Ses kartı Driver

dikkafa
10-02-2009, 21:31   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj

Merhaba. Pardus 2008 kurdum ve ses kartım çalışmadı.bende araştırdığım kadarı ile :
"http://www.alsa-project.org sitesinden alsa-utils-1.0.17rc2.tar.bz2 paketini indirin ve açın.

alsa-utilsi açtığınız dizine girin. o dizinde alsaconf isminde bir dizin daha olacak. oraya girin.
alsaconf.in dosyasının özelliklerini açın. izinler sekmesinde "çalıştırılabilir" i işaretleyip tamam a tıklayın.
alsaconf dosyasına tekrar sağ tuşla tıklayıp birlikte aç/diğer i seçin.

program ismi olarak sh yazın ve alttaki "uç birimde çalıştır" ı işaretleyip tamamı tıklayın. alsaconf konsolda çalışacak. o programı kullanarak ses kartı yapılandırmasını yeniden yapın." Bu metni buldum.

programı indirdim. Dediklerini yaptım. Sonra Programı dizinden açıp F4 ile Yüklemek istedim."o programı kullanarak ses kartı yapılandırmasını yeniden yapın."
./configure yaptım ve bir tane error çıktı
"configure: error: No linkable libasound was found."
Ardından make yazdım ve
"make: *** Hedefler belirtilmediğinden make dosyası yok. Durdu." yazdı.
make install yaptım
"make: *** Hedef `install' i derlemek için  hiçbir kural yok. Durdu." yazdı.

İndirdiğim Dosyanın Linki: ftp://ftp.alsa-project.org/pub/utils/alsa-utils-1.0.19.tar.bz2

Pulse audio'yu açtığımda aşağıda uygulama başlatılıyor.. diyor ve bi süre sonra kapanıyor.

Yardımlarınızı bekliyorum.
Soru
Bu işlemlerden önce kendi ses kartı cd'min içindeki linux dosyasını kurdum . Yüklemenın sonunda şunu yazdı:
"alsaconf command not found"

Son Düzenleme: dikkafa ~ 10 Şubat 2009 21:38
dikkafa
10-02-2009, 22:06   |  #2  
OP Taze Üye
11 mesaj

sistem ayarları>ses ve çoklu ortam>ses sitemine tıkladığımda Belirtilen arts kütüphanesi bulunamadı diyor. ardından ses sistemi modülü yüklenemedi diyor . yardımlarınızı bekliyorum.

dikkafa
10-02-2009, 22:26   |  #3  
OP Taze Üye
11 mesaj

libasound.so.2 dosyası eksikti bende ve buldum. Bunu Kök dizininde usr/lib'e atmam lazım ama
erişim engellendi usr/lib/libasound.so.2 dosyasına yazılamıyor. yardımmm tek sorunum bu kaldı

Son Düzenleme: dikkafa ~ 10 Şubat 2009 22:45
Banned
22-02-2009, 00:35   |  #4  
alierenerdal avatarı
Banlandı
361 mesaj

Merhaba öncelikle libasound.so.2 dosyasını kopyalamak için yetkili modda olmalısınız.Öncelikle Programlar/Sistem/Daha Fazla Uygulama/Dosya Yöneticisi Yetkili Kullanıcı"ya girip gelen ekranda root parolası girin (Normalde parola pardus "tur,siz değiştirdiyseniz atadığınız parolayı girin )şimdi Açılan penceredeki konum kısmına /usr/ yazın ve lib dizinini seçip sağ tuş Özellikler diyip İzinler kısmında Oku Ve yaz kısımlarını ayarlayın.Artık /usr/lib/ dizinine dosya kopyalayabilirsiniz.Sorun çıkarsa Her zaman yardımcı olmaya hazırım !!!

Banned
22-02-2009, 00:37   |  #5  
alierenerdal avatarı
Banlandı
361 mesaj

Ayrıca makeinstall,grub,install,sh   vb komutlar için de  konsola(Konsole) su komutunu girip root şifresini girerek yönetici olarak login olmalısın.