service pack nedir

HPQ-User
29-05-2008, 00:48   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

brave_x sormuş:
1.xp yi sp 1 olarak kurup sonra ÜSTÜNE sp2 yi kuruyorom çünkü bendeki xp cd sp1 li.service pack 2 kurduktan  sonra servicepack 1 ile ilgili notları program filesten  kaldırmalımıyım üstünemi kurmalıyım birde service pack 3 çıkmış bunun hakkında bilgi verirmisiniz acaba sp 3 e geçsek avantajları dez avantajları nelerdir hangi donanımsal ve sistem olarak hangi kullanıcılara hitap ediyor bilmiyoruz BU KONUDA BİZLERİ AYDINLATIRSANIZ MUTLU OLURUM BİLMEMEK AYIP DEĞİL ÖĞRENMEMEK AYIP

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
xp professionel service pack 2 amd64 athleon 64  processor 3400 + 2.40 ghz 1538 mg ram 80+ 500 gb hd 128 ekr.kartı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 3B/3.11 Firefox/2.0.0.14

Banned
29-05-2008, 01:11   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

SP; Çıktığı tarih itibariye o güne değin yayınlanmış olan güncelleştirmelerin bir paket halinde toplanmış halidir ki, amaç yaynlanan onlarca güncelleştirmenin her formattan sonra tek tek kurulması sorununu ortadan kaldırmaktır.Ayrıca sp ler ile ekstra güncelleştirmeler eklenmekte düzeltmeler yapılmaktadır. Burada bilinmesi gereken bir konu her sp kendinden önceki servis paketinin tamamını içerir. Örneğin siz sp2 yi kurmuşsanız sp1 içeriğide sisteminize kurulmuştur. Sp3 kurmuşsanız SP1 ve SP2 içerikleride bilgisayarınıza kurulmuştur. Daha önceden sp1 kurdunuz ve sp2 kuracaksınız sp1 i kaldırmanıza gerek varmı? Hayır çünkü sp2 kurarken içersindeki sp1 e ait kurulmuş olan güncelleştirmeler atlanır ve tekraren yüklenmez. Bu sebeble bir öneki servis paketini kurmuş olsanızda olmasanızda kuracağınız paketten sonra işlem yapmanıza gerek yoktur. SP3 ü kurayım mı? Son zamanlarda takip edemedim düzeltildimi bilmiyorum,  AMd dsistemlerde sp3 e entegre edilen bazı güncelleştirmeler sorun çıkartıyordu. Bu sebeble kurun diyemem taki otomatik güncelleştirmelerde olağan olarak gözüküp yüklenene kadar.Şu an için sp2 yi kurup gözüken güncelleştirmeleri yaptıysanız otomatik güncellştirmeleri açıp başka işlem yapmadan beklemede kalmanızı tavsiye ederim.