinizin belirttiğiniz (Belirttiğim Setrms) anahtar kelimesindeki yoğunluğudur. Yani o kelimenin içerikte ne kadar tekrarladığını ölçüyor.

İdeal Anahtar Kelime Yoğunluğu Ne Olmalıdır
Anahtar kelime yoğunluğunu saptamak için anahtar kelimenin rekabet durumuna bakmak gerekir. Rekabeti yüksek bir kelime ise %1 %3 arası düşükse %5'e kadara çıkabilirsiniz. %6 rekabeti düşük yada yüksek tümü için tehlike demektir.

Evet arkadaşlar Rabbimin verdiği müsade ve akıl ile bir anlatımın daha sonuna gelmiş bulunuyorum konu hakkında soru öneri görüş ve eklemek istediklerinizi lütfen çekinmeden iletiniz.
Kaynak: Seopressor Eklentisi