hocam güzel çalışma olmuş ama bu program ne işe yarıyor
Server 2008 Kurulumu Ve Türkçe Dil dosyası yükleme
Kajmer41Ama olmazki yazı yazmışsın yaa :)) Nese başka bi yerdeno yazı beleşçi geçinen blog yazarları ve alıntı yapmayan kişilerin bunu alıntısız kullanmaması için yazılmış bir yazıdır.bilginize...
@SCARFACE_
bu program bir işletim sistemi.
sunucuları yönetmeye yarayan özel bir işletim sistemi.
mesela chipin sitesinin çalıştığı bir sunucu.
Öncelikle konuyu 'hortlattığım' için özür dilerim. Bilgisayarımda resimde anlatılan sürüm kurulu ve indirdiğim dil paketi de konudaki dil paketinin aynısı fakat yüklemeye çalıştığımda görmüyor dil dosyasını. Ben de tam adresini yazdım çıktı fakat bu Windows sürümüyle uyumlu değil uyarısı yazıyor ve yüklemiyor. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?
Valla R2 midir değil midir bilmiyorum. :) İlk defa Windows server kullanıyorum. Arkadaşım MS'nin sitesinden indirme bağlantısını verdi indirdim kurdum kullanıyorum. İndirdiğim Win. Server imajının adı "6001.18000.080118-1840_x86fre_Server_en-us-KRMSFRE_EN_DVD.iso"
Grup 4 (Lehçe, Türkçe, Çekçe, Macarca)
- o Dosya adı: 6001.18000.080118-1840_x86fre_Server_LP_5-KRMSLP5_DVD.img
bu grup u indireceksin: Grup 4.
dikkat et x86 yı.
6001.18000.080118-1840_x86fre_Server_LP_5-KRMSLP5_DVD.img
en aşağıdan 2. yi download ed. img uzantısını iso yap.
tr klasöründeki lp.cab ı c sürücüsüne tr diye bir klasör aç oraya çıkart ;)
c:\tr\lp.cab olmalı yolu. sonrada yukardaki gibi göster ;)
kolay gelsin olmazsa özel mesajdan msn adresimi veririm yardımcı olurum.
İndirdiğim dosya dediğin dosya zaten. Normalde görünmüyor ancak tam yolunu yazarsam görünüyor ve orda da uyumlu değil uyarısı çıkıyor. :S Az önce R2 için olanı indirdim o da çalışmadı uyumlu değil diye.
sen şu bilgisayarıma sağ tıklayıp properties e girip bir resim çekip buraya atsana.
www.imageshack.us a falan resmi at bir bakalım nesi varmış.
[URL=http://img202.imageshack.us/i/34282717.jpg/][/URL]
Windows'un bütün güncellemelerini yaptım dil paketi ile ilgili bir şey göremedim. SP2'yi kaldırıp tekrar denesem işe yarar mı acep?
PcMaKeR hocam bir şey sormak istiyorum, server olarak kurulan işletim sistemlerin de Türkçe kurulması sıkıntı yaratır mı Servislerin çalışmasında? kimi servisler özellikle sanki ingilizce istiyor gibi söylenmişti doğruluk derecesi nedir? teşekkürler
Lokasyon bağımlı tek servis Hyper-V Sanallaştırmaydı onuda düzelttiler şuan için yok.
Sql Server ile birlikte kullanacaksan Master Database nin lokasyonunu düzgün olarak windows server ile birlikte aynı olması şart. yoksa sıkıntı yaratıyor.
Arkadaş bu hatayı alıyordu sanırım.
Sunucuma Windows server 2008 enterprise yükletmiştim bende.
Hemen ardından sp2 yi kurmuştum.
Meraklandım deneyem dedim türkçe yüklemeyi işte hata mesajı.
1.
Uninstall the Windows Server 2008 Service Pack 2 standalone pack.
2.
Install the language pack.
3.
Install the Windows Server 2008 Service Pack 2 standalone pack.
Yapmamı söylüyor.
Ben yapamam bunu sql server 2008 ve pleski riske atamam.
Kaldır diyor sp2 yi.
sonra dili yükle diyor.
Sonra Toplu dil destekli services pack 2 yükle diyor.
Riskli bir işlemdir. Windows ta hiçbir program kurulu olmamalı. Eğer services pack 2
yükledikten sonra program kurduysanız programlar etkilenecektir.
birşey diyemem denemedim böyle birşey hiç.SP 2'yi kaldırdım sonra Türkçe dil paketini kurdum. Şu an Türkçe oldu. İlgin için çok teşekkür ederim.sıfırdan kur.
dili yükle.
sonra şu services pack i yükle.
http://www.microsoft.com/downloa ... 6-ade6-32e34a448608
Kişisel bilgisayarımda kullanıyorum. Dediğin gibi pek kullanışlı değil, wmp bile kurulmuyor. :)) Windows 7'nin kararlı sürümü çıkana kadar bununla idare edeceğim hem de öğrenmiş olurum bu vesile ile. :)
Hemen bakıyorum. :D
Resimdekiler gibi yaptım yükleniyor şu an. Çalışır herhalde. :)
Temayı nereden etkinleştireceğim kişiselleştirme içindeki temalardan bulamadım da.
Edit: buldum. Çok teşekkürler :)