Ses Gelmiyor

trucks_one
23-01-2012, 16:54   |  #1  
trucks_one avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
102 mesaj

Merhaba Arkadaşlar Sizlere Bir Sorunum Hakkında Bir Soru Soracağım;

İlk olarak şöyle başlıyorum benim biostar P4M900-M7 FE marka model anakartım var anakartım onboard ve 

içine takılı bir ses kartı var benim pc'mden bir türlü ses gelmiyor anakartın sitesindeki driverleri 

indirdim kurdum olmadı. Ses kartının marka modelimi doğrumu bilmiyorum ama kartın üzerinde tahmin ettiğim yerse acayip bir yerinde yazıyor neyse model-marka şu;

Creative EMU10K1X-DBQ yazıyor ses kartının üzerinde. Bunun driverinin bulamadım. Ses aygıtını hatta aygıtlarını

Birde İnternetten baktım creative ses kartlarında kartın üzerinde model diye yazıyor bende öyle bir şey yok

pc'min hem ön panelindeki girişlerinden hemde on board girişlerinden çalıştıramadım aynı şekilde ses

kartındanda çalıştıramadım. Benim bios mavi bios yani phonix award burada acaba on board yada ses kartı

nın birinin default olduğunu düşünüyorum yada ikiside enabled olduğundan çakıştığı. Şimdi sorum şu eğer 

benim tahminim doğruysa bunu biostan nerede yaparım yok eğer doğru değilse bu sorunu nasıl hallederim,

Buda Aygıt yöneticisinden Bir görüntü,

Ayrıca İşletim sistemi olarakte windows xp ve windows 7 kullanıyorum ama ikisindede aygıt yöneticisindeki diğer aygıtlar bölümü aynı

Kapalı Hesap (221406)
23-01-2012, 18:14   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
841 mesaj

ilk önce eski driver'ı kaldır / program ekle kaldırda veya C:/programlar da olabilir oradan sil..sonra 
bu xp için  ses driver'ın burada indir kur ve  driver'ı aktif hale getir. eğer çalışmazsa ,,tekrardan aygıt yöneticisine gel  orada   '' audio Device on High Definition Audio Bus  ''   yazılı audio donanımına sağ'a tıkla ve ''sürücüyü güncelleştir '' veya sürücü donanım değişikliğini tara  ''' gibi seçeneklerle donanımına uygun hale getir..
buda windows 7 audio için

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (220128) ~ 23 Ocak 2012 18:18
Kapalı Hesap (221406)
23-01-2012, 18:16   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
841 mesaj

ayrıca anakartının  tümünü destekleyen bütün driver ların işte bu anakartının sitesine tıkla daima buradan güncel olarak indirirsin..